LEGO The Hobbit Fast Forward 2014

Toen er werd aangekondigd dat de Hobbit in drie verschillende delen op het grote scherm zou verschijnen was het enkel tijd voordat LEGO: The Hobbit ook aangekondigd zou worden. Er is namelijk al eerder LEGO: The Lord of the Rings verschenen en drie films zijn vaker gebruikt om een LEGO-game te maken. In december 2013 was het dan zover, Warner Bros. liet weten dat LEGO: The Hobbit in de lente van 2014 zou verschijnen. Kunnen we echter nog iets anders verwachten dan normaal?

De wereld

In LEGO: The Hobbit doorloop je de belangrijkste scènes van de eerste twee films: The Unexpected Journey en The Desolation of Smaug. Dit betekent dat je locaties als Bag End, Hobbiton, The Misty Mountains, Goblin-town, Mirkwood en Rivendell zult aandoen. Ook zitten de filmpjes weer vol met humor. Herinner je de trollen nog? In de film zien ze er vrij kwaadaardig uit, maar in de game krijgen ze door de LEGO-stijl een hilarisch uiterlijk. Met de sfeer zit het, aan de trailer te zien, zoals altijd dus wel goed. Er worden trouwens net als in LEGO: The Lord of the Rings de originele stemmen gebruikt die in de films te horen zijn.

Nieuwe gameplay?

Natuurlijk speel je met de hoofdpersonen van de film, wat betekent dat Bilbo, Gandalf en alle negen dwergen aanwezig zullen zijn. Al deze karakters hebben verschillende krachten of mogelijkheden. Gandalf zal magie kunnen gebruiken en Bilbo kan vast de ring omdoen (zodra hij die vindt). Alle negen dwergen hebben zelfs een andere kracht en die van Bombur is al bekend: hij kan zijn buik als trampoline gebruiken. Verder is er qua gameplay niet veel bekend, maar we kunnen verwachten dat je weer van personages kunt wisselen, bijna de gehele wereld vernietigd kan worden en de gameplay wisselt tussen puzzels, vechten en platformen. Van alles verzamelen is ook altijd deel van de franchise geweest, dus daarvan is vast ook veel te vinden.

Toch heeft Warner Bros. tijdens de aankondiging kort enkele nieuwe elementen genoemd. Je zult bijvoorbeeld edelstenen kunnen mijnen en spullen van vijanden kunnen roven. Ook het bouwen wordt een stuk grootser, want je kunt magische items maken en zul je nieuwe enorme structuren in elkaar kunnen zetten. Toegegeven, dit klinkt niet als echt veel vernieuwing. Hadden we dat echter verwacht? Elke nieuwe game in de franchise voegt wat nieuwe elementen toe, maar de kern blijft altijd hetzelfde.

Incomplete ervaring

Geen echte vernieuwing is jammer, maar niet een erg minpunt als je de bekende elementen leuk vindt. Het is wel echt schandalig dat enkel de eerste twee films in de game zitten. Dit betekent dat je dus niet de complete ervaring zult krijgen. Wie wil er nou twee derde van een verhaal spelen? Aan het eind van het jaar verschijnt de derde film al, dus het was veel logischer geweest als we dan met de LEGO-game aan de slag zouden kunnen. Warner Bros. schijnt echter geen geduld te hebben en dus zitten we met maar twee films opgescheept. Misschien moeten wij dan maar geduld opbrengen, want de kans dat aan het eind van het jaar een nieuwe versie met alle drie de films wordt aangekondigd is vrij aanzienlijk.

Voorlopige conclusie

Veel is er nog niet bekend over LEGO: The Hobbit, maar dat hoeft eigenlijk ook niet. De franchise gebruikt namelijk al jaren hetzelfde concept. Een bekende wereld van het grote scherm wordt naar een hilarische LEGO-wereld omgetoverd waarin je lekker kunt vechten, puzzelen en verzamelen. Deze keer worden er weer wat nieuwe elementen toegevoegd, maar die veranderen niets aan de kern. Dit deel is echter enkel voor de echte fans, want de game bevat maar twee van de drie films. Bij Indiana Jones miste er in eerste instantie ook een film, maar dit was geen trilogie. Dat is The Hobbit wel en wie wil er nou een incompleet verhaal doorlopen?

Check de gamepagina van LEGO: The Hobbit om meer te weten te komen over de game. Lees het nieuws, bewonder de screenshots of bekijk de trailers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren