De Apen van Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Wie al dacht dat zijn beeldscherm vol zat met apen in Donkey Kong Country Returns, die kan binnenkort zijn lol niet meer op. In plaats van twee, staan er ditmaal vier harige primaten centraal! Met nog een klein weekje te gaan tot Donkey Kong Country: Tropical Freeze vroegen wij ons af wat nou eigenlijk het verschil is tussen al die mensachtige haarballen. Tijd voor GamersNET om wat orde op de apenrots te creëren!

eft

Donkey Kong
De opperaap der apen; Donkey Kong! Sinds 1981 is de gamingindustrie deze virtuele aap rijker. Het begon allemaal met de game – hoe kan het ook anders – Donkey Kong. Waar de das dragende gorilla destijds nog gemarkeerd stond als de vijand, krijgt hij tegenwoordig zijn eigen good guy hoofdrolletjes. En snoept hij soms ook wel eens bij op feestjes of racetracks bij zijn oude nemesis Jumpman (ook wel Mario).

Donkey Kong is de sterkste – en tevens de lompste – van het stel apen en krijgt ook ditmaal weer de eigenlijke hoofdrol in zijn game. Zo zul je (gedwongen) altijd met deze gorilla moeten avonturieren naast één van zijn hulpjes. Zijn meest bijzondere vaardigheid is het als een geesteszieke willekeurig op de grond slaan. Ach, whatever gets the job done..
Opgepast: subtiliteit is niet zijn sterkste kant.

ight

Diddy Kong
Iedere held heeft een sidekick nodig. Zo ook onze das dragende gorilla! Diddy Kong is Donkey zijn maat, neef en eigenlijk de meest trouwe kompaan die hij heeft. Het kleine aapje droomt al jaren van een hoofdrol in zijn eigen game, maar laat geen kans onbenut om zijn grotere lotgenoot bij te staan. Het meest opmerkelijke aan de kleine Diddy is nog wel zijn pet. Geen haar op zijn kleine lijfje houdt hem namelijk tegen om flinke sluipreclame voor Nintendo te maken. Ondanks het feit dat hij ooit in een ver verleden is gecreëerd door de studio Rare.

De kleine aap zal over dezelfde vaardigheden beschikken als in de vorige games. Zo kan hij – met of zonder Donkey – een korte tijd in de lucht zweven met zijn jetpack om zo afstanden te overbruggen. Tevens weet hij met zijn pindapistool vijanden te verlammen of gewoon keihard te irriteren. Ten slotte kan hij voor een flinke boost onder water zorgen.
Kong POW-vaardigheid: Verandert vijanden in rode ballonnen.

eft

Crank Kong
Sinds de AOW-leeftijd omhoog is gegaan moet ook Cranky er weer aan geloven! Geen bananenprakjes meer in zijn veel te knusse warme apenbejaardentehuis. Nee, ook deze senior moet in Tropical Freeze zijn steentje bijdragen. Of nouja, eerder zijn stafje. Het moge duidelijk zijn dat de bebaarde aap subtiel heeft meegekeken met zijn leeftijdsgenoot Dagobert uit DuckTales Remastered. In plaats van een goede stomp of een schop uit te delen gebruikt hij liever zijn staf om een flinke klap te verkopen.

Hoewel ik hierboven Donkey Kong wel alle eer geef, is het eigenlijk opa Cranky Kong die ooit Pauline ontvoerde en streed tegen Jumpman. Tja, de tijd gaat snel. Waar de oude rot in Donkey Kong Country: Returns nog rustig een winkeltje mocht runnen, trekt ook hij ditmaal ten strijde. Door middel van zijn staf zal hij op en neer kunnen stuiteren en zo door gebieden kunnen trekken die voor de andere apen ontoegankelijk zijn. Ook onder water.
Kong POW-vaardigheid: Verandert vijanden in bananenmuntjes.

ight

Dixie Kong
Ook al richt Nintendo zich natuurlijk op een breed publiek, iedere game heeft wel zijn sexappeal nodig. Vergeet rondborstige gamechicks. Dixie Kong gaat een hele stap verder. Deze apendame kiest er namelijk bewust voor om een héle game zonder broek rond te lopen. Een stukje gedurfdheid waar de gemiddelde gamebabe een puntje aan kan zuigen! Oké oké, we moeten het dan maar voor lief nemen dat ze haar benen niet dagelijks scheert.

In Donkey Kong Country: Tropical Freeze doet vooral haar blonde paardenstaart het werk. Net zoals die dat deed in de klassiekers; Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest en Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble! Ze kan wederom haar goudkleurige coupe snel laten ronddraaien en daarmee een val vertragen of zelfs wat hoogte winnen; ook voor Donkey. Onderwater kan haar kapsel tevens als propeller functioneren.
Kong POW-vaardigheid: Verandert vijanden in gele ballonnen.

Ben jij content met dit viertal aan apen of had je toch liever een andere sidekick gehad? Of heb je nog vragen? Deel hieronder jouw visie of laat ons gewoon weten wat je favoriete aapje is!
  1.   
    Noice!'s avatar

    Nooit gedacht dat ik Dixie Kong en sexappeal nog in één zin genoemd zou zien. Misschien moet je eens vaker naar buiten Valentijn?! ;). Leuke column verder over een game waar ik ontzettend naar uit kijk. Nu is het aanbod aan games op de Wii U wel redelijk schaars, maar het mooie is dat je deze titels blind kan kopen…stellen eigenlijk nooit teleur. En als je de graphics van deze game ziet vraag ik me serieus af waarom mensen roepen dat de U niet krachtig genoeg is; de U games lopen allemaal gigantisch smooth en de grafische pracht spat van je scherm af! Donkey Kong moet niet fotorealistisch zijn, maar gewoon een prachtige platformer die harder is dan Dixie Kong Valentijn kan maken! 😉

  2.   
    Valent!jn's avatar

    Marinu$ schreef, "Nooit gedacht dat ik Dixie Kong en sexappeal nog in één zin genoemd zou zien. Misschien moet je eens vaker naar buiten Valentijn?! ;). Leuke column verder over een game waar ik ontzettend naar uit kijk. Nu is het aanbod aan games op de Wii U wel redelijk schaars, maar het mooie is dat je deze titels blind kan kopen…stellen eigenlijk nooit teleur. En als je de graphics van deze game ziet vraag ik me serieus af waarom mensen roepen dat de U niet krachtig genoeg is; de U games lopen allemaal gigantisch smooth en de grafische pracht spat van je scherm af! Donkey Kong moet niet fotorealistisch zijn, maar gewoon een prachtige platformer die harder is dan Dixie Kong Valentijn kan maken! ;)"

    Tja, we streven bij GN naar uniek uiteraard. 😀

  3.   
    N-Sortin's avatar

    Het blijven apen 😆

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    aow leeftijd stukje was grappig