Kingdom Hearts 3 Fast Forward 2014

Het lijkt wel een trend dat de redactie van GamersNET mij vraagt te schrijven over games waar werkelijk nog niks over bekend is. Misschien is dat omdat ik zo slap kan ouwehoeren over games, maar na Halo 5 mag ik nu mijn licht schijnen op Kingdom Hearts III. Het eerste deel was destijds voor mij de reden om een PlayStation 2 te kopen en hoewel de PlayStation 4 al bij mij thuis staat, is KHIII wel een system seller van formaat. Al het goede van Final Fantasy en Disney gecombineerd in één game kan bijna niet beter natuurlijk. De vraag is echter, wat willen we zien in het derde deel?

Het einde van de saga

Hoe graag ik jullie het zou vertellen, eerlijk gezegd denk ik dat nog niet eens alle werelden bekend zijn voor de ontwikkelaar zelf. Sterker nog, ik twijfel hardop aan een release in 2014. Director Tetsuya Nomura werkt namelijk niet alleen aan de nieuwe Kingdom Hearts, maar ook aan Final Fantasy XV. Het leiden van twee zulke enorme projecten zal de ontwikkeltijd niet ten goede komen. Wel weten we dat KHIII een direct vervolg is van Dream Drop Distance, die in 2012 verscheen voor de Nintendo 3DS, waarin je het net als in de eerdere delen opneemt tegen Xehanort, die de Disney-werelden wil verhullen in duisternis. KHIII zal tevens het laatste deel zijn in de Dark Seeker-saga, al zal het absoluut niet de laatste game zijn in de franchise.

Je kunt het in bovenstaande trailer zien en ik ben blij dat KHIII qua grafische stijl terugkeert naar de wortels. Daarin staat de gepaintbrushte stijl van de vroege Disney-films centraal en dat geeft deze (in basis Final Fantasy-) game zijn Westerse uitstraling. Over Disneyfiguren die zullen schitteren in de game is nog helemaal niets bekend. Je zou het bijna vergeten, maar toen Kingdom Hearts II verscheen in 2005, was Disney nog niet eens eigenaar van Pixar, laat staan Marvel en Star Wars! Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk (en lame) dat Yoda en Iron Man zullen schitteren in de game, maar Cars lijkt een plausibele optie. De creative director van de game heeft namelijk al gezegd dat er een “tegenstander in de vorm van een auto” aanwezig zal zijn.

Zo lang al?!

Dat de ontwikkeling van de game al zo lang duurt is overigens opvallend. De ontwikkeling van KHIII is namelijk al begonnen in 2010 en zelfs in juni 2013 wist de ontwikkelaar te vertellen dat nog steeds niet alle Disney-werelden gekozen zijn. Dat vind ik best bijzonder. Onlangs is tijdens de D23 Expo in Japan een nieuwe trailer getoond, waarin naast Sora ook Donald en Goofy vechtend te zien waren, maar nog steeds is er verder weinig te zien. Overigens was aan het einde van deze trailer ook voor het eerste het Xbox One-logo te zien. Deze Kingdom Hearts is namelijk de eerste die ook op een console van Microsoft zal verschijnen.

Voorlopige conclusie

Kortom, we weten hoe de game er ongeveer uit gaat zien, we weten dat Donald, Goofy, Mickey en Sora zullen aantreden, we weten dat de game al een eeuwigheid in ontwikkeling is en we weten dat dit het laatste deel zal worden met Xehanort als grote antagonist. Dat lijkt me barweinig voor een game die nog dit jaar moet verschijnen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze game niet voor 2015 in de winkels zal liggen, zeker als je bedenkt dat Nomura ook werkt aan Final Fantasy XV. Dat is moeilijk te combineren. Dat ik er echter zin heb in de release, dat moge duidelijk zijn!


Check de gamepagina van Kingdom Hearts III om meer te weten te komen over de game. Bekijk de video’s, lees het laatste nieuws en bewonder de screenshots.

 1.   
  gatemaster64's avatar

  ik ga de ps4 toch pas kopen over 2-3 jaar op zijn vroegst!

  en kingdom hearts 2.5 hd remix komt ook dit jaar nog dus dan is dit niet zo erg! 😆

 2.   
  ShadyXL's avatar

  Ik heb deel 2 nooit gespeeld. Misschien wordt het tijd dat ik die maar even speel om me klaar te maken voor KHIII 😛 Kijk toch wel erg uit naar deze game.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zit echt met smacht te wachten op deze game, de KH serie heeft zijn charme met alle kleurrijke Disney/FF figuren.

 4.   
  The Snelle's avatar

  dit is een game waar ik echt naar uitkijk!

 5.   
  firehopper211's avatar

  Ik heb nooit echt helemaal de kans gekregen om alle Kingdom Hearts games te spelen en de spin-off wisten mij niet te pakken. Maar ik heb hier en daar wel wat van het verhaal en de timeline weten te pakken en sinds kort na het verschijnen van het 2de deel, zat ik echt toen al jaren te wachten op een officieel 3de deel en nou gaat het echt gebeuren! 😀 En met m’n PS4 die ik nu eindelijk heb, zit ik nu meer dan ooit te wachten op dit deel. Als die dit jaar nog uitkomt, kan ik al vast stellen dat dit mijn game van het jaar gaat worden! 🙂

 6.   
  toqeer's avatar

  game word kwa verhaal en alles de beste game mischien die ik wel gezien heb,
  kan me geen betere voorstellen 😛

 7.   
  Dondonz's avatar

  In veel winkels kun je hem al voor 1-4-2014 pre-orderen. Dan mogen ze wel opschieten. 😛