The Witcher 3: Wild Hunt Fast Forward 2014

The Witcher heeft als serie al behoorlijk naam gemaakt. Na een eerste deel voor de pc verscheen The Witcher 2 eerst voor de pc en later nog voor de Xbox 360. Vooral dit tweede deel werd zeer goed ontvangen en zorgde ervoor dat de fanbase steeds groter werd. Nu is het tijd voor The Witcher 3: Wild Hunt. Tijd voor een avontuur in een open wereld, waar zowel pc-gamers als gamers met een Xbox One of PlayStation 4 van kunnen genieten.

Gigantisch

The Witcher 3: Wild Hunt pakt het iets anders aan dan voorheen. Nog steeds kruip je in de brute schoenen van hoofdpersoon Geralt, maar deze keer ligt het verloop van je avontuur een stuk minder vast. In dit derde deel krijg je namelijk een volledig open spelwereld tot je beschikking, waarmee The Witcher 3 nog dichter in de richting van concurrent Skyrim kruipt. De wereld van The Witcher 3 is in elk geval gigantisch. Volgens ontwikkelaar CD Projekt RED is de setting 30 keer groter dan die van vorige Witcher-games en zelfs 20 procent groter dan de wereld van Skyrim!

Een gigantische wereld dus, vol onheil en avontuur. Gelukkig hoef je niet alles te voet te doen, want voor langere afstanden kan je ook te paard de wereld doorkruisen. En sommige gebieden zijn alleen met behulp van een (zeil)boot te bereiken, dus er valt naar verwachting genoeg te verkennen en ontdekken in The Witcher 3. Een gemakkelijke fast travel moet ook tot de mogelijkheden behoren, als je liever niet verplicht eerst heel veel kilometers wilt verkennen om bij een locatie te komen.

Een passende uitgangspositie

Een enorme wereld schotelt de game ons straks voor en dat wordt zeker geen saaie bedoeling. Willekeurige missies, levendige dorpen, mysterieuze buitengebieden… er staat spelers heel wat te wachten. Zoveel zelfs dat CD Projekt RED heeft laten weten dat je makkelijk 100 uur zoet kunt zijn met het verhaal en de vele zijmissies. En voor de echte fans en liefhebbers van verkennen is dat aantal allicht zonder problemen te verdubbelen als je elke uithoek van de wereld wilt bezoeken. Je hoeft je in elk geval niet te vervelen dankzij de dynamische zijmissies en natuurlijk de vele dodelijke (en vaak enorme) monsters om te bevechten.

Over fans gesproken, de kans is groot dat The Witcher 3 een save game uit The Witcher 2 kan importeren, zodat je met ‘jouw’ Geralt en jouw eerder gemaakte keuzes het avontuur kunt vervolgen. Voor de PlayStation 4 werkt men nog aan een alternatief systeem om een passende uitgangspositie voor je personage te kunnen maken. Tel daar bij op dat de game over nóg meer verschillende eindes beschikt en dankzij de nieuwe REDengine 3 er visueel geweldig uitziet, dan is het duidelijk dat de verwachtingen hooggespannen zijn.

Voorlopige conclusie

The Witcher 3: Wild Hunt is weer een enorme stap vooruit. Een open spelwereld, brute acties, visueel schitterend, gigantisch veel te doen… dit is een game waar je niet even in een dag of zelfs een week doorheen vliegt. Dit wordt wederom een avontuur om helemaal in op te gaan. Geralt is een baas en dat gaan we straks met veel genoegen in vol ornaat meemaken op de nieuwste consoles en pc. Hopelijk duurt het wachten niet lang meer, want deze game is bloedheet!


Check de gamepagina van The Witcher 3: Wild Hunt om meer te weten te komen over de game. Bekijk de video’s, lees het laatste nieuws en bewonder de screenshots.

 1.   
  NinoMelle's avatar

  Zit hier echt die hard op te wachten gek, wordt echt een super game:D

 2.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik heb hier ook zin in.

 3.   
  Musicman88's avatar

  Ziet er supervet uit. Ik ben eens benieuwd….