Donkey Kong Country: Tropical Freeze Fast Forward 2014

In 2013 heeft Nintendo niet een bijzonder sterk jaar gehad op de Wii U. Op enkele toppers na lag de focus namelijk vooral op de Nintendo 3DS. In 2014 komt hier echter verandering in. Er verschijnen namelijk binnenkort nieuwe edities van Donkey Kong, Smash Brothers en Mario Kart. De eerste game bespreken we in deze Fast Forward, kan een 2D-Donkey Kong op deze generatie nog wel indruk maken?

Eigenlijk zou Donkey Kong Country: Tropical Freeze al in 2013 verschijnen. Nintendo besloot echter om de game uit te stellen. Jammer natuurlijk, maar daardoor hebben we wel een leuke game in het begin van het jaar. Donkey Kong komt namelijk al 21 februari naar de Wii U en hij neemt vrienden mee!

Vier apen

In Donkey Kong: Country Returns speelde je enkel met Donkey en Diddy, maar in Donkey Kong Country: Tropical Freeze maken ook Dixie en Cranky hun opwachting. Deze laatste is nog niet eerder aanwezig geweest in de 2D-serie als speelbaar personage. Het wordt nog best moeilijk kiezen wie je neemt, want elke Kong heeft zijn eigen speciale krachten. Diddy kan zijn jetpack gebruiken om een stukje te vliegen, Dixie krijgt met haar paardenstaart een kleine boost naar boven en zweeft dan naar beneden en Cranky gebruikt zijn staf om over anders onbegaanbare prikkelgedeeltes heen te komen.

Als je de game in je eentje speelt ben je echter gewoon Donkey Kong. Je kunt dan de andere Kong op je schouders tillen waardoor je zijn speciale kracht tot je beschikking hebt. Je kunt de game ook met zijn tweeën doen, één iemand is dan Donkey en de ander één van de drie Kongs. Jammer genoeg houdt het hier bij op, met zijn vieren de levels doorkruisen is dus niet mogelijk.

Vertrouwde gameplay

Verder lijkt Donkey Kong: Tropical Freeze best veel op zijn voorganger. Je reist door zes verschillende werelden (inclusief het eiland van de Kongs die bevroren is) in diverse levels. In deze levels speelt de achtergrond en de omgeving weer een rol. De levels zijn dus veel meer interactief dan bijvoorbeeld bij Mario zijn avonturen het geval is. Ook de moeilijkheidsgraad lijkt weer hoog te zijn. Je hebt beide maar twee hartjes en zult dus voorzichtig moeten zijn tegen de vele vijanden maar vooral in de lastige hindernissen.

Gelukkig heb je zelf de mogelijkheid om het jezelf iets makkelijker te maken. Je verzamelt namelijk bananen en hierdoor vul je een POW-meter. Als die helemaal vol is kun je die activeren en gaan alle vijanden op het scherm dood. Deze vijanden veranderen dan in nuttige items. Als je met Diddy speelt worden het levensbalonnen, met Dixie hartjes en met Cranky bananenmunten.

Voorlopige conclusie

Tijdens de First Look heb ik enkele levels van Donkey Kong Country: Tropical Freeze kunnen spelen en was toch positief verrast. Natuurlijk zou een volledige 3D-Donkey Kong wel echt geweldig zijn, maar ook in 2D blijft het leuk om met de apen te spelen! De levels zijn hectisch en interactief, de mijnkarretjes zijn weer echt grappig en het toevoegen van twee nieuwe apen wordt hopelijk lekker divers. Zes werelden klinkt wat weinig, maar gelukkig is er wel veel te verzamelen. Het blijft echter de vraag of de gameplay vernieuwend genoeg is om een echte topper te worden, met de moeilijkheidsgraad leek er in ieder geval niets mis te zijn. Donkey Kong Country: Tropical Freeze wordt in ieder geval leuk en hopelijk de eerste topper van 2014 voor de Wii U!

Check de gamepagina van Donkey Kong Country: Tropical Freeze om meer te weten te komen over de game. Lees het nieuws, bewonder de screenshots of bekijk de trailers.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ziet er leuk uit, als er nou even nog wat geld van de prijs van een Wii – u afgaat haal ik er misschien een.

  2.   
    firehopper211's avatar

    Een 3D Donkey Kong? Je kunt nog altijd terug gaan naar Donkey Kong 64, teminste als je je oude N64 er nog bij hebt. 😛

    Maar hoe dan ook, het wordt weer ouderwets genieten geblazen volgend maand! 😉