Gamersnet.nl

Battlefield 4 China Rising DLC

Battlefield 4 is alweer een tijdje geleden verschenen en ook de eerste uitbreiding is inmiddels verkrijgbaar. Een uitbreiding die je gratis bij de pre-order-editie van Battlefield 4 kreeg en inmiddels beschikbaar is voor zowel de premium-leden als de reguliere spelers. Een erg toffe en mooie eerste DLC, die oude tijden doet herleven.

Terug naar Vietnam

Natuurlijk ga je in China Rising niet terug naar Vietnam, maar de DLC neemt je wel terug naar Battlefield Vietnam. China Rising bevat, zoals elke nieuwe DLC, vier nieuwe mappen en speelt zich af in de dichtbegroeide rimboe van China. Fans van Battlefield Vietnam kunnen hun geluk niet op, want het ziet er ouderwets gaaf uit tussen al de bomen. Zo speel je in Altai Range tussen de bergen, bedwing je enorme zandvlakten in Silk Road, dender je met een helikopter door de rimboe in Guilin Peaks en vaar je tussen de vele akkers in Dragon Pass. Helaas is er van de bekende Levolution niet veel merkbaar in de DLC en vinden er geen grote veranderingen in de mappen plaats.

Een leuke ‘nieuwe’ toevoeging aan Battlefield 4 is de modus Air Superiority. Een bekende modus die voor het eerst te spelen was in Battlefield 1943 en later ook in het meer recente Battlefield 3. Ieder team heeft een aantal straaljagers of helikopters tot hun beschikking en de zeppelin met de vlag moet zo lang mogelijk in bezit blijven. Het team dat als eerste nul tickets op de teller heeft, verliest. Verder zijn natuurlijk de al bekende spelmodi te spelen in de nieuwe DLC en beschikken de China Rising-mappen ook over een heuse bommenwerper die opgeroepen kan worden door een bepaalde vlag te veroveren. Met deze bommenwerper kan je vier bommen neergooien op een geselecteerde plek en zo dood en verderf zaaien.

Conclusie

Battlefield 4 zag er natuurlijk al enorm gaaf uit, maar met de komst van China Rising laat DICE nog maar eens zien waartoe het in staat is. De reflecties van de zon in het water en de schaduwen van de bomen zien er zó enorm gelikt uit, dat ik bijna ieder vrij uur stop in het spelen van deze enorme gave mappen. Want zeg nou zelf, wat is er nou toffer dan tussen de begroeiing doorvliegen met je Apache?