Scribblenauts Unlimited – Wii U/3DS-editie

Bijna een jaar nadat de pc-versie verschenen is kunnen ook Wii U- en 3DS-bezitters nu eindelijk genieten van het creatieve spektakel dat Scribblenauts Unlimited heet. De game wist ons begin dit jaar – in februari – aardig te bekoren en kreeg dan ook een verdiende 6,5 in de review. Aangezien deze Nintendo-versies vrijwel gelijk zijn aan de pc-versie is een tweede recensie dan ook vrij overbodig. Toch blijven er een paar vragen hangen. Wat is er wél nieuw en wat is het verschil tussen de 3DS- en Wii U-versie?

Loodgieters en prinsessen

Zodra je als ontwikkelaar met Nintendo het schip ingaat heb je gelijk één groot voordeel; toegang tot een paar monsters van franchises. Zo is het op de beide Nintendo-machines mogelijk om allerlei beroemde personages uit de Super Mario- en The Legend of Zelda-franchises de wereld van hoofdpersonage Maxwell in te slingeren. Wat dacht je van een zelf georganiseerde tweestrijd tussen Ganon en Link, met Master Sword uiteraard, of een ‘episch’ gevecht tussen de besnorde Mario en zijn schildpaddenaartsvijand? Het gaat natuurlijk om een verzameling van kleine extra details. Toch voegen ze een stukje unieke Nintendo-charme toe aan de wonderlijke wereld van Scribblenauts.

Van handheld naar console

Toch zijn beide versies niet één-op-éen gelijk. Want hoewel zowel de 3DS- als de Wii U-versie de cast van Nintendo-personages met zich meebrengt kennen de twee versies ook verschillen. Zo is de consoleversie bijvoorbeeld uitgerust met de Object Editor; die we eerder al in de pc-versie zagen. Hiermee kun je objecten en personages op de meest uiteenlopende manieren aanpassen. Wat dacht je ervan om het mythische wezen Cthulhu uit te rusten met een regenboogkleurige afro? Daarnaast is de Wii U natuurlijk een veel sterker apparaat dan zijn draagbare tegenhanger. Verwacht dus heldere en soepele HD-graphics die gepaard gaan met een betere belichting. Daarnaast kun je in de Wii U-versie ook zestig verschillende objecten tegelijkertijd op je beeldscherm oproepen tegenover tien verschillende op de 3DS. Het is een kwestie van kracht.

De handheldversie biedt daarentegen de optie om soluties voor puzzels met elkaar te delen via Streetpass. Een aardige toevoeging, die toch lichtelijk overbodig wordt door de lage moeilijkheidsgraad van Scribblenauts Unlimited. Mocht je de keuze hebben dan lijkt de Wii U-versie dan ook de betere keuze te zijn. Naast de Nintendo-karakters is er overigens nog een verschilletje tussen de console- en pc-versie. Zo krijg je op de Wii U er een lokale multiplayermodus bij (naast de online multiplayer). Hierbij kunnen vrienden via een Wii Remote samen met je de kleurrijke wereld induiken. Aangezien de pc-versie ook al een online multiplayer kende zal dit echter weinig gamers over de streep halen.

Conclusie

Er is bijna een jaar voorbij gegaan en dat heeft zowel de 3DS- als Wii U-versie weinig goeds gedaan. Hoewel de Wii U-versie ongetwijfeld de beste versie van de drie is, valt de pc-versie voor een prikkie op Steam te bemachtigen. Dat lijkt dan ook gelijk je beste keuze te zijn want feitelijk zit er namelijk bar weinig verschil tussen alle drie de versies. Mocht je toch wel érg graag proberen om puzzels op te lossen met behulp van één van Nintendo-sterren dan bieden ook deze twee nieuwe versies meer dan genoeg vermaak.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Leuke game opzich, 100% uitgespeeld op steam. Maar ik zie waar je vandaan komt als je zegt dat het het niet echt waard is om de game te kopen op de nieuwe platformen. Nogsteeds een aanrader though!

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  Hmmm lijkt me leuk spel

 3.   
  Valent!jn's avatar

  WoKingNL schreef, "Leuke game opzich, 100% uitgespeeld op steam. Maar ik zie waar je vandaan komt als je zegt dat het het niet echt waard is om de game te kopen op de nieuwe platformen. Nogsteeds een aanrader though!"

  Je hebt helemaal gelijk. Ik moet natuurlijk wel blijven onderstrepen dat het om een geniale titel gaat! Maar exact zoals je zegt; de overstap naar de Nintendo-platformen biedt weinig nieuws.