De vijf leukste kerstmods voor The Elder Scrolls V: Skyrim

Het is weer het seizoen voor allerlei kerstspullen, van kransjes en lichtjes tot aan feestelijk versierde bomen. Deze kerstsfeer kun je uiteraard niet alleen in je huis halen, maar ook in de wereld van Skyrim. Hieronder dus de vijf leukste mods uit de Steam Workshop om ook in Tamriel een gezellige kerst te beleven.

1. Festive Flight

Op een draak rijden is natuurlijk leuk, maar als je daarmee de cadeautjes uit komt delen in Whiterun maken alle kinderen zich snel uit de voeten en zijn je knieën binnen de kortste keren doorzeefd met pijlen, wat het einde van je carrière als avonturier zal betekenen. Met deze mod kun je de lucht boven Skyrim onveilig maken met Rudolph the Rednosed Reindeer, compleet met roodgloeiende neus.


Download de mod hier!

2. Winter Cabin

Kerst moet je natuurlijk op een gezellige plek doorbrengen en wat is er nou knusser dan een houten hutje midden in een besneeuwd gebied? De inrichting is ook helemaal in de kerstsfeer met lekker veel groen, een Kerstboom met rode en groene lampjes en een kast vol drank en knabbels.


Download de mod hier!

3. Skyrim Christmas Music Replacer

Een echte kerstsfeer krijg je natuurlijk pas als je ‘Flappie’ een keertje hebt gehoord op de radio. Deze Nederlandse kersthit zul je niet tegenkomen in Skyrim, maar met de mod Skyrim Christmas Music Replacer kun je draken bevechten met op de achtergrond een gezellig kerstmuziekje. Ook alle andere muziek in Skyrim wordt hierdoor vervangen door toepasselijke kerstmuziek, dus zelfs het urenlang hakken van hout wordt hiermee een stuk gezelliger.

Download de mod hier!

4. Christmas in Skyrim

De inwoners van Skyrim lijken zich niet echt veel aan te trekken van Kerstmis en doen dan ook niet aan versieringen. Met eerder genoemde mod Winter Cabin kun je in ieder geval zelf de Kerst doorbrengen in een gezellig versierd huis, maar de rest van Skyrim is helaas nog niet zo sfeervol. Met deze mod zorg je ervoor dat er overal in Skyrim kerstbomen verschijnen, om zo ook de rest van Skyrim een beetje kerstsfeer te geven. Als je de dragon shout Fus Ro Dah gebruikt, dan krijgt deze ook een heel toepasselijk kersttintje…


Download de mod hier!

5. Sh’anta Claws

Kerst in je eentje vieren is niet echt gezellig, ook niet in Skyrim. Gelukkig kun je in Skyrim metgezellen hebben, hoewel geen hiervan iets te maken heeft met kerst. Met deze mod kun je een nieuwe metgezel met je mee laten reizen, genaamd Sh’anta Claw, een Khajit. Hij is een magiër die vooral gebruikmaakt van frost spells en qua kleding al flink in de kerststemming is. Je kunt hem vinden in de Bannered Mare in Whiterun.


Download de mod hier!

De GamersNET-crew wenst de bezoekers van GamersNET een vrolijk en gezellig kerstfeest!

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Haha leuk item zeg. Zeker die laatste mod met die Kahjitt, super leuk 🙂

  2.   
    Thijs.'s avatar

    toevallige net de legendary edition gekocht op steam! kan ik gelijk leuk aan de slag, tnx GN

  3.   
    lassieman's avatar

    Haha zeker leuke mods. Toch vreemd dat er mensen zijn die ze maken xd

  4.   
    NLkevvNL's avatar

    GuyOnABuffalo. schreef, "toevallige net de legendary edition gekocht op steam! kan ik gelijk leuk aan de slag, tnx GN"

    suc6.. met skyrim als je meer dan 70 uur hebt 🙄

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En om helemaal in de stemming te komen. 😛

    De extra mods maakt het inderdaad wel extra sfeervolle in deze koude/donkere dagen.

  6.   
    Aprotodon's avatar

    Die Kahjitt XD Erg origineel 😉