Speedball 2 HD

Speedball 2 is een titel die velen van jullie wellicht bekend in de oren klinkt en dat kan wel kloppen. De game verscheen bijna 23 jaar geleden voor het eerst voor de Amiga en is nu, jaren later, nog steeds erg leuk om te spelen. Een verfrissende, volwaardige game, of is de game hopeloos verouderd en achterhaald? 350 MB aan gedownloade content belooft geen grafisch spektakel. Let the game begin!

Erg makkelijk

Speedball is een typische Amiga-game die iedereen wel een keer gespeeld moet hebben. In feite is Speedball een rugby look-a-like met het bekende “beuken en sliden”. Wil je de bal veroveren, dan moet je simpelweg de tegenstander onderuit beuken en als je maar vaak genoeg één en dezelfde tegenstander onderuithaalt, wordt deze leuk afgevoerd op een brancard en heb je weer 10 punten verdiend. Al met al zeker geen moeilijke gameplay en je hebt maar vijf knoppen van je toetsenbord nodig. Overigens erg handig om tegelijk je social media te checken, want af en toe zijn de tegenstanders zo makkelijk te verslaan, dat ik mezelf spontaan begon te vervelen. De subtitel Brutal Deluxe komt dan ook niet echt tot zijn recht. Ik heb niks kunnen ontdekken wat enorm “bruut” moet aanvoelen. Het neerhalen van de tegenstander is leuk, maar kinderlijk eenvoudig.

Huh? Multiplayer!

Vet, er is gewoon een multiplayer! Klopt, lokaal. Speedball 2 kent helaas geen online multiplayer en dat is erg jammer, zeker omdat de AI van de bots af en toe om te huilen is. Een leuk potje Speedball is zeker leuk tegen een gamer aan de andere kant van de wereld. Wil je toch tegen een mens van vlees en bloed strijden, dan dient deze persoon naast je (of lekker op schoot) te komen zitten. Je bestuurt je team namelijk op één en hetzelfde toetsenbord. Leuk voor 10 minuten, maar vervolgens ben je elkaar de hersenen aan het inslaan. Voor een port van de Amiga naar de pc is het schokkend dat er geen online multiplayer-modus in de game zit. Zeker een groot minpunt waard…

Conclusie

Speedball 2 is vermakelijk en heeft stiekem best een verslavende werking. De tegenstanders zijn bedroevend slecht en dit in combinatie met een ontbrekende online multiplayer maakt het niet leuk genoeg om langer dan een halfuur te spelen. Grafisch is het een en ander wel opgepoetst, maar dat mag dan ook na 23 jaar wel. Houd je van retro-games en wil je samen met vrienden een leuk potje hersenloos beuken, dan is Speedball 2 zeker de moeite waard. Ben je een die-hard gamer en wil je de game toch spelen? Voor je smartphone is Speedball gratis verkrijgbaar en speelt exact hetzelfde als zijn grote broer op de pc.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Enorm verslavende werking
  • Nieuw jasje...

Wat is NOT

  • Geen online multiplayer
  • ... maar achterhaalde graphichs
  • Erg makkelijk doelpunten maken

6.5

Meer Speedball 2 HD

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren