inFamous: Second Son Fast Forward 2014

Toen inFamous in 2009 het levenslicht zag, wist ik niet wat me overkwam. De game combineerde mijn twee favoriete genres (free roaming-games en superheldengames) op een fantastische wijze en liet de speler zelf kiezen of hij de Moeder Teresa of Gordon Heuckeroth wilde uithangen. In 2011 kwam Sucker Punch met inFamous 2, een game die op vrijwel alle vlakken aanzienlijk beter was dan zijn voorganger, maar desalniettemin minder indruk wist te maken. Gelukkig lijkt het erop dat we in 2014 aan de slag mogen met een compleet nieuw deel, dat zowel de fictieve spelwereld als de onze op zijn grondvesten zal doen schudden…

Rook en neon

In Second Son nemen we afscheid van de stoere Cole McGrath. Spelers maken kennis met Delsin Rowe, een 24 jaar oude straatartiest met een uitgesproken afkeer tegen de overheid. Het toeval wil dat Rowe tevens beschikt over enkele coole superkrachten, die hij in zijn strijd met het Department of Unified Protection (DUP) dan ook regelmatig zal gebruiken. Laatstgenoemde overheidsafdeling is belast met de taak om conduits te vangen. Rowe is, net als Cole McGrath uit de eerdere inFamous-games, een conduit en dat verklaart waarom hij geen vriendjes is met de DUP.

Toch zijn McGrath en Rowe totaal verschillend. Waar de protagonist uit de eerste twee inFamous-games zijn vijanden het hiernamaals injaagde met zijn elektrische stoomstoten, beschikt Rowe over rook- en neonkrachten. Zo is hij in staat om rookprojectielen en rokende vuurballen af te schieten en ook een smoke-dash behoort tot zijn arsenaal. Daarnaast kan hij een rookwolk creëren om op die manier het zicht van vijanden te blokkeren. Rowe is tevens in staat om rook te absorberen uit schoorstenen en ontplofte auto’s. Inderdaad: het zou ook ons niet verbazen als Delsin een vervelend kuchje heeft.

Zoals ik eerder al aangaf, speelt ook neon een grote rol in de game. Dit chemische element geeft niet alleen mooi licht, het zorgt er ook voor dat Delsin heel wat krachtiger wordt. Zo reikt zijn Bolt-aanval (vergelijkbaar met die van Cole) veel verder wanneer Delsin geladen is met neon en ook zijn dash-move wordt plotseling ontzettend snel. Delsin heeft in de neon-modus zelfs de mogelijkheid om tegen muren op te rennen! Kortom: neon maakt deze game nog cooler en spectaculairder en wij kunnen dan ook niet wachten om Delsin straks een flinke stoot neon in zijn achterste te rammen, om vervolgens de complete stad (on)veilig te maken.

Voorlopige conclusie

Het moet wel heel gek lopen als inFamous: Second Son in maart niet de beste PlayStation 4-exclusive wordt. De game toont met zijn oogstrelende graphics niet alleen perfect waar Sony’s next-gen-bakbeest toe in staat is, de gameplay ziet er ook veelbelovend uit. Zelden kregen we in een open wereld-titel zoveel vrijheid om te doen en te laten wat je maar wilt en de titel “sandbox-game” is hier dan ook perfect op zijn plaats. Het Seattle van inFamous: Second Son is één grote zandbak en het is aan jou de keuze of je hier prachtige zandsculpturen gaat bouwen, of dat je de zandkastelen van kleine kindjes genadeloos met de grond gelijkmaakt.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over inFamous: Second Son te weten te komen, check screenshots, bekijk video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  seec1987's avatar

  volgens mij wordt deze idd heel tof 🙂

 2.   
  Daan's avatar

  Een game waar ik me enorm op verheug! 🙂

 3.   
  crazyshine4722's avatar

  1 van de weinige games van de ps4 waarop ik me verheug!

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ze gebruiken nu toch wat meer wat de nieuwe controller te bieden heeft dan toen met de ps3 sixaxis controller, en daar ben ik blij om.

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Ik sluit me bij bovenstaande reacties aan. Dit gaat zeker weten een topper worden! 🙂

 6.   
  B.Okken's avatar

  ik heb er zin in 😀

 7.   
  Jodie__O's avatar

  Ik vind het wel een beetje jammer, want ik had eigenlijk een playstation 3 gekocht voor inFAMOUS, en moet daarna hoor ik dat de nieuwe game op playstation 4 uitkomt…