Batman: Arkham Origins Blackgate

Tegelijk met Batman: Arkham Origins lag de PlayStation Vita-versie in de winkel en even later ook de versie voor de Nintendo 3DS. Batman: Arkham Origins Blackgate speelt zich ver terug in de tijd af, tot zover terug dat Blackgate zelfs nog de enige gevangenis in Gotham was. Arkham Asylum bestond nog niet eens. We spelen de game op de PlayStation Vita en gaan jullie nu vertellen wat onze bevindingen van de game zijn.

Side scroller?
Batman: Arkham Origins Blackgate kent een samenhang van ouderwetse en nieuwere gameplay. De game speel je namelijk als een soort 2D side scroller maar dan met 3D graphics. En dit bevalt aardig goed moet ik zeggen. De graphics zien er voor een Vita-game behoorlijk goed uit, de omgevingen zijn realistischer dan in andere games en ook Batman zelf is bijna niet van de echte te onderscheiden. Evenals de vele bekende vijanden van Batman die we terugzien in Blackgate. Dit alles bij elkaar zorgt wederom voor een uitmuntende sfeer in de game, waar de Arkham-serie zo bekend om staat.

De game is speciaal gemaakt voor de handhelds van Sony en Nintendo en dit is goed te merken aan de gameplay. Zoals we eerder al lieten doorschemeren spelen we de game als een soort side scroller, wat perfect werkt op het kleine scherm van de Vita. De drie-dimensionale wereld wordt goed benadrukt wanneer je van gebouw naar gebouw slingert en de camera zich de diepte in beweegt. Maar ook de puzzel-elementen maken goed gebruik van de 3D-wereld, oplossingen liggen vaak net om het hoekje.

Blackgate valt uit elkaar
Het verhaal van de game is echter een flinke tegenvaller. Na een explosie in Blackgate raakt de gevangenis onderverdeeld in drie gebieden. Joker, Penguin en Black Mask beheren ieder een eigen gedeelte en aan Batman de taak om de drie villains weer op te sluiten in hun cel. Wanneer je alle drie de gebieden succesvol hebt uitgespit ben je eigenlijk wel zo’n beetje klaar met de game. Dit is toch wel erg zonde, zeker als we bedenken dat de Arkham-games op de console wel beschikken over een goed verhaal.

Conclusie
Batman: Arkham Origins Blackgate is een aantrekkelijke game, die het vooral moet hebben van de naam. Het verhaal is echter onder de maat. Zeker wanneer we denken aan eerdere Arkham-games, verwachten we een ijzersterk verhaal, maar helaas is het een simpele story-modus die we voorgeschoteld krijgen. De graphics zijn alles behalve slecht en dit gecombineerd met de comic-like cut-scenes voelt alles erg vertrouwd aan. We belonen de game daarom dan ook met een 7.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Goed verzorgde graphics
  • Echte Batman-sfeer

Wat is NOT

  • Simpel verhaal
  • Weinig of geen gadgets

7

  1.   
    toqeer's avatar

    twijfelde heel erg aan deze game mischien voor de budgetbak,