GN Achtergrond: Logitech G602 gamingmuis

Nu we bij GamersNET bezig zijn steeds meer gamegear van een review te voorzien is het ook tijd om muizen te behandelen. De markt voor muizen is groot en de smaken verschillen enorm als het gaat om dpi (muissnelheid) en pasvorm om de hand. Wij kregen vorige week de Logitech G602 draadloze gamingmuis binnen op GNHQ en aan ons de zware taak om onze ervaringen met jullie te delen.

DPI

De G-serie van Logitech staat al jaren garant voor solide gamegear voor een brede markt. De spullen zijn in alle winkels te vinden, de klanttevredenheid is groot, al is er aan de G-serie wel een stevige prijs gebonden. De G602 is verkrijgbaar voor bijna tachtig euro (79,99) en dat is aan de buitenkant van de doos niet goed te zien. Waren de G-producten van Logitech altijd bombastisch ingepakt, het is bescheidener geworden, al zegt dat natuurlijk niks over de muis zelf. Deze heeft een design zoals we van andere Logitech gamingmuzien gewend zijn. Hij ligt daarmee lekker in de volledige hand en is absoluut niet te klein. Er is een inkeping voor je duim en deze zal dan ook altijd volledig op de muis rusten en niet de tafel raken.

Qua knoppen zit het helemaal snor met de G602. De drie normale muisknoppen zijn natuurlijk aanwezig, maar ook kun je zes extra knoppen bedienen met je duim en zelf bepalen waar deze voor dienen. Twee van de zes knoppen zijn niet heel gemakkelijk te bereiken met je duim, maar heel storend is dat ook niet. De tiende en elfde knop zijn wel extreem handig, want deze laten je de dpi (muissnelheid) in zes standen bepalen. Bij het spelen van shooters is vaak een hogere dpi gewenst dan bij het muizen op de desktop, maar ook kan er verschil zijn in speelstijl tussen een sniper of all rounder. Het is met zes verschillende stappen direct te regelen en dat is de mooiste feature van deze muis.

Milieu

Ook het milieu is tegenwoordig enorm belangrijk voor veel partijen en dus is de muis voorzien van een duurzame- en een prestatiestand. Het verschil is direct merkbaar als je de knop indrukt. In de groene stand (mooi met LED verlicht) gaat de muis ook beduidend langzamer dan de blauwe stand. Als de batterij bijna op is gaat er een paars lampje knipperen. Volgens Logitech gaat de muis in mileustand 1440 uur mee en in prestatiestand 250 uur. Dit zijn altijd lastige cijfers, want het zal verschillen per batterijmerk en dat is natuurlijk het grote nadeel van iedere draadloze muis. Ook jammer is het feit dat de ontvanger geen USB-ingang heeft, waardoor je gebruikte USB-poort voor de muis, geen extra USB biedt voor een ander apparaat.

Conclusie

Al met al is de G602 een heerlijke muis voor de gamer. Het instellen, maar bovenal snel wisselen tussen dpi-standen is daarbij de meest bijzondere functie. In shooters kun je als sniper een langzamere dpi gebruiken, dan als je je machinegeweer pakt. Met negen knoppen (en twee om de dpi aan te passen) kun je veel functies instellen, waarbij bijna alle knoppen makkelijk bedienbaar zijn. De Logitech G602 richt zich op de gamer en voor 79,99 heb je dan ook een zeer solide draadloze muis in huis.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  veel te kleine muis… ik heb zelf erg grote handen … voor mij is er maar 1 goede game muis …. mijn ”func MS-3” 8)

 2.   
  Lode's avatar

  MX518. Ben al aan mijn derde exemplaar toe. Gekocht bij de release van BF2 en ik blijf trouw aan deze muis. 2 knoppen aan de zijkant, meer moet ik niet hebben. 🙂

 3.   
  DGonlag2's avatar

  Lijkt een beetje op een combinatie van een G500 en G700.

  Ik heb zelf de G700, erg fijn ding. Die extra thumb knoppen zijn ongelooflijk handig. Niet alleen tijdens gamen, maar ook tijdens browsen of het gebruik van programma’s als Photoshop e.d.