Gamersnet.nl

GN Achtergrond: de Turtle Beach CoD: Ghosts Ear Force Shadow

Met de lancering van een nieuwe Call of Duty zijn er altijd weer producten te vinden die de naam dragen van de populaire shooter. Mensen die onlangs in de winkels zijn geweest zullen ongetwijfeld gestuit zijn op de Call of Duty: Ghosts-headsets van Turtle Beach. Deze zijn met de game uitgebracht in drie varianten en omdat wij precies begrijpen dat gamen al duur genoeg is, behandelen wij de meest betaalbare variant. De Ear Force Shadow is te gebruiken voor de huidige consoles, maar is ook te gebruiken op de PlayStation 4. Wij gingen aan de slag met de Turtle Beach Call of Duty Ghosts Ear Force Shadow Headset! Wat een mooie naam he!?

Mocht je een headset zoeken voor de PlayStation 4, dan is de Shadow een mogelijke keuze, echter, je dient hem dan wel aan te sluiten via je televisie of je losse audioversterker. Heb je deze niet, dan zijn sommige functies als het chatgeluid niet beschikbaar. Ook heb je software-update 1.50 nodig van de PS4. Deze beperking heeft te maken met een keuze van Sony om geen Blue Tooth meer te ondersteunen en te wachten met benodigde updates. Meer info hierover is hier te vinden.

Pasvorm

De reden dat ik graag speel met een echte headset is het feit dat ik altijd last van mijn oren krijg met oordopjes of andere koptelefoons die bij de consoles geleverd worden. De Xbox 360-koptelefoon kan ik niet langer gebruiken dan een uurtje en de dopjes die worden geleverd met de PlayStation 4 vallen uit mijn oren. Noem me mismaakt, maar het werkt gewoon niet! De Shadow lost dat natuurlijk op, want hij zit als een zonnetje. Natuurlijk, hij heeft geen leren band zoals de SZeven die we eerder hebben besproken, maar die is dan ook meer dan drie keer zo duur. De pasvorm is gemakkelijk aan te passen en de buitenwereld is bijna niet meer te horen als je hem op hebt.

Alles los te bedienen

Het uiterlijk van de headset ga ik niet teveel over zeggen. Je moet namelijk echt een fan zijn van Call of Duty: Ghosts wil je dit uiterlijk waarderen. Persoonlijk ben ik dat niet en mocht je een vergelijkbare headset zoeken zonder de CoD-teksten, raden wij de PX22 aan, wat ongeveer hetzelfde biedt als de Shadow. Dat betekent ook dat het geluid enorm sterk is. De bas giert binnen en bovenal, deze is apart in te stellen.

Sowieso is dat (naast pasvorm) de tweede grote kracht van het gebruik van een headset van een derde partij. Geluid is apart te bedienen.

De Treble en de Bass, maar ook je uitgaande stem, de inkomende stemmen en het geluid van de game is los van elkaar te bedienen door middel van een handig kastje. Ook is de game vanaf hier te muten en, mocht je je telefoon er ook mee gebruiken, is ook dit met één knop te kiezen.

Conclusie

De TB Ear Force Shadow is een lekkere headset, al moet je wel houden van Call of Duty natuurlijk. Het geluid is wat we mogen verwachten van Turtle Beach, maar vooral de afzonderlijk te bedienen geluidssporen is een absolute pré voor iedere gamer. De Shadow is wel bedraad (alleen de Phantom is draadloos in deze serie), al is dat voor mij persoonlijk zelfs een pluspunt, met snoer heb je nooit gezeur namelijk. Ben je op zoek naar een solide headset met alle functies voor een gamer en ben je fan van Call of Duty: Ghosts, dan is de Shadow een goede koop. Wil je binnen hetzelfde budget een TB-headset zonder CoD, dan is de PX22 de andere keus.