Nieuwe PS4-review: Call of Duty: Ghosts

Met de lancering van de PlayStation 4 is er een tijd van dubbele releases aangebroken. Natuurlijk zijn Knack en Killzone: Shadow Fall exclusief gemaakt voor het nieuwe apparaat van Sony, maar de andere launchgames hebben ook al een release gekend op de PlayStation 3. Wat is het verschil tussen de versies en welke is beter? In deze korte reviews bespreken wij de verschillen tussen de versies…

Lees hier de complete Call of Duty: Ghosts review (gespeeld op Xbox 360)

Gemaakt voor alle platformen

Call of Duty: Ghosts is natuurlijk de game die in de top zal eindigen qua launchverkopen op de PlayStation 4. De enorme groep fans zal daar ongetwijfeld voor zorgen, al zegt dat niet alles over de kwalitatieve verbeteringen ten opzichte van de PlayStation 3-versie. Activision heeft besloten dezelfde engine te gebruiken, maar deze te upgraden, zodat de ervaring op alle platformen hetzelfde zal zijn. Dat is dan ook precies wat je gaat krijgen met Call of Duty: Ghosts op de PlayStation 4.

De keuze om geen nieuwe engine te bouwen is aan Activision zelf en daar kunnen wij mee leven, echter werd het nogal groots aangekondigd bij de onthulling van Call of Duty: Ghosts, waardoor de verwachtingen enorm werden. De PlayStation 4-versie is absoluut beter dan de PS3-versie, maar het is niet de stap die we hadden gehoopt. Zo is de framerate stabieler, ziet de game er kleurrijker uit en zijn er betere textures gebruikt op de PS4. Deze zijn echter niet zo goed als op PC, maar dat ging ook gepaard met een enorm texturepack, wat de game rond de 40GB groot maakte, iets wat niet handig zou zijn op je 500GB PlayStation 4.

Conclusie

Inhoudelijk is Call of Duty: Ghosts grotendeels gelijk gebleven op de PlayStation 4, met de uitzondering van Ground War. Deze modus laat je alle multiplayermodi spelen met 18 man (9 vs. 9), in plaats van 12 man (6 vs. 6). Verder is er niet veel nieuws onder de zon, maar dat is ook precies wat Activision voor ogen had met Ghosts en wat de meeste fans meer dan voldoende vinden. We zijn benieuwd naar volgend jaar!

 1.   
  thom.seagal's avatar

  de enige reden dat ghosts zo vaak verkocht is, is omdat het de enige cod is voor next-gen

 2.   
  xPRO_GAMERx's avatar

  COD is echt mooi op next-gen ik ga hem deze week halen voor PS4

 3.   
  See4urSelf's avatar

  xPRO_GAMERx schreef, "COD is echt mooi op next-gen ik ga hem deze week halen voor PS4"

  Heel veel plezier 🙂