Injustice: Gods Among Us – Ultimate Edition

Als Batman vechten tegen The Joker in de straten van Gotham, of, iets minder ‘realistisch’, als Flash Superman verslaan in Atlantis: fans van het DC-universum kunnen hun hart ophalen in Injustice: Gods Among Us. Met vierentwintig superhelden en schurken waren al heel wat beroemdheden van DC vertegenwoordigd in dit vechtspel van Mortal Kombat-ontwikkelaar NetherRealm en met de Ultimate Edition wordt het allemaal nog een schepje beter.

In april van dit jaar verscheen Injustice: Gods Among Us al voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Destijds waren wij zeker over de fighter te spreken en het vechtspel verdiende dan ook een mooie 8 in onze Injustice review. Nu is de Ultimate Edition van Injustice verschenen en is het vechtspel ook beschikbaar voor PlayStation 4, Vita en PC. De Ultimate Edition van Injustice: Gods Among Us biedt naast de basisgame ook alle downloadable content die in de afgelopen maanden voor het spel verschenen is. Dit betekent zes nieuwe karakters (General Zod, Batgirl, Lobo, Zatanna, Martian Manhunter en Scorpion), de daarbijbehorende extra S.T.A.R. Labs-uitdagingen en een lading skins.

Verder is er niets veranderd aan Injustice en dat betekent dat we nog steeds met een uitstekend vechtspel te maken hebben. Het betekent echter ook dat als je al beschikt over de PlayStation 3-, Xbox 360- of Wii U-versie van het spel er vrijwel geen reden is om deze Ultimate Edition in huis te halen, tenzij je de game graag onderweg op de Vita wilt spelen of ook over een fighter op je next-gen console wilt beschikken.

Concessies

Om Injustice ook op de PlayStation Vita draaiende te krijgen, heeft Armature, de studio die verantwoordelijk is voor de port, overduidelijk concessies moeten doen op grafisch vlak. Hoewel de game als gevolg daarvan zeer vloeiend speelt, en dat is uiteraard het belangrijkste bij een vechtspel, valt Injustice op Sony’s handheld grafisch toch wel wat tegen. Qua graphics is er dan ook weinig tot geen vooruitgang geboekt ten opzichte van Mortal Kombat, de vorige game van NetherRealm.

Toch betekent dit niet dat Armature zich heel gemakkelijk van deze port heeft afgemaakt. Hoewel de Ultimate Edition geen echt nieuwe content biedt, zijn de S.T.A.R. Labs missies en enkele onderdelen van de verhaalmodus wel onderworpen aan wat veranderingen die specifiek voor de Vita gemaakt zijn. Bij bepaalde uitdagingen zul je nu namelijk het touchscreen moeten gebruiken in plaats van knoppen. Vrees echter niet dat je tijdens gewone gevechten ook ineens gebruik zal moeten maken van het touchscreen, want de besturing is vrijwel één op één overgezet van de PlayStation 3-versie naar die op de Vita.

Groot gebrek

Het grootste minpunt van deze Vita-versie van Injustice is echter het online-gedeelte. Hoewel je onderweg misschien eerder een snel gevecht tegen een computergestuurde speler zal starten, is de multiplayer van vechtspellen voor velen toch het belangrijkste onderdeel van een fighter. De multiplayer op de Vita is echter compleet uitgestorven en hoewel ik meerdere keren, op verschillende tijdstippen, geprobeerd heb om online te spelen, kreeg ik het geen enkel keer voor elkaar om een tegenstander te vinden. Het is dan ook een groot gemis dat men er niet voor gekozen heeft om cross-play te introduceren, zoals bijvoorbeeld bij Street Fighter x Tekken, zodat je ook tegen PlayStation 3-bezitters kan vechten.

Conclusie

Met de Ultimate Edition van Injustice: Gods Among Us kunnen nu ook Vita-bezitters aan de slag met NetherRealms’ nieuwste vechtspel. Om de game vloeiend op de Vita te laten werken, heeft men op grafisch gebied overduidelijk concessies moeten doen en grafisch stelt het spel toch enigszins teleur. Het is daarnaast vooral erg jammer dat de game niet beschikt over cross-play; het online-gedeelte van de game is namelijk vrijwel uitgestorven. Uiteraard staat de basis van het spel nog wel steeds als een huis en Armature Studio heeft duidelijk met zorg gewerkt aan deze port.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Nog steeds een uitstekende fighter
 • Geen simpele port

Wat is NOT

 • Online vrijwel uitgestorven
 • Valt grafisch wat tegen

7.8

 1.   
  B_Okken's avatar

  ik heb hem op de ps3 en ik vind het wel jammer van het online gedeelte

 2.   
  Dondonz's avatar

  Zag al wel een paar vette skins voorbijkomen 😆
  Het touchscreengedeelte met S.T.A.R labs lijkt me best wel vet. 😛