Nieuwe PS4-review: Battlefield 4

Met de lancering van de PlayStation 4 is er een tijd van dubbele releases aangebroken. Natuurlijk zijn Knack en Killzone: Shadow Fall exclusief gemaakt voor het nieuwe apparaat van Sony, maar de andere launchgames hebben ook al een release gekend op de PlayStation 3. Wat is het verschil tussen de versies en welke is beter? In deze korte reviews bespreken wij de verschillen tussen de versies…

Lees hier de complete Battlefield 4 review (gespeeld op PC)

De verschillen

Battlefield 4 is een heel ander verhaal dan games als Assassin’s Creed 4, Call of Duty: Ghosts of FIFA 14. Laatstgenoemde games hebben namelijk een upgrade gehad voor de PlayStation 4. Battlefield 4 is een echte PC-titel en is juist bedoeld voor grafische krachtpatsers. Sterker nog, de Xbox 360 en PlayStation 3-versies van de games waren dik uitgeklede versies van de PC en PS4-versies, met veel kleinere mappen en veel minder spelers. Eindelijk kunnen consolegamers ervaren hoe Battlefield echt gespeeld moet worden. Natuurlijk haalt de PS4 het niet bij de dikste gaming-PC’s, maar het grote televisiescherm en de lekkere besturing laten je smullen van ieder stukje Battlefield 4.

Wij beloonden de game eerder al met een 9.0 in de Battlefield 4 review en daarin hebben we al de PC-versie behandeld. Deze review geeft dus een mooi beeld van wat je gaat verwachten op de PlayStation 4. Naast de grafische kracht, kunnen consolegamers ook eindelijk ervaren hoe het is om met 64 man te strijden op enorme mappen. Het water, het licht, de impact van kogels en het epische geluid maken van Battlefield 4 de lekkerste shooter van dit moment.

Conclusie

Battlefield is altijd een PC-game geweest, omdat de afgeschaafde versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3 nooit het echte Battlefield-gevoel konden bewerkstelligen. Met de komst van de PlayStation 4 is dat veranderd. Het is mede daarom dat wij denken dat Call of Duty nu een echte concurrent gaat krijgen op consoles. Want als je van epische gevechten met grote groepen houdt, met daarnaast nog geweldige graphics, dan zit je met Battlefield 4 goed. Eindelijk ook op de consoles!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ben zeer blij dat de next-gen versie van Battlefield 4 ongeveer gelijk staat met de pc versie.
  Nu hopen dat Call of Duty NU ook eindelijk ook gebruik gaat maken van de next-gen, anders heeft Battlefield 4 al zeker gewonnen met de vernieuwing die hun door brengen met hun game.

 2.   
  Goldcobra's avatar

  Een groot nadeel aan de next gen versie: je MOET met L2 en R2 richten en schieten, L1 en R1 kun je daarvoor niet meer gebruiken. Dat verpest het eigenlijk een beetje voor mij

 3.   
  Nitrix31's avatar

  BF4 op de PC op ultra, klaar 🙄 . Er zijn veel overeenkomsten met BF3, maar ook weer veel nieuwe dingen. En aangezien bf3 voor mij super tof was, ben ik alleen maar blij dat er veel gebleven is voor wat het is. De nieuwe toevoegingen maken het spel alleen maar vetter! En even tussen haakjes ik ben al level 76 met slechts 117½ uur playtime. Het levellen gaat in die zin dus een stuk sneller als in bf3. Dit kun je al een + of een – punt zien.

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Goldcobra schreef, "Een groot nadeel aan de next gen versie: je MOET met L2 en R2 richten en schieten, L1 en R1 kun je daarvoor niet meer gebruiken. Dat verpest het eigenlijk een beetje voor mij"

  Dat is bij de Xbox en Xbox 360 al sinds dag 1. Maar dat is ook veel logischer vind ik. L2 en R2 zijn triggers en dat is wat ook op een echte gun zin, je haalt nu letterlijk de trigger over om te schieten. Eindelijk begint Sony het te snappen dat het niet L1 en R1 horen te zijn.

 5.   
  3333/3333's avatar

  KillGamer01″][quote=”Goldcobra schreef, "Een groot nadeel aan de next gen versie: je MOET met L2 en R2 richten en schieten, L1 en R1 kun je daarvoor niet meer gebruiken. Dat verpest het eigenlijk een beetje voor mij"

  Dat is bij de Xbox en Xbox 360 al sinds dag 1. Maar dat is ook veel logischer vind ik. L2 en R2 zijn triggers en dat is wat ook op een echte gun zin, je haalt nu letterlijk de trigger over om te schieten. Eindelijk begint Sony het te snappen dat het niet L1 en R1 horen te zijn.[/quote]

  De ps4 controller heeft nu ook gelukkig eindelijk goede triggers. De triggers van de ds3 waren echt verschrikkelijk voor shooters.

 6.   
  PSPfreaky's avatar

  Op die dam in Flood Zone moet je maar genoeg schieten, dan stort ie in 😛 De windmolen in Paracel Storm is wel voor een deel scripted, want voor die storm kan hij nog niet kapot en na die blikseminslag wel 🙂