Nieuwe PS4-review: Assassin’s Creed 4: Black Flag

Met de lancering van de PlayStation 4 is er een tijd van dubbele releases aangebroken. Natuurlijk zijn Knack en Killzone: Schadow Fall exclusief gemaakt voor het nieuwe apparaat van Sony, maar de andere launchgames hebben ook al een release gekend op de PlayStation 3. Wat is het verschil tussen de versies en welke is beter? In deze korte reviews bespreken wij de verschillen tussen de versies…

Lees hier de complete Assassin’s Creed IV: Black Flag review (gespeeld op Xbox 360)

De verschillen

Assassin’s Creed IV: Black Flag laat je leven als een piraat in de gloriedagen van de VOC! Wij beloonden de game met een 8.0 en dat is ook te lezen in de Assassin’s Creed IV: Black Flag review, maar wat zijn de veranderingen als je hem gaat spelen op de PS4.

Assassin’s Creed IV: Black Flag is gemaakt voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 en heeft een upgrade gekregen voor de release op de PlayStation 4. Mocht je de game al gespeeld hebben op de PS3, dan is het vooral het licht, de bebossing en het water vele malen mooier. De game was echter al erg mooi op de PS3, dus qua speelervaring zal er weinig veranderen, behalve dan dat je schepen verder weg ziet varen en ook het sluipen in bosjes is vele malen realistischer. Bijna ieder tak beweegt op zichzelf en dat maakt het lokaliseren van Edward in de game gemakkelijker.

Het Caribische licht in de game is om te smullen. Als de zon schijnt dan wil je gewoon zelf op vakantie. Ga bij een baai staan en je ziet het licht in het prachtige water schijnen, vissen die erin zwemmen en je wilt gewoon een duik nemen. Ook de zeedieren en het koraal tijdens onderwatermissies zijn aantrekkelijker. Het blijft wel puur bij eye candy, want op het gebied van gameplay speel je een exacte kopie van de eerder verscheen versies. Daarnaast is er qua animaties geen grote stap vooruit gemaakt, overigens ook niet op PC.

Conclusie

De grafische stap vooruit die ACIV neemt op de PS4 is bevredigend, echter, de game blijft in basis hetzelfde als de versie op de PS3. Daarbij is het vooral het water, de bebossing en de lichtval die een next gen gevoel geven. Dit geldt overigens niet voor de animaties, die ook bij deze versie klungelig kunnen zijn. Als je houdt van de franchise is de upgrade voor 10 euro van de PS3 naar de PS4-versie een goede keuze, want Assassin’s Creed IV: Black Flag is een eerste next gen stap voor de serie.

 1.   
  fdennis's avatar

  Echt een super game zeer vermakkelijk. Vind een 8 vrij laag voor dit parreltje. Maar misschien word de game later wel minder. Heb er net 10uur inzitten met de ps4.

 2.   
  mrb80's avatar

  Ik vind een 8 ook te laag, geweldige game! Grafisch stuk mooier dan de ps3 versie maar dat is mijn mening. De ps4 versie is zeker een 8.8 waard.

 3.   
  Daan's avatar

  Ik speel hem momenteel op me PS4, heb expres gewacht, had de PS3 al eerder binnen namelijk. Toffe game, alleen de besturing is soms een beetje raar, dan doet Edward niet wat je wilt. Vond de besturing zoals in AC2 perfect.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Goede review, maar ik wacht nog even met kopen. Ik heb AC1 en AC2 uitgespeeld, ben nu pas bezig met Brotherhood. Heb nog een lange weg te gaan, maar uiteindelijk zal ik dit deel kopen in een sale!

 5.   
  Goldcobra's avatar

  Ben er net mee begonnnen op m’n PS4 🙂

 6.   
  mvbadbob's avatar

  heb de ps4 versie naast mijn ps3 liggen. 😕 Heb de ps4 nog niet binnen. kan niet wachten. 😆