Prepare 4 PS4: Wat is de gratis PlayStation Plus-game Res0gun?

Op 29 november verschijnt de PlayStation 4 en dan kunnen we eindelijk aan de slag met games van de nieuwe generatie. Games zijn echter duur en dus zou het fijn zijn als er ook wat gratis te spelen zou zijn. Gelukkig heeft Sony dit ook bedacht en het bedrijf biedt twee spellen gratis aan via PlayStation Plus. De eerste is Contrast, waar we al eerder over schreven, en de tweede gratis game is Resogun. Wat houdt deze exclusieve game echter precies in? Dat lees je in deze column!

Waar?

Resogun haalt zijn inspiratie uit de klassieke game Defenders en is van ontwikkelaar Housemarque, die bekend is van Super Stardust. Je vliegt namelijk in een ruimteschip door 2D-levels en moet proberen in leven te blijven terwijl je van alle kanten beschoten wordt. Je kunt vrij bewegen naar links en rechts en naar beneden en boven. De levels zijn echter niet een rechte lijn, maar een soort van cilinder. Hierdoor kun je vijanden al van ver aan zien komen en daardoor beter vooruit plannen. Ook kunnen de gebouwen in de levels vernietigd worden waardoor het continu chaotisch lijkt te zijn.

Wat?

De bedoeling van de game is door het level heen te vliegen en natuurlijk niet dood te gaan, maar je mag ook optioneel tot tien mensen bevrijden per level. Hiervoor moet je de groene schepen, die maar even verschijnen, vernietigen. Er komt dan een mens vrij die je veilig moet afleveren. Doe je dat niet, dan kunnen ze weer opnieuw gevangen worden. Als het je lukt krijg je extra punten die je waarschijnlijk graag wil. In dit type games zijn punten en highscores namelijk van groot belang. Die punten krijg je ook door vijanden te verslaan en je hebt een vermenigvuldiger die verdwijnt als je even geen vijanden neerschiet.

Wie?

Al die vijanden verslaan kun je doen in drie verschillende schepen. Het eerste schip is snel maar zwak, het tweede is gemiddeld en het laatste is juist sterk maar langzaam. Ook heb je verschillende aanvallen tot je beschikking. De normale manier is door vooruit te schieten en heen en weer te bewegen om je vijanden in je vizier te krijgen. Je kunt echter ook een beperkt aantal bommen gebruiken. Die lijken sterker te zijn, maar leveren minder punten op voor je highscore. Als het allemaal te hectisch wordt, kun je je boost gebruiken om weg te komen en je kunt ook nog energie sparen voor een ultieme overdrive.

Waarom spelen?

Resogun ziet er in de trailers prachtig uit met de unieke vorm van levels, vele kleuren en vernietigbare gebouwen. Het is echter de gameplay die van een hoog niveau lijkt te zijn. Je zult geen moment rust krijgen van de vijanden en zult soms keuzes moeten maken voor je eigen hachje of proberen de mensen te bevrijden. Ook lijken er genoeg verschillende manieren te zijn om de vijanden te doden met normaal schieten, sterke bommen en boosten. Het is wel te hopen dat de variatie groot genoeg is met drie verschillende schepen. Er zijn namelijk maar vijf levels om te spelen, dus als je niet van highscores houdt zou de schooter wel eens snel kunnen vervelen. Gelukkig is de game gratis via PlayStation Plus en zijn de buitenlandse recensies vrij enthousiast. Een download waard dus!

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Vorige week bij Sony gespeeld en het is een pittige, maar heerlijke game! Van de makers van Super Stardust, dus dat zit wel goed.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Haha, wilde bijna hetzelfde zeggen. ๐Ÿ™‚ Tijdje geleden bij Sony gespeeld en Res0gun is echt supertof! Eigenlijk meer zin in dan Killzone of Knack. ๐Ÿ˜ณ

  3.   
    Kanarie93's avatar

    Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn gepreorde ps4 net verkocht heb voor 700 euro? ๐Ÿ˜†

  4.   
    Petor's avatar

    ”Kanarie93″ schreef, "Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn gepreorde ps4 net verkocht heb voor 700 euro? ๐Ÿ˜† "

    Uhm, mensen zijn ongeduldig en raar? ๐Ÿ™‚

    En on topic! Deze game is zo verslavend!!!!

  5.   
    ShadyXL's avatar

    Ik had het twee keer kunnen spelen (1ste keer een kwartier en 2e keer 25-30 min). Het is inderdaad een hele vermakelijke spel, maar dit is niet iets wat ik gewoon uren achter elkaar zou spelen ๐Ÿ˜› Dit zou meer een tussendoortje zijn. Natuurlijk zal het per persoon wel verschillen hoeveel tijd je erin steek. Daarom noemen we dit ook een mening ๐Ÿ™‚

  6.   
    Dynastickiller's avatar

    T is idd een tof spel ja!! Ook gespeeld bij Sony ๐Ÿ˜‰

  7.   
    gatemaster64's avatar

    Petor schreef, "

    ”Kanarie93″ schreef, "Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn gepreorde ps4 net verkocht heb voor 700 euro? ๐Ÿ˜† "

    Uhm, mensen zijn ongeduldig en raar? ๐Ÿ™‚
    En on topic! Deze game is zo verslavend!!!!"

    de mensen die nog geen ps4 hebben maar wel ps plus hebben kunnen deze ps4 games ook aan hun ps plus account toevoegen!

    zou wel leuk zijn als jullie dat ook als artikel op de site zetten. ๐Ÿ˜€
    dan weten nog meer mensen die op gamersnet komen dat dit mogelijk is