Beste Leon, een frisse wind met nieuwe franchises

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. De afgelopen maanden zijn de heren echter tegen gehouden door een hele strenge eindredactie. Eindelijk is er weer een brief door de strenge GN-controles gekomen.

Beste Leon,

De mensen op GamersNET vragen zich al eventjes af wat er nou is gebeurd met onze brievenwisseling. Zijn de jongens gestopt? Voelen zij zich te goed voor het delen van hun penvriendschap? Niets is minder waar! De afgelopen maanden hebben we trouw naar elkaar geschreven, alleen heeft de eindredactie besloten deze niet te plaatsen! En dat alleen maar vanwege en ik quote: “smakeloze en vulgaire opmerkingen jegens elkaar en alle minderheidsgroepen in Nederland”. Flauw! Dus om onze eindredactie tegemoet te komen, is hier weer een nette brief, onderworpen aan de strengste controles denkbaar.

Er is natuurlijk geen beter moment om weer een brief te publiceren. Zeker nu de PlayStation 4 op komst is en de game-industrie gaat veranderen. Jij bent zojuist begonnen met de Prepare 4 PS4 artikelenreeks en dat moet voor jou een zware kluif zijn. Want eigenlijk valt die line-up best tegen hè? Ik wil niet de Xbox fanboy uithangen hoor, maar het is toch wel wat minder sexy om een PS4 aan te schaffen als je bedenkt wat er allemaal gaat verschijnen. Natuurlijk krijgen we opgepoetste versies van allerlei titels, maar echte content voor de PS4 houdt wel een beetje op bij de nieuwe Killzone. Terwijl de nieuwe generatie juist zo vet is vanwege de nieuwe franchises die daarmee gepaard gaan.

Bethesda heeft The Evil Within, EA komt met Titanfall (die game ken je natuurlijk niet aangezien die niet op PS4 zal verschijnen ;)), Activision gaat knallen met Destiny, Crytek komt met Ryse en Ubisoft brengt Watch_Dogs, The Division en The Crew. Weet je nog dat we vorig jaar besproken dat er maar twee nieuwe franchises waren met Sleeping Dogs (True Crime 3) en Dishonored. Dit jaar is niet veel beter, maar de nieuwe generatie gaat wel nieuwe dingen brengen! Tof!

GamersNET is daarbij natuurlijk de voorhoede, hier komen immers de meest fanatieke gamers. Ik vraag mij dan ook hardop af of mensen hun pre-order voor de PS4 hebben geannuleerd, vanwege het uitstel van Watch_Dogs. Een PS4 is tof, maar de echt vernieuwende games komen als de Xbox One ook is gearriveerd in Nederland.

Het is goed dat we zoveel nieuwe franchises krijgen. Uitgevers vergeten namelijk vaak dat iedere succesvolle franchise begint met een eerste deel. Stop met eerste delen en je hebt geen toekomst. De vorige generatie consoles bracht ons HD-gaming en was een grote stap in de hardware. Waarom we nu snakken naar een nieuwe generatie is vooral het gebrek aan nieuwe franchises. Gelukkig lijkt de nieuwe generatie dit ook te brengen. Een nieuwe wind, nieuw elan en gewoon frisse nieuwe games. Meer vragen we niet en eindelijk gaat dat komen!

Rest mij niets anders dan te vragen aan de voorhoede van GamersNET, beloon uitgevers met nieuwe franchises! Call of Duty en Assassin’s zijn vet, maar denk ook eens na over een nieuwe serie.

Tot snel! Ik ga weer verder met Battlefield 4!

Groetjes,

Peter

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik denk dat bijna alle “serieuze” gamers met deze ‘brief’ eens zijn. 😉

 2.   
  OllieDenZotn's avatar

  Mooie brief! Hopelijk raak je met de volgende brief ook door de strenge controle.. 😉

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Mooi om te zien dat er zoveel nieuwe franchises aan zitten te komen voor de next-gen consoles. Zodra de Xbox One in Nederland uitkomt zijn de kinderziektes eruit en krijgen wij een nog grotere line up met games zoals Wolfenstein en Thief. 😉