Prepare 4 PS4: Top 7 games die een remake verdienen op de PS4

Jullie hebben het ongetwijfeld al gezien, onze Prepare 4 PS4-reeks, waarin wij jullie perfect voorbereiden op de komst van de nieuwe console van Sony. Behandelden wij eerder de gratis launchgame Contrast en de beste accessoires voor de console, als opa (29, red.) van de groep werd mij natuurlijk gevraagd welke games van de PS1, PS2 en PS3 het snelst een remake verdienen. We gaan dus terug in de tijd! Welke games moeten zo snel mogelijk een HD-remake krijgen op de PlayStation 4!

Natuurlijk zal de PlayStation 4 heel snel een vijfde Metal Gear Solid krijgen, maar dat weerhoudt ons niet met de wens voor een remake van het eerste deel. Jazeker, er is inmiddels een remake geweest op de GameCube, maar een echte, nieuwe HD-versie van Metal Gear Solid zou natuurlijk geweldig zijn. Daarbij hoeven wij absoluut geen bewegende cameraโ€™s (zoals dat op de GameCube wel het geval was) of first person view, wij willen gewoon de oude, statische game, maar dan met ubervette graphics en natuurlijk David Hayter.

Onze eerste bevindingen op de PlayStation 4 maken duidelijk dat vooral lichtval en schaduwen schitterend zijn op het apparaat. De besneeuwde levels van Metal Gear Solid zullen dus fantastisch tot hun recht komen op de PS4. Een absolute must!

Eรฉn van de beste platformers op de PlayStation 1 was natuurlijk de oorspronkelijke Rayman. Hoewel de game eerder al een remake kreeg, willen wij bij Rayman juist de nieuwe stijl van Rayman Legends en Rayman Origins zien. Deze stijl is namelijk zo kleurrijk, muzikaal en vol fantasie, dat het eerste deel wat ons betreft dezelfde behandeling verdient.

Jawel, ver voordat Naughty Dog bekendheid vergaarde met epische games als Jak & Dexter, Uncharted en The Last of Us, was daar Crash Bandicoot. De game doet denken aan games als Mario 64 en Banjo Kazooie en was vooral in de begindagen van de PlayStation 1 een platformer van formaat. Wij willen deze game nu terugzien en wel in een volledig nieuw HD-sausje. Met de kleurrijkheid en humor van Ratchet & Clank, maar dan volledig Crash!

Wat geldt voor Metal Gear Solid geldt ook voor Resident Evil. De eerste game was zo episch, mede vanwege de vaste cameraposities. Het droeg bij aan de schrikmomenten en volgens ons is een vrije camera dan ook niet de bedoeling bij een remake van Resident Evil. Wel willen we dat het schitterend is! Wij willen ons kapot schrikken van levensechte honden, haaien en zombies. Wij willen prachtig audio die ons doet opspringen van de bank. Hoe goed Resident Evil 4 ook is, het eerste deel verdient een remake veel meer.

Het is misschien wel de meest artyfarty-game in de lijst, maar mensen die deze game gespeeld hebben zijn voor altijd verkocht. XIII (thirteen) is een shooter die zich afspeelt in een schitterende cell shaded-wereld en doet dus denken aan een game als Borderlands. Echter, het is vooral de multiplayer, de comic-manier van vertellen en de mooie mix tussen actie, stealth en Japanse wapens die spelers hebben omarmd. En als je dan ook nog bedenkt dat David Duchovny (Californication, X-files) de stem van de protagonist heeft ingesproken, dan weet je dat deze game een dikke remake verdient.

Waar is een nieuwe TimeSplitters!? Als je dan toch geen nieuwe maakt, breng ons dan de oude in een nieuw jasje! De mannen van Free Redical Design zijn inmiddels overgenomen door Crytek en zij zullen niet snel een nieuwe TS maken, maar dat betekent niet dat we niet mogen hopen. De kracht van de games is ongetwijfeld de arcade multiplayer en het feit dat je verschillende pakketjes moet halen in verschillende tijden in de geschiedenis. Pak je een pakketje op, dan wordt de wereld overspoeld door monsters en moet jij rennen voor je leven. Het leverde heerlijke gameplay op en dat willen wij weer beleven! Maar dan wel om je vingers bij af te likken-mooi! We vragen niet veel.

Ja ik weet het, het is een inkoppertje als Star Wars-fan, maar laten we eerlijk zijn, fans van Star Wars: Knights of the Old Republic verdienen als geen ander een remake van hun favoriete game. De moeilijk lopende MMO The Old Republic is namelijk verre van wat het origineel ooit was en het was juist dat origineel die ons voor het eerst echt liet beleven hoe het is een Jedi te zijn. Als we met de technieken van Mass Effect en Dragon Age een remake krijgen van KotOR, dan ben ik de gelukkigste man van aarde tot Coruscant!

 1.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Resident Evil kreeg toch een soort van reprise op de Nintendo Gamecube? Heb ‘m niet gespeeld, so correct me if I’m wrong. Zou het te gek vinden als ze het origineel aan een remake zouden onderwerpen, maar dan graag met dezelfde lachwekkende voice acting ๐Ÿ˜‰
  Ik vond overigens de soundtrack van de originele RE briljant. Heel minimaal maar daardoor juist goed. Die synthetische klanken vind ik in dit geval ook beter werken dan een orkestrale begeleiding.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik zou zelf wat graag meer echte remake horror games willen zien, met name Fatal Frame!
  Het gerucht gaat al dat er een nieuwe Siren game komt voor de Next-Gen. ๐Ÿ™‚

 3.   
  assassin_MKA's avatar

  Crash Bandicoot, maar liefst gemaakt door Sony/ Naughty Dog, niet door Activision.

 4.   
  3333/3333's avatar

  Timesplitters, Crash en XIII als remake zou echt heel tof zijn.

 5.   
  Valent!jn's avatar

  Ik mis toch wel Final Fantasy VII in dit lijstje. ๐Ÿ˜›

 6.   
  Valent!jn's avatar

  Caroldus_Maximus schreef, "Resident Evil kreeg toch een soort van reprise op de Nintendo Gamecube? Heb ‘m niet gespeeld, so correct me if I’m wrong. Zou het te gek vinden als ze het origineel aan een remake zouden onderwerpen, maar dan graag met dezelfde lachwekkende voice acting ๐Ÿ˜‰
  Ik vond overigens de soundtrack van de originele RE briljant. Heel minimaal maar daardoor juist goed. Die synthetische klanken vind ik in dit geval ook beter werken dan een orkestrale begeleiding."

  Volgens mij was er enkel een soort van remake op de DS destijds. Ook al was dat natuurlijk maar half een remake te noemen, dankzij de beperkte grafische mogelijkheden van het apparaat. Correct me if I’m wrong. ๐Ÿ˜ฎ

 7.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Valent!jn schreef, "

  ”Caroldus_Maximus” schreef, ""

  Volgens mij was er enkel een soort van remake op de DS destijds. Ook al was dat natuurlijk maar half een remake te noemen, dankzij de beperkte grafische mogelijkheden van het apparaat. Correct me if I’m wrong. ๐Ÿ˜ฎ "

  Kan zomaar zijn, ik heb ‘m niet gespeeld ๐Ÿ˜‰ Helemaal eens trouwens over FF VII. Aan de andere kant, misschien moet je daar gewoon niet meer aan willen komen.

 8.   
  Valent!jn's avatar

  Een Final Fantasy VII met graphics zoals in de film Advent Children (destijds) zou denk ik toch wel een feest om van te smullen zijn! Maar je hebt een punt. ๐Ÿ˜›

 9.   
  ShadyXL's avatar

  Crash en XIII zou ik wel willen zien ๐Ÿ˜€ Timesplitters nooit gespeeld, maar ik hoor er soms wel wat over. Misschien dat ik die binnenkort even probeer.

 10.   
  mmx's avatar

  XIII en Crash B dat zou ik top vinden .

 11.   
  Broekie888's avatar

  ik zou t wel vet vinden als ze warhawk voor de PS3 opnieuw zouden uitbrengen