The Hunger Games: Catching Fire

Na het succesvolle eerste deel is Katniss Everdeen terug in The Hunger Games: Catching Fire. We gaan direct verder waar het eerste deel eindigde. Katniss en Peeta gaan op Victor’s Tour langs alle 12 districten om hun steun te betuigen aan de nabestaande. De vraag is of hun daarop zitten te wachten?

Dankzij het enorme succes van het eerste deel zijn de verwachtingen enorm hoog gespannen. Weet The Hunger Games: Catching Fire de draad goed op te pakken? Of valt de film juist tegen ten opzichten van het eerste deel? Je gaat het nu lezen in onze recensie van The Hunger Games: Catching Fire.

Victor’s Tour
Het gaat er hard aan toe in sommige districten, evenals in Victor’s Village waar Katniss en Peeta tijdelijk verblijven tijdens de Victor’s Tour. Hun actie tijdens het slot van de 74ste Honger Spelen wordt niet door iedereen gewaardeerd, en ook aan hun liefde wordt door velen getwijfeld. Ze zullen moeten acteren om te overleven in deze keiharde wereld.

Interviews verlopen moeizaam, maar de altijd eigenwijze Peeta pakt het met enkele aanwijzingen van Haymitch aardig op. De twee bezoeken zoals gezegd alle districten en komen erachter dat enkele volledig verwoest zijn waardoor mensen in armoede leven. Peeta besluit hen op een verrassende manier te helpen die niemand ziet aankomen, en President Snow alles behalve waardeert. Maar toch lijkt alles wederom in hun voordeel uit te pakken.

Gemene spelletjes
President Snow is niet gediend van sommige acties die de twee ondernemen en samen met Heavensbee smeed hij een plan om Katniss, Peeta en alle eerdere winnaars van de Honger Spelen te vermoorden. Degene die de boeken gelezen hebben zullen weten hoe dit afloopt. Er worden letterlijk en figuurlijk gemene spelletjes gespeeld want kort voor de start van de 75ste Honger Spelen is er een schokkende aankondiging van President Snow.

Snow laat aan alle districten weten dat de deelnemers gekozen zullen worden uit een poule met winnaars van eerdere Honger Spelen. Gezien het feit dat Katniss de enige vrouwelijk winnaar uit haar district is die nog leeft weet zij dat zij voor het tweede opeenvolgende jaar weer zal moeten meedoen met de Honger Spelen. Peeta vind naast zich Haymitch, hij is ook een oud-winnaar van de Honger Spelen en één van hen zal dit jaar mee moeten gaan doen met de 75ste Honger Spelen.

Conclusie
Juist omdat er zo ontzettend veel gebeurd in de film weet deze constant te boeien en spannend te blijven, iets wat ik persoonlijk niet veel meemaak in een film. Daarnaast is het acteerwerk van zeer hoog niveau en vallen alle puzzelstukjes uiteindelijk perfect in elkaar als één ijzersterk verhaal. Voordat je het weet zit je ruim twee uur in de zaal, is de film afgelopen en dan…

The Hunger Games: Catching Fire heeft mij zeker weten te overtuigen en ik kan nu al niet wachten op het derde deel. Hopelijk doen ze tegen die tijd iets meer met IMAX dan in dit tweede deel, want op het fenomenale geluid na was er niet veel bijzonders te merken aan de film. Toch heeft de film me weten te verrassen en zelfs mijn torenhoge verwachtingen weten te overtreffen. The Hunger Games: Catching Fire beloon ik daarop met bijna de volwaardige vijf sterren, een 9,5!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • IJzersterk verhaal
  • Continu spannend
  • Goed acteerwerk
  • Enorme cliffhanger

Wat is NOT

  • Soms voorspelbaar
  • IMAX voegt weinig toe

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren