Thor: The Dark World

Iron Man heeft er al drie films opzitten en The Avengers was ook een succes, dus kon een vervolg op Thor niet lang op zich laten wachten. In dit vervolg Thor: The Dark World staat een nieuwe vijand op, eentje die zelfs voor Asgard, de thuiswereld van Thor, een grote dreiging vormt. De strijd van de dondergod staat weer garant voor spektakel, maar overtreft hij ook de vorige film?

Duistere krachten

Na de chaos die Loki had veroorzaakt in the Avengers lijkt nu eindelijk de rust in de negen werelden weder te keren. Thor en zijn vrienden zijn hard bezig een einde te maken aan de laatste onruststokers en Loki vormt opgesloten in zijn cel geen gevaar meer. Ondertussen vervolgt liefje Jane Foster haar zoektocht naar Thor die na al die tijd nog steeds niets van zich heeft laten horen. Uiteindelijk wordt ze eerder met hem herenigt dan verwacht, nadat een nieuw gevaar voor de deur staat. Een oude vijand van Asgard, Malekith de leider van The Dark Elves, is namelijk opgestaan. Hij werd lang geleden al verslagen, maar nu zijn krachtbron, de ‘Aether’ weer is teruggekeerd, is hij vastbesloten om de negen werelden in eeuwige duisternis te hullen. Hij blijkt een vijand te zijn die zelfs Thor moeilijk aankan, waardoor hij uit wanhoop hulp zal moeten vragen aan de persoon die hij het minst vertrouwd: zijn broer Loki.

Meer Asgard

Waar de vorige Thor film zich vooral afspeelde in “the middle of nowhere” in een woestijn in New Mexico, speelt het verhaal zich nu grotendeels af in Asgard en daarbuiten. Logisch aangezien deze keer niet alleen de aarde wordt bedreigd, maar ook omdat het budget deze keer aanzienlijk groter is. We krijgen nu veel meer te zien van de godenwereld en visueel ziet alles er ook prachtig uit. De actie knalt van het scherm en naar mijn mening voegt 3D ook echt wat toe.

Loki is back!

Alle acteurs zetten in deze film een prima prestatie neer. Chris Hemsworth laat Thor weer net zo sympathiek overkomen als we gewend zijn en Natalie Portman doet het ook goed in haar rol, ook al betekent het vooral het vertolken van de dame in nood. De persoon die echter vooral de aandacht trekt is Tom Hiddleston als Loki. Zijn personage blijft interessant en om zijn scherpe opmerkingen en plagerijen zul je zeker kunnen lachen. Het lijkt erop dat hij het personage steeds beter onder de knie krijgt en vele fans zullen blij zijn met zijn terugkeer. Niet alleen Loki weet de film ontzettend grappig te maken ook Jane’s assistent Darcy weet hoe ze op het perfecte moment een sarcastische opmerking moet maken. In Thor: The Dark World kun je dus veel goed getimede humor verwachten en dat geeft een fijne afwisseling tussen alle actie.

Een minpuntje

De film weet erg te vermaken, maar er is toch een klein minpunt te vinden. Christopher Eccleston is best overtuigend als de gevaarlijke Malekith, maar de motivatie van de slechterik is vaag. We komen er al snel achter dat hij het niet zo heeft op Asgardians, maar een echte uitleg rondom zijn slechtheid hoef je niet te verwachten. Dit zou kunnen liggen aan het feit dat er in het verhaal meer wordt gefocust op Loki. Het is toch een beetje een gemiste kans, want Malekith zal door zijn oppervlakkige karakter niet snel een iconische slechterik worden.

Conclusie

Thor: The Dark World is een erg vermakelijke film vol met actie en op het gebied van setting en humor overtreft het zeker zijn voorganger. Je zit continu op het puntje van je stoel en alleen de geweldige one-liners maken dit al een geslaagde film. Ook is het de moeite waard om na de film te blijven zitten, want na de aftiteling verschijnen er nog twee filmpjes die veel beloven voor de toekomst!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Loki!
  • veel humor
  • betere setting
  • volop actie

Wat is NOT

  • Malekith

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren