De Pokémon van Pokémon X & Y – Deel II

Met nog slechts een week op de kalender te gaan, komt de 3DS-titel van het najaar steeds dichter- en dichterbij! Pokémon X en Y bieden allebei de volledige wereld der pocket monsters eindelijk in (bijna) volledig 3D op je handheld. Net zoals bij elke nieuwe generatie, wordt er ook ditmaal weer een compleet nieuw blik aan wezentjes opengetrokken. Ben jij benieuwd welk wezentje nou echt een must voor je team is en welke je liever gelijk in een gesloten zak in het water gooit? Wij hebben alvast de eerste paar voor je op een rijtje gezet!

ight

Braixen
Ook deze lijst begin ik met één van de drie starters! Enkel dan wel de evolutie daarvan. Zo was de Pokémon-community even bang dat we ook ditmaal weer voor de zoveelste keer getrakteerd zouden worden op een Fire/Fighting starter. Gelukkig pakt Game Freak het anders aan en worden we voorgesteld aan Braixen! De laatste evolutie van deze vrouwelijk ogende vos is nog onbekend, maar de kans is erg groot dat dit deels een Psychic-type zal worden. Door die stok lijkt zijn/haar staart namelijk wel erg veel op een bezemsteel. Foxy, isn’t it?

eft

Pancham
Kan jouw team per definitie altijd wel een fighting-type gebruiken? Ontmoet Pancham! Deze Pokémon-versie van Kungfu Panda is waarschijnlijk gebaseerd op de levensechte grote panda. Het beste baasje is zowel zwart, wit als grijs. Daarnaast kun je aan zijn grimas zien dat hij het liefst zijn berenpootjes diep in zijn tegenstanders stoot. Vind je de kleine beer net iets te aandoenlijk? Dan heeft hij natuurlijk ook nog een evolutie klaarliggen. Zo verandert het kleine beertje in een gigantische pandabeer genaamd Pangoro.

ight

Mega Mewtwo Y
Nummer 150 en tevens ook het sterkste Pocket Monster van vele generaties! Mewto was de eerste Pokémon waarvan aangekondigd werd dat er een mega-evolutie zou komen. Sterker nog, het genetische schepsel heeft twee vormen waarin hij kan veranderen. Zo krijgt Mega Mewtwo X (uit de Pokémon X-versie) bijvoorbeeld het vechttype erbij naast zijn oorspronkelijke type en krijgt Mega Mewtwo Y een boost. Want tja, die boost kon Mewtwo wel gebruiken. Want waar Mewtwo altijd al belachelijk sterk was, doet zijn megaversie daar nog even een schepje bovenop. Verwacht dus vele tegenstanders tot waanzin te drijven met je psychische krachten.

eft

Mega Charizard X
Nee, dit is geen shiny versie van onze welbekende ‘oranje’ draak. Dit is zijn megaversie in de X-versie van de nieuwe Pokémon-reeks. Niet alleen verandert zijn kleur, hij krijgt ook een heel ander scala aan types. Want al was Charizard natuurlijk altijd al een must voor je team, hij is dat nu nog tien keer meer. Mega Charizard X zal namelijk onder andere de unieke vaardigheid ‘Tough Claws’ krijgen. Een toevoeging waardoor zijn directe aanvallen nog eens sterker worden. Daarnaast zal hij in plaats van het vliegtype nu vallen onder het draaktype. Een metamorfose die je team een hele nieuwe strategie kan bieden.

ight

Yveltal
Nadat Xerneas in de vorige column flink aan bod kwam, kan natuurlijk ook zijn vliegende concurrent Yveltal niet ontbreken! Want wie niet zoveel behoefte heeft aan regenbogen en edelhertjes, kan natuurlijk altijd nog voor het brutere alternatief gaan. In Pokémon Y heeft deze Y-vormige Pokémon namelijk een flinke hoofdrol, dat kun je wel stellen. In tegenstelling tot zijn tegenhanger die van het nieuwe feeëntype is, valt deze vogel onder het donker- en vliegtype. Zoals elke legendary zal ook Yveltal een aardige strijd kunnen opzetten. Zo heeft hij de Oblivion Wing-aanval, waarmee hij met een krachtige rode laser zijn vijanden tot pulp kan verwerken. Daarnaast zal hij dankzij zijn unieke vaardigheid alle Pokémon van het donkertype een boost geven. Een flinke aanwinst voor je team dus als je een voorliefde voor donkertypes hebt.

Zie jij de Pokémon hierboven helemaal zitten en neem jij ze zo snel mogelijk op in jouw nieuw gevormde team? Of vind je het juist de meest lelijk ontworpen misbaksels ooit? Laat het hieronder in de reacties weten!
 1.   
  Rivado's avatar

  Erg leuke column Valentijn! Opmaak is erg goed, tekst is leuk en fijn geschreven en je kunt zien dat je wat research hebt gedaan. Zulke artikelen mogen er meer komen!

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mega Mewtwo Y
  Nummer 151 en tevens ook het sterkste Pocket Monster van vele generaties!

  Mewto is nummer 150 en Mew 151 🙂

  Verder leuk artikel kan al niet wachten tot het spel in de brievenbus ligt 😀

 3.   
  Valent!jn's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "

  Mega Mewtwo Y
  Nummer 151 en tevens ook het sterkste Pocket Monster van vele generaties!"

  Mewto is nummer 150 en Mew 151 🙂
  Verder leuk artikel kan al niet wachten tot het spel in de brievenbus ligt 😀

  Ahh! Had er nog aan gedacht gister, maar slipte weg. Dank voor het verbeteren! 😉

 4.   
  toqeer's avatar

  ziet er vet uit kan niet wachten ben benieuwd naar de andere pokemons, 🙂

 5.   
  Dondonz's avatar

  Yveltal en mega charizard X zien er wel ontzettend gaaf uit. Pancham is gewoon awesome 😆

 6.   
  Don-Enbasso's avatar

  Valent!jn schreef, "

  ”Carlos0_0″ schreef, "

  .."

  Mewto is nummer 150 en Mew 151 🙂
  Verder leuk artikel kan al niet wachten tot het spel in de brievenbus ligt 😀 "

  Ahh! Had er nog aan gedacht gister, maar slipte weg. Dank voor het verbeteren! 😉

  Ik blijf het wazig vinden dat een kloon van een pokemon voor het origineel komt in de pokedex.
  Is hier al een officiële verklaring voor?

 7.   
  Snoepinho's avatar

  Leuk man, leest lekker weg wacht al weer op de volgende haha 😀

 8.   
  monkeyjammer's avatar

  Erg veel informatie. Bedankt.
  Alleen baal ik er wel van dat het spel niet voor de oudere ds computers is.