De Pokémon van Pokémon X & Y – Deel I

Met nog slechts een week op de kalender te gaan, komt de 3DS-titel van het najaar steeds dichter en dichterbij! Pokémon X en Y bieden allebei de volledige wereld der pocket monsters eindelijk in (bijna) volledig 3D op je handheld. Net zoals bij elke nieuwe generatie, wordt er ook ditmaal weer een compleet nieuw blik aan wezentjes opengetrokken. Ben jij benieuwd welk wezentje nou echt een must voor je team is en welke je liever gelijk in een gesloten zak in het water gooit? Wij hebben alvast de eerste paar voor je op een rijtje gezet!

eft

Froakie
Hoe kan ik deze lijst beginnen zonder een starter? Houd je van water, houd je van kikkers of gewoon van een heleboel slijm? Froakie biedt de uitkomst! Daarnaast is dit watertype ook nog eens enorm divers. Want hoewel het beest natuurlijk een flinke ervaring heeft met het onderwater leven, redt hij zich ook prima in de lucht en in de schaduw. Althans, zijn evolutie Frogadier dan. Deze waterstarter doet het namelijk eens heel anders dan zijn voorgangers met de combinatie van het water- en donkertype. Hij vliegt, hij is blauw en hij plakt!

ight

Fletchling
Zoals bij iedere generatie inmiddels ingeburgd is, zit er ook ditmaal weer een vogel à la pidgey in. Het tjirpende wezentje heeft de naam Fletchling. Naast het feit dat dit wezentje tot het vliegtype behoort, vallen zijn evoluties ook onder het vuurtype. Hoewel deze eerste evolutie er nogal aandoenlijk uitziet verandert hij in een heuse valk genaamd Talonflame. Deze roofvogel schijnt flinke trappen uit te kunnen delen zodra hij duikt. Laat je vogeltje enkel niet te heet blakeren, want voor je het weet heb je een bucket vol met KFC voor je neus staan..

eft

Gogoat
Ben jij zo’n luie trainer die al eelt op zijn Pokémon-voetjes krijgt na een luttele honderd stappen te zetten? Meh? Meeeh? Meeeeeeeeeh? Ontmoet Gogoat, Pokémons eerste echte berggeit! Het unieke wezentje werd getoond als de eerste echte Pokémon die je kunt berijden (geen flauwe grappen, alsjeblieft) in de stad Lumiosa en dat verdient natuurlijk een flinke pluim. Zo kun je heerlijk gewoon schaamteloos meeliften met dit mekkerende beestje. Daarnaast is Gogoat ook nog van het grastype, wat net die diversiteit in je team brengt. En ten slotte is Gogoat natuurlijk een geit, dus als je van je rotzooi af wil..

ight

Tyrantrum
Bijna iedere generatie Pokémon lijkt ook een nieuw duo aan fossielen met zich mee te brengen. Ditmaal zit er onder andere een heuse tyrannosaurus rex in het versteende stukje aarde verstopt. Weet je namelijk je handen te leggen op een Jaw Fossil, dan kun je hier het aandoenlijke dinosaurusje Tyrunt uithalen. Met de nodige aandacht kan het beest veranderen in de gevaarlijk uitziende Tyrantrum. Een reptiel dat menig wat Pocket Monstertjes heeft verscheurd. Waarschijnlijk dan. Daarnaast biedt hij de uitzonderlijke typecombinatie van Rock en Dragon, waardoor hij ook nog wel eens een aardig facet voor je team kan zijn.

eft

Xerneas
En als laatste en zeker niet de minste; Xerneas! Misschien ziet dit legendarische wezen er iets minder strijdlustig uit dan zijn tegenhanger, Yveltal, maar dat geeft niet. Xerneas is namelijk de meest unieke legendarische Pokémon die in generaties is gecreëerd. Deze legendary behoort namelijk tot het selecte groepje dat deel uitmaakt van het compleet nieuwe type soort fee. Daarom is dit edele hert zo exclusief in zijn kring. Daarnaast is hij/zij/het natuurlijk ook bijzonder krachtig. Zo zal hij met zijn feeënaanvallen het gevogelte van Pokémon Y gemakkelijk verwerken tot een vers gebraden kippenboutje. Dat gezegd, smaakt een stukje edelhert op zijn tijd ook niet verkeerd..

Zie jij de Pokémon hierboven helemaal zitten en neem jij ze zo snel mogelijk op in jouw nieuw gevormde team? Of vind je het juist de meest lelijk ontworpen stukjes misbaksel ooit? Laat het hieronder dan in de reacties weten.
  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik was ook al van plan om Tyrantrum te nemen vond hem er veel vetter uit zien dan de andere, starter ben ik nog niet over uit aangezien je ook torchic krijgt en nog een starter kan kiezen van de 1ste generatie.

  2.   
    Leukste's avatar

    Heb zelf de pokémon games gespeeld tot Gen IV (Platinum en Diamond).
    Zelf heb ik geen 3DS, maar ga de game wel van dichtbij zien aangezien een familielid hem gaat aanschaffen.
    Zal dus zo nu en dan wel over die persoon zijn schouder mee kijken.
    :roll:Die goeie ouwe tijd.:roll:

    @ Carlos0 0
    Ik zou zelf ook voor de Jaw Fossil zijn gegaan. De T-rex oogt sterk en ziet er goed uit.
    Jij gaat zeker plezier eraan beleven. Dat moge duidelijk zijn.

    @topic
    De Tyrantrum T- rex vind ik zeker weer een geslaagd pokémon ontwerp.
    Net als voor de starters, die een vrolijke en kleurvolle start voor je avontuur geven.

  3.   
    Chi.exe's avatar

    Het zit er allemaal weer leuk uit, zoals gewoonlijk. Kan hem waarschijnlijk niet gelijk op release krijgen, maar ga hem zeker zo snel mogelijk proberen te halen! Vind alles echt geweldig, van starters tot mega-evolutions. Totally hyped!

  4.   
    Rivado's avatar

    Leuk geschreven, een erg leuke schrijfstijl!