Review: Grand Theft Auto 5

Daar is hij dan! Eindelijk kun je ook op GamersNET de review lezen van Grand Theft Auto 5 (GTA V). Het internet is inmiddels ontploft met tienen voor de game en wij wilden dan ook zeker zijn van ons cijfer. Dat betekent speeluren en dat hebben we geweten. De afgelopen week heb ik nachtenlang de game gespeeld en hier lees je dan ook de epische conclusie, die ik volledig spoilervrij zal houden. Het moge duidelijk zijn, GTA V is sowieso de game van 2013. Daar gaat geen game meer wat aan veranderen. Het is zo’n game waarbij je de tijd vergeet en waarbij het totaal onverwachts in één keer 2:00 uur in de nacht is. De wereld van GTA V is de echte wereld, maar dan één waarin je kunt doen wat je wilt, wanneer je wilt.

De wereld

Laat er geen misverstand zijn over mijn liefde voor GTA IV. Ik vind de richting die Rockstar heeft genomen met Niko Bellic geweldig. En hoewel er inderdaad wat weinig te doen was in het Liberty City van vijf jaar geleden, het serieuze verhaal, de duistere sfeer en de grauwe stad waren voor mij episch. GTA V gaat in grote lijnen door op die ingeslagen weg, maar voegt gewoon enorm veel toe op het gebied van gameplay. Daarbij heeft Rockstar geluisterd naar de fans (veel Vice City en San Andeas-invloeden), maar voegt het ook geniale nieuwe mechanieken toe.

Net als GTA IV is de grootste prestatie van GTA V de sfeer van de wereld. Het San Andreas van deze game is zo sfeervol. De game is qua letterlijke grootte niet zo groot als Rockstar eerder naar buiten heeft gebracht (GTA: San Anderas, Red Dead Redemption en GTA IV bij elkaar), maar qua gameplay en gebeurtenissen is dit meer dan het geval. Daarnaast draait het in GTA V niet om de letterlijke grootte (al is de wereld enorm), maar om wat er allemaal gebeurt per vierkante kilometer. Nog nooit heb ik in een game een hond uitgelaten, maar in het Los Santos (de stad) van GTA V is zelfs dat een heerlijke ervaring. Waarom? Los Santos is gewoon Los Angeles. Letterlijk, met alle bedrijvigheid en gebeurtenissen die in het echt ook te vinden zijn in de City of Angels. Het is vooral het oog voor detail dat deze game onderscheidt van andere sandbox games. Ga naar de filmstudio en kijk eens naar de grond, kabelgoten zijn prachtig afgewerkt. Ga naar het platteland en bezoek een restaurant, lelijkheid is nog nooit zo mooi geweest.

Mensen die zeggen dat GTA V grafisch tegenvalt weten niet waar ze over spreken. Deze game is de mooiste van de generatie en als je het mooier wilt moet je ofwel een pc kopen, of wachten op de PS4 of Xbox One. Wist GTA IV voor het eerst te tonen waar de huidige generatie consoles toe in staat waren, GTA V laat zien wat het maximaal haalbare is met de Xbox 360 en de PlayStation 3. Nog nooit heb je zo ver kunnen kijken in een game voor de huidige generatie, nog nooit schitterde water zo mooi en nog nooit waren animaties van personages zo realistisch. Als je over 30 jaar aan je kinderen wil laten zien waar die oude consoles toe in staat waren, toon ze de wereld van GTA V. Je wordt waarschijnlijk nog steeds uitgelachen, maar ach, nu is het schitterend.

Persoonlijk ben ik geen groot fan van Los Angeles. De stad is een blokkendoos zonder veel gezelligheid, waarbij niks te belopen is. Los Santos is een perfecte kopie van het echte Los Angeles, waarbij plekken als de Santa Monica pier en LAX (het vliegveld) echt één op één nagemaakt zijn. Persoonlijk hou ik nog steeds meer van Liberty City (net zoals ik New York vetter vind dan L.A.), maar dat doet niks af aan de stad Los Santos. Alles klopt en het is vooral de vibe en de sfeer die exact kloppen. Dit geldt overigens ook voor het platte land, waar hilbillies rijden in aftandse bakken, de bergen en meren schitterend zijn en waar de dieren proberen niet onder een auto te belanden.

Ook qua politiek is deze GTA een perfecte parodie op de Verenigde Staten van nu. Niet langer leven we constant onder dreiging van terrorisme of gangs. Nee, we hebben een financiële crisis, maar ook meer vrije tijd dan ooit. Legalisering van drugs, het spelen van videogames, de Apple-hype, het komt allemaal terug in de game, het in-game-internet en op de radio. Los Santos is fantastisch, in alle opzichten.

De personages

Ze zijn in de verschillende trailers van de game al sterk geïntroduceerd. GTA V bevat niet één protagonist, je kruipt in de huid van drie hoofdrolspelers. Franklin is een Afro-Amerikaan die gek wordt van zijn ambitieloze gang-vrienden, Michael is een gepensioneerde bankovervaller die in weelde leeft en vooral last heeft van dagelijkse problemen met zijn vrouw en puberende kinderen en Trevor is… Tja, Trevor is een psychopatische hillbilly die zijn geld verdient met het maken en verkopen van Meth op het platte land. Aanvankelijk was ik bang voor de keuze voor drie hoofdpersonages. De binding die ik had met Niko Bellic in GTA IV was groot en zeer uitgediept. Hoe krijg je binding met drie zeer verschillende personages? Ik geef mezelf graag ongelijk, want Rockstar bewijst weer eens dat het kan. Waarom dat is? Simpel! Je wisselt namelijk niet heel vaak tussen de karakters.


Tenminste, met mijn speelstijl. Het wisselen van personages kost namelijk tijd vanwege het laden en dus speelde ik per personages eerst alle beschikbare missies uit. In de praktijk ben je dan ongeveer twee uur bezig met de beschikbare missies van één van de hoofdrolspelers, voordat je wisselt naar een andere. Dit gaat natuurlijk alleen als je de missies en submissies volgt. Ga je kutten in de wereld dan ben je nog langer bezig. Dat de karakters volledig verschillend zijn is ook leuk voor de aankleding en de hobbies van de heren. Speel ik met Franklin (die veel toffer is dan ik dacht!), dan is het tof om deze in stijlvolle gangsterkleding te steken. Speel ik met Michael, dan dien je natuurlijk een mooi pak te hebben, die je status als gepensioneerde eer aandoet. Trevor kalk je uiteraard vol met tattoos.

Het leuke is dat alle drie de karakter een volledig eigen leven hebben. Ze zijn geen drie-eenheid die continu met elkaar moeten zijn. Je speelt voor alle drie een eigen verhaal en ze komen af en toe samen bij de grotere missies in de game. Dit zorgt ervoor dat GTA V echt voelt als drie verschillende games binnen één wereld.

De missies

Als missievolger die zich niet zo veel bezighoudt met kutten in de wereld, is het in vorige GTA-games wel eens verbijten geweest. Missies waren qua opzet bijna altijd hetzelfde en als je een keer doodgaat, dan moest je helemaal opnieuw beginnen. Dit was vooral erg frustrerend, maar gelukkig is ook dat niet meer het geval in GTA V. Sowieso kent iedere missie verschillende opslagpunten, waardoor je nooit een volledige missie hoeft over te spelen, maar ook zijn de missies veel afwisselender en beter opgebouwd. Inhoudelijk is het inderdaad zo dat je vaak moet rijden, vliegen of varen in een missie, maar het valt mij op hoe weinig je eigenlijk schiet in deze GTA. Natuurlijk zal je in sommige missies keihard moeten schieten, maar meestal is het wat minder gewelddadig dan we wellicht gewend zijn. Dat is wat mij betreft heerlijk, want dat schokkerende effect hebben we wel gehad natuurlijk. Dat gezegd hebbende, zit er wel meer seks in de game (het laatste taboe voor de V.S.) en is er wel één specifieke missie waarvan zelfs ik zoiets had van: “moet dat nou?”. Ik zal wel oud worden denk ik…

De gewone missies zijn gevarieerder dan ooit, maar de overvalmissies zijn weer van een heel ander kaliber. Een aantal keren in de game zal je met alle personages een grote missie moeten doen. Dit is meestal het overvallen van een bedrijf en deze missies zijn weer veel groter dan we ooit hebben gezien in een GTA. Allereerst dien je namelijk een locatie te verkennen, daarna kun je zelf kiezen uit een aantal manieren waarop het mogelijk is om te voltooien (je personeel selecteren), waarna je spullen moet verzamelen om de missie te starten. Je krijgt dus meerdere missies alvorens je echt kunt beginnen met de heist. Hier wordt alles uit de kast getrokken, want je gaat vliegen, schieten, overvallen en zelfs gebruik maken van een onderzeeër in dit soort missies. Speel je hard door dan is het mogelijk om alle hoofdmissies te completeren in een uur of dertig, maar dan doe je het spel tekort, want af en toe is het heerlijk om wat submissies te doen of gewoon de wereld te verkennen.

De activiteiten

Dan komen we bij het grootste probleem van GTA IV. In deze game kon je veel geld verdienen, maar wat deed je er vervolgens mee? In GTA Vice City en GTA San Andreas was een deel van de gameplay te vinden in het aanschaffen van onroerend goed. Iets wat veel mensen misten in het vierde deel. Rockstar heeft geluisterd naar de fans, want nog nooit was er zoveel te kopen in een game. Dat mag natuurlijk ook wel, want je gaat in GTA V heel veel geld verdienen. Je kunt panden kopen als een taxibedrijf, bioscopen, een golfbaan, restaurants en nog veel meer. En bij veel van deze gebouwen zal je ook moeten werken om het winstgevend te maken. Dit levert weer veel gameplay op en het is bevredigend als een bedrijf geld in het laadje brengt.

Andere activiteiten zijn er legio en ze zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Je kunt tennissen, golfen, vlieglessen nemen, duiken, je hond opvoeden, racen en nog veel meer. Skydiven is natuurlijk altijd leuk, maar ook de races op het platte land zijn hilarisch, uitdagend en nieuw. Naast deze activiteiten ga je van tijd tot tijd ook verrast worden door willekeurige gebeurtenissen. Pak een tasjesdief op en bepaal of je de buit teruggeeft of zelf steelt, beroof een geldtransport of steel een bepaalde wagen. Wat ook tof is is het beleggen in aandelen. In sommige missies ga je dingen doen waarmee je een bedrijf schaadt. Investeer net voordat je die missie gaat doen in een concurrerend bedrijf en je gaat heel snel geld verdienen. Je gaat je geen moment vervelen in San Andreas.

Conclusie

Grand Theft Auto 5 is vijf jaar in ontwikkeling geweest en dat zie je werkelijk aan alles. De wereld is groots, episch, schitterend, sfeervol en er is altijd wat te doen. Het verhaal is sterker dan ooit en als altijd is het een perfecte parodie op het Amerika van nu. Je gaat je geen moment vervelen en het spelen met drie personages pakt geweldig uit. Grand Theft Auto 5 is de beste game van deze generatie consoles en haalt werkelijk alles uit de Xbox 360 en PlayStation 3. GTA V is een bekroning op deze generatie, zodat we met een gerust hart kunnen overstappen naar die nieuwe generatie consoles.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Geweldige wereld
 • Geweldige cast
 • Enorm veel content
 • Grafisch hoogtepunt
 • Sfeer!!!

Wat is NOT

10

 1.   
  zombieschaap's avatar

  Nice read 🙂

  Geen “not’s”, wow is het echt 10/10?

 2.   
  Kenneloth's avatar

  Ik geloof niet in een 10/10 ook deze game heeft echt wel Nots. De game kampt met aardig wat problemen momenteel met betrekking tot FPS en andere zaken en dat lees is normaal altijd terug in jullie reviews. Wel grappig dat dit bij GTA niet wordt vermeld. Jammer.

 3.   
  Hitman047's avatar

  “After five years on the East Coast… it was time to go home.” 😉

 4.   
  SonyBoy's avatar

  Kenneloth schreef, "Ik geloof niet in een 10/10 ook deze game heeft echt wel Nots. De game kampt met aardig wat problemen momenteel met betrekking tot FPS en andere zaken en dat lees is normaal altijd terug in jullie reviews. Wel grappig dat dit bij GTA niet wordt vermeld. Jammer."

  Ik heb nog geen seconde last gehad van een slechte frame rate. Dit zijn meestal de mensen die hun spel 2x downloaden op de Xbox (terwijl je dit volgens R* beter niet kunt doen) en de mensen die hem via de PSN store hebben gedownload. Daarnaast is deze game qua content veel voller dan de gemiddelde game van vandaag de dag. Om zoiets, waar een groot deel helemaal geen last van heeft als minpunt te benoemen is dan gewoon belachelijk.

  Zelf vind ik Trevor eigenlijk zeer vervelend in de game en het feit dat je de map eerst helemaal moet ontdekken. Echter kan ik dit door de ogen zien met alle punten waar het spel ijzersterk mee is. De content speelt dan ook een rol en het feit dat we hier alleen maar de Singleplayer nog becijferen en nog niet eens de hele game. GTA Online moet namelijk nog lanceren.

  Ik vind het een logisch cijfer, aangezien dit daadwerkelijk een van de grootste games ooit is. Hopelijk wordt het online minstens net zo vet!

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Toen ik maandag de eerste recensies las voordat de game dinsdag bij mij op de mat viel vroeg ik me af of al die tienen niet te overdreven waren. Je geeft een game namelijk niet zomaar een 10. Maar nu ik er ook al flink wat uurtjes in heb gestoken ben ik ook helemaal om.

  Wat Rockstar met GTA V heeft gedaan is ongekend! En dat nog op mijn gouwe ouwe Xbox360. Mooie recensie Peter waar ik het volledig mee eens ben.

 6.   
  Ghostgamer's avatar

  Gta v is de beste game ooit ik ben benieuwd naar Gta v online en de nieuwe xbox one en de komende Gta uitbreidingen… 🙂

 7.   
  FioranoJC's avatar

  Ik heb ook geen echte minpunten voor GTA V. Misschien wat kleine dingetjes die ik nu niet eens kan bedenken, ( dus dan zijn de niet belangrijk ) dus verder topp..

  Ja 1 nadeel.

  Verslavend 😉

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb hem ook al klaar liggen maar ben pas dinsdag avond thuis, dus het 1ste wat ik doe is playstation aan en gta starten om de content te laten installeren vast.
  Dan kan ik als ik me tas heb uitgepakt enzo gelijk beginnen met spelen zowat, ik kan niet wachten baal dat ik nu niet thuis ben paar dagen 😆

 9.   
  ChielB's avatar

  Kenneloth schreef, "Ik geloof niet in een 10/10 ook deze game heeft echt wel Nots. De game kampt met aardig wat problemen momenteel met betrekking tot FPS en andere zaken en dat lees is normaal altijd terug in jullie reviews. Wel grappig dat dit bij GTA niet wordt vermeld. Jammer."

  Als een game je zo weet mee te slepen, zo weet te verbazen en zo weet te vermaken, dat je de kleine smetjes gewoon niet opvallen tijdens het spelen, dan haal je wat mij betreft een dikverdiende maximale score binnen. En dat is niet alleen iets van GTA, zo keek ik twee jaar geleden bijvoorbeeld ook aan tegen Gears of War 3.

  Een 9,9 of 10 zal voor de statistieken en geschiedenisboeken misschien wat uitmaken, maar het moge duidelijk zijn dat dit een kneiter van een game is. 8)

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  zombieschaap schreef, "Nice read 🙂
  Geen “not’s”, wow is het echt 10/10?"

  Wel een 10/10 is zeker niet perfect, maar het is zo uitzonderlijk dat het lastig is voor te stellen dat er een betere game is. Tijdens de release is het niet alleen het beste dat het betreffende platform te bieden heeft, maar zelfs beter dan we ooit mogen verwachten.

  Tot nu toe zie ik ook nog geen min puntjes, zeker als je na moet gaan dat Red Dead Redemption vol met bugs & glitches zat toen het uitkwam, maar deze game heeft eigenlijk géén bugs, en dat voor een openwereld wat veel groter is gedetailleerder is dan vorige gta’s.

 11.   
  3333/3333's avatar

  Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.

  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie.

 12.   
  Tom 2.0's avatar

  Aantal vraagjes over dingen die ik niet terug kon vinden in de review: Hoe is het schieten? Werkt het als Max Payne 3 of zit het oude ”lock-on” systeem er nog in? En auto-saving? Kun je nu wel missies opnieuw beginnen zonder eerst een onnodig stuk te moeten rijden, of zijn er checkpoints? GTA IV vond ik bloedirritant vanwege de totaal onnodige stukken rijden, elke keer als je dood ging. Dat was in Mafia 1 zelfs al beter opgelost.

 13.   
  MC TiM's avatar

  Al die lovende reviews zorgen wel voor kriebels om GTA V aan te schaffen. Echter ben ik ook een fanatieke FUT speler (modus bij Fifa), en die komt ook bijna uit. GTA V kan over een maandje ook nog. UT is vooral leuk in het eerste deel van het seizoen (zowel van de voetbal als van fifa :P). Owh lastig, en ik heb al zo’n backlog.

 14.   
  lassieman's avatar

  E Rommel schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Ik verwacht dat hij ook nog gewoon op de nieuwe generatie uitkomt. Eerst nog wat geld verdienen met de oude, en straks (als veel hem al hebben op 360/ps3) hem nog op PC/ONE/PS4 uitbrengen. Zo zullen veel mensen hem 2 keer kopen.

 15.   
  tomson71's avatar

  ”Tom 2.0″ schreef, "Aantal vraagjes over dingen die ik niet terug kon vinden in de review: Hoe is het schieten? Werkt het als Max Payne 3 of zit het oude ”lock-on” systeem er nog in? En auto-saving? Kun je nu wel missies opnieuw beginnen zonder eerst een onnodig stuk te moeten rijden, of zijn er checkpoints? GTA IV vond ik bloedirritant vanwege de totaal onnodige stukken rijden, elke keer als je dood ging. Dat was in Mafia 1 zelfs al beter opgelost."

  Het schieten werkt net als Max Payne, er zitten geloof ik 3 standen in, gebruik zelf de standaard lock on, die werkt perfect, het is zeker niet het oude systeem.
  Missies hebben verschillende checkpoints, dus je hoeft niet meer het hele stuk opnieuw te doen, zeer goede verbetering wat mij betreft.
  Verder is het gewoon een topspel, ok je kan klagen over de framerate als je aan het rijden bent, maar persoonlijk vind ik het nog uitstekend te doen.
  Grafisch ziet het er gewoon goed uit, niet super, maar zeker voor een gta game meer dan goed, vond persoonlijk de vorige versies grafisch tegenvallen, maar deze ziet er gewoon goed uit.
  Ben zelf nog niet zover maar vermaak me er uitstekend mee, niks te klagen, wat mij betreft de 10/10 zeker waard

 16.   
  Kenneloth's avatar

  ChielB schreef, "

  ”Kenneloth” schreef, "Ik geloof niet in een 10/10 ook deze game heeft echt wel Nots. De game kampt met aardig wat problemen momenteel met betrekking tot FPS en andere zaken en dat lees is normaal altijd terug in jullie reviews. Wel grappig dat dit bij GTA niet wordt vermeld. Jammer."

  Als een game je zo weet mee te slepen, zo weet te verbazen en zo weet te vermaken, dat je de kleine smetjes gewoon niet opvallen tijdens het spelen, dan haal je wat mij betreft een dikverdiende maximale score binnen. En dat is niet alleen iets van GTA, zo keek ik twee jaar geleden bijvoorbeeld ook aan tegen Gears of War 3.
  Een 9,9 of 10 zal voor de statistieken en geschiedenisboeken misschien wat uitmaken, maar het moge duidelijk zijn dat dit een kneiter van een game is. 8) "

  Mensen die de game digitaal aanschaffen zitten met een probleem. Maar kochten hem door deze review.

 17.   
  Kenneloth's avatar

  E Rommel schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Iets zegt mij dat wij verder kijken dan de hype?

 18.   
  jamrex007's avatar

  De laadtijden zijn lang, maar voor de rest een goed spel.

 19.   
  GBA43's avatar

  Grafisch hoogtepunt..?
  GTA ziet er leuk uit, maar het blaast me nou niet echt omver..

 20.   
  Alfa Warrior's avatar

  Wauw – ik heb gameplay footage gezien en ik mer toch echt de volgende Nots:
  Grafisch niet verbeterd sinds GTA: IV.
  Animaties af-en-toe wat houterig (kijk maar hoe die “Michael” loopt met zen armen loopt).

  Niet te vergeten dat er amper cheats zijn (zie GTA: SA voor wat je eigenlijk moet hebben wil je fun hebben).

 21.   
  Tom 2.0's avatar

  ”tomson71″ schreef, "
  Het schieten werkt net als Max Payne, er zitten geloof ik 3 standen in, gebruik zelf de standaard lock on, die werkt perfect, het is zeker niet het oude systeem.
  Missies hebben verschillende checkpoints, dus je hoeft niet meer het hele stuk opnieuw te doen, zeer goede verbetering wat mij betreft.
  Verder is het gewoon een topspel, ok je kan klagen over de framerate als je aan het rijden bent, maar persoonlijk vind ik het nog uitstekend te doen.
  Grafisch ziet het er gewoon goed uit, niet super, maar zeker voor een gta game meer dan goed, vond persoonlijk de vorige versies grafisch tegenvallen, maar deze ziet er gewoon goed uit.
  Ben zelf nog niet zover maar vermaak me er uitstekend mee, niks te klagen, wat mij betreft de 10/10 zeker waard"

  Thanks voor het beantwoorden, ik weet genoeg. Op naar de winkel en mee met de hype train
  😛

 22.   
  Goldcobra's avatar

  Echt een GEWELDIG spel. Ik raad iedereen aan ‘m te kopen. Maarja, ik blijf wel bij het oude gezegde: ”Niets is perfect”

 23.   
  dmb97's avatar

  ”tomson71″ schreef, "[quote=”Tom 2.0″]Aantal vraagjes over dingen die ik niet terug kon vinden in de review: Hoe is het schieten? Werkt het als Max Payne 3 of zit het oude ”lock-on” systeem er nog in? En auto-saving? Kun je nu wel missies opnieuw beginnen zonder eerst een onnodig stuk te moeten rijden, of zijn er checkpoints? GTA IV vond ik bloedirritant vanwege de totaal onnodige stukken rijden, elke keer als je dood ging. Dat was in Mafia 1 zelfs al beter opgelost."

  Het schieten werkt net als Max Payne, er zitten geloof ik 3 standen in, gebruik zelf de standaard lock on, die werkt perfect, het is zeker niet het oude systeem.
  Missies hebben verschillende checkpoints, dus je hoeft niet meer het hele stuk opnieuw te doen, zeer goede verbetering wat mij betreft.
  Verder is het gewoon een topspel, ok je kan klagen over de framerate als je aan het rijden bent, maar persoonlijk vind ik het nog uitstekend te doen.
  Grafisch ziet het er gewoon goed uit, niet super, maar zeker voor een gta game meer dan goed, vond persoonlijk de vorige versies grafisch tegenvallen, maar deze ziet er gewoon goed uit.
  Ben zelf nog niet zover maar vermaak me er uitstekend mee, niks te klagen, wat mij betreft de 10/10 zeker waard[/quote]
  En er is een quick save alleen tijdens missies kan je niet saven.

 24.   
  Beukaapje's avatar

  Heb de game nu een uurtje of 2-3 kunnen spelen, werkelijk waar een prachtig spel.

  Ik geef het spel een 9 en de makers een dikke 1. Zulke grote games niet op alle consoles uitbrengen is werkelijk onbegrijpelijk. 😥

 25.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Vette game, grafisch geweldig voor deze generatie. Maar vergeleken met de “gameplay” trailers valt het me grafisch toch wel tegen. Plus het feit dat de map kleiner is dan ik gehoopt had.

 26.   
  irapi's avatar

  E Rommel schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Heb je de game zelf of hoor je gewoon flarden over de problemen rondom de digitale versie? Ik speel op mijn ps3 zonder enige fps problemen namelijk, en van mijn vrienden heb ik ook nog geen klacht gehoord. Verder is het wel heel nauw door de bocht om te zeggen dat ze aan boord van de hype springen bij gn, het is gewoon een topgame geworden, een game kan goed genoeg zijn om geen minpunten te hebben (op mierenneukfoutjes na), face it. 🙄

 27.   
  xX_Speed_Xx's avatar

  E Rommel schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Heb al een aantal keer een fps daling gehad… Soms hangt mijn beeld vast voor 1 seconde. Vind het ernorm jammer! Ik speel de game op PS3 (2de model) en het is via een schijfje… Ondanks deze fouten vind ik het wel een super spel waar ik me toch wel enkele dagen mee kan amuseren 🙂

 28.   
  3333/3333's avatar

  irapi schreef, "

  ”E Rommel” schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Heb je de game zelf of hoor je gewoon flarden over de problemen rondom de digitale versie? Ik speel op mijn ps3 zonder enige fps problemen namelijk, en van mijn vrienden heb ik ook nog geen klacht gehoord. Verder is het wel heel nauw door de bocht om te zeggen dat ze aan boord van de hype springen bij gn, het is gewoon een topgame geworden, een game kan goed genoeg zijn om geen minpunten te hebben (op mierenneukfoutjes na), face it. 🙄 "

  Dan ben je gewoon niet zo’n kritische gamer. Niet dat dat erg is overigens, maar als jij graag games speelt waarvan de gemiddelde framerate vaak rond de 25 fps schommelt dan valt er inderdaad weinig op GTA V aan te merken.

  Het is overigens niet alleen GTA V die een matige framerate heeft, veel console games van de afgelopen jaren hebben problemen met de oude hardware. Met andere woorden, je raakt gewend aan deze lage framerates. En daarom is het zo zonde dat GTA V voor deze generatie consoles is uitgebracht, deze game verdient een veel betere versie op een ander platform.

 29.   
  abdelghani12's avatar

  deze game krijgt en dikke vette 10 het is leuker om met duure autos te rijden en natuurlijk je kan voor et eerst honden uitlaten dat is toch geweldig en je kan met 3 mensen spelen dat is ook cool wat wil je nog meer van deze mooie game verwachten 🙂

 30.   
  Turk–Life's avatar

  Kenneloth schreef, "Ik geloof niet in een 10/10 ook deze game heeft echt wel Nots. De game kampt met aardig wat problemen momenteel met betrekking tot FPS en andere zaken en dat lees is normaal altijd terug in jullie reviews. Wel grappig dat dit bij GTA niet wordt vermeld. Jammer."

  Zeik niet. GTA5 krijgt een dikke 10. face it or leave it! Heb ook altijd een hekel gehad aan docenten die nooit een 10 geven

 31.   
  Diede's avatar

  E Rommel schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Genomineerd voor het meest trollende, ongegronde en bodemloze comment van de afgelopen tien jaar.
  Per definitie een minder cijfer geven om je te onderscheiden? Het doel van GamersNET is games objectief reviewen, niet zichzelf onderscheiden. Frameratedrops zijn bij mij niet aan de orde (PS3 versie, disc), en waarom kritisch zijn als de game zijn hype zelfs overtreft? Dat is geen mening, maar een feit.

 32.   
  smokey1971's avatar

  gewoon de beste rock you rockstar

 33.   
  Tha Duck's avatar

  Diede schreef, "

  ”E Rommel” schreef, "Een tien voor een game die veel technische problemen heeft en een framerate die regelmatig onder de 25 fps duikt (hiermee bedoel ik alle versies!) verdient in mijn ogen geen 10. Daarnaast valt er nog veel meer aan te merken op deze game. Jammer van dit cijfer, want dit is gewoon aan boord van de hype springen terwijl gamersnet zichzelf hier met een kritische review had kunnen onderscheiden.
  Het is een goede game, maar helaas uitgebracht op de verkeerde generatie. "

  Genomineerd voor het meest trollende, ongegronde en bodemloze comment van de afgelopen tien jaar.
  Per definitie een minder cijfer geven om je te onderscheiden? Het doel van GamersNET is games objectief reviewen, niet zichzelf onderscheiden. Frameratedrops zijn bij mij niet aan de orde (PS3 versie, disc), en waarom kritisch zijn als de game zijn hype zelfs overtreft? Dat is geen mening, maar een feit."

  JA!!!

  Maar nee, Herr Rommel heeft helemaal gelijk. Met een 4 had GN zich pas écht op de kaart kunnen zetten. En dan Farming Simulator 4 wel een 10 geven, hilarisch! Niemand kan meer om GN heen op die manier.

  🙄

 34.   
  3333/3333's avatar

  Diede schreef, "
  Per definitie een minder cijfer geven om je te onderscheiden? Het doel van GamersNET is games objectief reviewen, niet zichzelf onderscheiden. Frameratedrops zijn bij mij niet aan de orde (PS3 versie, disc), en waarom kritisch zijn als de game zijn hype zelfs overtreft? Dat is geen mening, maar een feit."

  Jongeman, jij begrijpt duidelijk het verschil tussen feiten en meningen niet. Het is een feit dat deze game veel framedrops heeft (dat jij slakkenogen hebt die dat niet waarnemen is jouw zegen in dit geval) en dat had best voorkomen kunnen worden. En het is een mening dat deze game volgens jou de hype waarmaakt.

  Veel sites durven hier echter geen kritiek op te geven omdat ze bij ieder cijfer dat onder de 10 zit een stortvloed aan shit over zich heen krijgen. Daarnaast zei ik niet dat ze zich onderscheiden door per definite een lager cijfer te geven, maar door kritischer te zijn. Wat in dit geval een lager cijfer had betekent.

 35.   
  Sa.'s avatar

  De quote is “Een bekroning op deze generatie . En dat is niet meer dan waar, want deze game haalt alles uit deze generatie en ik heb de game al een aantal uur gespeeld en heb nog geen seconde LAST gehad van de framerate. Misschien is het op papier laag, maar hebben in praktijk alleen mensen die 60FPS op hun PC gewent zijn er last van. De game is gewoon een 10 waard aangezien (zoals al eerder gezegd door ChielB) de kleine smetjes niet opvallen. Een probleem is pas een probleem als het problematisch binnenkomt. Nogmaals: De game is een 10 waard! CoD is ook altijd overhypet, maar dat krijgt toch ook niet altijd een 10 van GN. Dit is even voor de mensen die denken “langs de hype heen te kijken” Doe niet alsof je super slim bent ofzo, want als je te dom bent om te bedenken dat het cijfer van GN gebaseerd is op SPEEL ERVARING mag je van mij part de gaming wereld verlaten. Peter heeft blijkbaar zoveel plezier gehad met de game dat hij de hoogste score geeft. 😉