South Park: The Stick of Truth

South Park bestaat inmiddels al 16 jaar en de serie is immens populair, dus eigenlijk is het een wonder dat we al 13 jaar geen volwaardige game van deze franchise hebben mogen verwelkomen. Gelukkig komt daar binnenkort eindelijk verandering in, want South Park: The Stick of Truth staat voor de deur. Prachtige graphics, een hoog productiebudget en een script dat is geschreven door Parker en Stone: dat kan toch bijna niet misgaan?

South Park: The Stick of Truth is een vreemde eend in de bijt. Men neemt één van de meest mainstream-tekenfilmseries ooit, om daar vervolgens een game van te maken uit zo’n beetje het meest hardcore genre dat er bestaat. The Stick of Truth is een turn-based game in hart en nieren en daar moet je maar net van houden. Kun je echter genieten van een turn-based RPG op zijn tijd en ben je een groot fan van South Park, let dan goed op.

South Park: The Stick of Truth is namelijk geen afgeraffeld wanproduct om even makkelijk te cashen; je merkt duidelijk dat THQ en Ubisoft flink hebben geïnvesteerd in de game. Ten eerste zien de cutscenes er prachtig uit. Het lijkt net alsof ze afkomstig zijn uit een willekeurige South Park-aflevering en dat is een hele prestatie, zeker aangezien de levels van hetzelfde kaliber zijn. Het kleurenpalet is prachtig en de sfeer wordt enkel verhoogd doordat alle stemmen worden ingesproken door de oorspronkelijke stemacteurs. Inderdaad: allebei.

Met poep gooien

Net als in zo’n beetje elke RPG draait het in The Stick of Truth om looten, experience vergaren, je vaardigheden upgraden en de omgeving verkennen, maar de turn-based-gevechten nemen het grootste deel van de tijd in beslag. Deze werken zoals je gewend bent, met als grootste verschil dat alles met een South Park-sausje is overgoten. En dus zul je met poep kunnen gooien naar je vijand, jezelf kunnen inwikkelen met plakband als je op zoek bent naar armor of winden laten om de boel te vergassen. De meeste van deze aanvallen zijn leuk bedacht, maar sommige zijn zelfs voor South Park-normen wel erg kinderachtig.

Bovendien kun je tijdens gevechten tactisch gebruikmaken van de omgeving. Zo zagen we tijdens de demonstratie hoe jij (je speelt in de game als een nieuwkomer in South Park die “douchebag” heet) het ruitje van de kelder waarin je je bevind, ingooide. Hierachter stond een ander personage, die vervolgens door het ruitje naar binnen klom. Terwijl hij naar beneden probeerde te klimmen liet hij per ongeluk iets vallen bovenop je tegenstanders, waardoor die al schade kregen voordat deze klaarstond om te aanvallen! Dit soort details maken de game niet alleen grappiger, maar ook dynamischer.

Voorlopige conclusie

South Park: The Stick of Truth lijkt een uiterst vermakelijk spelletje te worden voor fans van de serie, maar ik ben bang dat niet iedereen de turn-based gevechten zal diggen. Hou je hier echter wel van en ben je op zoek naar een niet al te diepgaande ervaring, dan is dit de perfecte game voor jou. Met prachtige graphics en solide gameplay bewijzen THQ en Ubisoft dat ze in staat zijn om waardige licentiegames te maken, iets wat tegenwoordig een zeldzaamheid is. Chapeau!

  1.   
    sthij's avatar

    Dit word mooi :D.

    Ik ben trouwens exact zo oud als south park :O.

  2.   
    Rudizo18's avatar

    Dafuq? :3
    ik weet niet of dit nu geniaal is of zwaar gestoord ^-^

  3.   
    FRZ's avatar

    Dafuq? :3 ik weet niet of dit nu geniaal is of zwaar gestoord ^-^

    Ik denk alle 2 ! 😀