Call of Duty: Ghosts multiplayer

Er zijn maar weinig games die het kunnen zeggen, een persconferentie die draait om één game. Natuurlijk zou Rockstar het wel kunnen met hun GTA-serie, maar Activision doet het gewoon. Vanavond was de introductie aan de wereld van de multiplayer van Call of Duty: Ghosts en de plannen zijn groot.

Bye bye Kill Streaks

Het grootste nieuwe van de persconferentie was misschien wel de afschaffing van Kill Streaks. Hoewel veel gamers klaagden over extreem goede spelers, is het toch een boude keuze. Beloningen zullen alleen nog te krijgen zijn door het vergaren van punten, niet het achter elkaar afschieten van tegenstanders. Dit is overigens goed nieuws voor mensen die van objectives houden, want zij worden nu net zoveel beloond als mensen die goed kunnen schieten.

Dan je eigen soldaat. In Call of Duty: Ghosts kun je tot tien soldaten (ook vrouwen) aanmaken en deze helemaal naar eigen stijl aanpassen. Punten die verdiend worden met elk van je soldaten zullen bij elkaar optellen voor je eigen gamerscore. Er zijn 20.000 manieren om je soldaten qua uiterlijk aan te passen en volgens Infinity Ward is dit niet alleen cosmetisch, want aanpassingen zullen ook invloed hebben op je speelstijl. Ook is een nieuwe wapensoort aangekondigd, namelijk de Marksman Rifles, die een tussenweg zijn tussen assault en sniper rifles. Deze wapens laten zich vergelijken met de M1 uit Call of Duty 1 en 2, semi automatisch, moeilijk te bedienen, maar enorm krachtig.

Nieuwe teammodi en squads

Er zijn ook twee nieuwe gamemodi aangekondigd. Allereerst is daar de Cranked Mode, waarbij als je iemand neerschiet, een timer gaat lopen van 30 naar nul, waarna je steeds sneller kunt lopen. In die tijd dien je field orders op te volgen en dit kunnen opdrachten zijn als: schiet die persoon dood of heal iemand. Daarnaast is er Search & Rescue, welke veel wegheeft van Search & Destroy, de gamemodus waarin je maar één leven hebt per ronde. Wordt je echter gedood in Search & Rescue, betekent dit niet direct dat jouw rol er definitief opzit in die ronde. Je kunt namelijk ook weer gered worden, dit gebeurd als een teamgenoot de tag oppakt, die jij, evenals bij Kill Confirmed, laat vallen als je neergeschoten wordt.

Squads krijgen een grote rol in de game. Daarbij is de A.I. naar eigen zeggen zo realistisch dat het lijkt alsof je met echte mensen speelt. Er zullen grotere mappen zijn voor je squads, want je kunt met zes spelers strijden, terwijl elke speler een eigen squad heeft.

On the road

Ook nieuw zijn de Dynamic Maps. Infinity Ward wil de multiplayer meer laten lijken op de singleplayer en dus zullen er allerlei dingen gebeuren in je map. In een goed voorbeeld tijdens de persconferentie schoof een enorm grote vrachtwagen naar beneden.

Er komen apps waarmee je je vrienden kunt volgen, je clan kunt managen en je eigen soldaten aan te passen. Daarbij is er ook second screen support. En dat werkt overigens cross console. Al je stats uit de huidige generatie consoles kan meegenomen worden naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Tot slot

Tot slot heeft Activision een enorm vette Prestige Edition aangekondigd, waar een echte HD-camera bij geleverd wordt, zodat je zelf in first person kunt zien wat je doet (een soort Go Pro). En voor de mensen die nog steeds bang zijn voor bepaalde restricties in het tweedehands-segment. Ook Call of Duty: Ghosts krijgt gewoon een season pass, wat je recht geeft op vier multiplayer packs.

Nu weet je alles wat verteld is over de multiplayer van Call of Duty: Ghosts. Natuurlijk gaan we ook zelf met de game aan de slag en dat zal volgende week zijn tijdens de Gamescom in Keulen. Dan kun je ook ons voorlopige oordeel hier lezen.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Wat zag dit er slecht uit zeg, wanneer je denkt dat het niet verder achteruit kan gaan krijg je dit!

 2.   
  ShadyXL's avatar

  FishHookz schreef, "Wat zag dit er slecht uit zeg, wanneer je denkt dat het niet verder achteruit kan gaan krijg je dit!"

  Ik vond juist het juist vet..

 3.   
  Sa.'s avatar

  ShadyXL schreef, "

  ”FishHookz” schreef, "Wat zag dit er slecht uit zeg, wanneer je denkt dat het niet verder achteruit kan gaan krijg je dit!"

  Ik vond juist het juist vet.. "

  Ik eigenlijk ook wel…

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  sdfl schreef, "

  ”ShadyXL” schreef, "[quote=”FishHookz”].."

  Ik vond juist het juist vet.. "

  Ik eigenlijk ook wel…[/quote]

  Amen. 8)

  Vooral dat stukje met de collectors Editie.

  BREACH!! 😆

 5.   
  gatemaster64's avatar

  FishHookz schreef, "Wat zag dit er slecht uit zeg, wanneer je denkt dat het niet verder achteruit kan gaan krijg je dit!"

  ik had zo’n reactie ook niet verwacht!

  was er vrij zeker van dat het weer allemaal hetzelfde als ieder jaar zal worden zal worden maar ik vind het er allemaal best veel belovend uitzien!

  misschien koop ik hem wel! 😛 😀

  maarja ieder zijn eigen mening natuurlijk!

 6.   
  twoakrm's avatar

  voel met net een klein kind heb er zin in 😉

 7.   
  FishHookz's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”sdfl” schreef, "[quote=”ShadyXL”].."

  Ik eigenlijk ook wel…"

  Amen. 8)
  Vooral dat stukje met de collectors Editie.
  BREACH!! 😆
  [/quote]
  Serieus ? Hebben jullie gezien hoe nep de explosie’s waren, de gezicht uitdrukkingen etc? En hoe ze over de grond lopen slaat al helemaal nergens op!

 8.   
  Connorkill's avatar

  Ik vind het wel een vooruitgang maar ik word hier egt niet warm van!

 9.   
  Rudizo18's avatar

  kill streaks afschaffen? dat had ik niet mee gekregen… doe dan bareboned gwn terug

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  FishHookz schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "[quote=”sdfl”].."

  Amen. 8)
  Vooral dat stukje met de collectors Editie.
  BREACH!! 😆
  "

  Serieus ? Hebben jullie gezien hoe nep de explosie’s waren, de gezicht uitdrukkingen etc? En hoe ze over de grond lopen slaat al helemaal nergens op![/quote]

  Wel er bestaan mensen zoals ik zelf die helemaal niet naar graphics, engine, framework en al dat technische gedoe kijkt, dus mij boeit dat ook helemaal niet.

  Ik wil gewoon fun hebben met de game dat is alles en tot nu toe heb ik met alle cod fun gehad.

 11.   
  jellejelle9's avatar

  Al je stats uit de huidige generatie consoles kan meegenomen worden naar de PlayStation 4 en Xbox One.

  Bedoel je hiermee dat als ik ghosts op de ps3 koop en later een ps4 koop + ghosts, ik gewoon al mijn multiplayer data zal behouden?