The Lone Ranger

Vorige week woensdag was ik aanwezig bij de première van The Lone Ranger in IMAX. Als groot fan van de Pirate of the Caribbean-films stapte ik met hoge verwachtingen op de fiets richting Pathé Spuimarkt. Hieronder lees je mijn review van Gore Verbinski’s nieuwe meesterwerk dat in Amerika met de grond gelijk werd gemaakt.

Amerikaanse media konden The Lone Ranger niet echt waarderen met slechte cijfers tot gevolg, maar bij mij kon de film bij voorbaat al weinig verkeerd doen. Johnny Depp in de hoofdrol naast Armie Hammer zorgt gegarandeerd voor een flinke dosis humor. Daarnaast speelt een van mijn favoriete acteurs uit de serie Prison Break, William Fichtner, een rol als slechterik om de twee het leven zuur te maken.

Gebaseerd op de gelijknamige televisie-serie en stripboeken uit de jaren ’50 is The Lone Ranger de zoveelste verfilming uit het verleden. John Reid (Armie Hammer) is een van de laatst overgebleven rangers in het gebied nadat hij voor dood is achtergelaten in de woestijn. Uitgerekend Tonto (Johnny Depp) is daar om zijn wonden te verzorgen en zijn leven te redden. Wanneer John weer volledig hersteld is, besluiten de twee samen te werken om achter Butch Cavendish (William Fichtner) aan te gaan. Zonder al te veel te verklappen van het verhaal, even een korte blik op de grote namen uit de film:

Helena Bonham Carter
Deze actrice weet toch altijd weer de aandacht te trekken van de mannen. Met haar ivoren been verleidt ze menig man in haar bordeel en laat ze geen moment onbenut om met haar opgezette borsten te pronken. Jammer is alleen dat het verhaal achter haar personage totaal niet wordt uitgelegd en ze letterlijk een bijrol lijkt te spelen.

William Fichtner
Na het hoge staaltje acteerwerk in de serie Prison Break speelt hij opnieuw de slechterik. Butch Cavendish is dan ook een naam waar je niet mee geboren wil worden, laat staan met het gezicht van de man. William Fichtner zet opnieuw een ijzersterk personage neer, mede door zijn make-up die hem onherkenbaar maakt. Toen hij voor het eerst in beeld kwam moest ik echt even drie keer kijken voor ik hem herkende.

Johnny Depp
Ik denk dat ik met de naam al genoeg gezegd heb, maar laat ik er toch maar even wat dieper op ingaan. Johnny Depp doet het weer fantastisch met zijn noemenswaardige gezichtsuitdrukking brengt hij een hoop sfeer in de film. Ondanks dat het personage veel weg heeft van zijn alter ego Jack Sparrow weet hij de saaie stiltes als geen ander om te buigen in hilarische momenten.

Armie Hammer
Voornamelijk bekend door zijn rol in The Social Network wordt Armie Hammer herkend. In deze film speelt hij echter de nogal klunzige held die midden in de film opeens over een talent beschikt als het gaat om schieten met een revolver. Het is en blijft een western, dus deze held beschikt helaas niet over superkrachten.

Tom Wilkinson
Ondanks dat hij de toch zeer belangrijke rol van Latham Cole op zich heeft genomen, wordt deze erg verwaarloosd. Latham Cole is de man die er dankzij verschillende smoesjes en trucjes in slaagt een spoorlijn aan te leggen, dwars door het territorium van de indianen.

Daarnaast lijkt men gekozen te hebben voor het script van de pilot van de vroegere tv-serie, voorzien van slechts een zeer kleine eigen draai. De eigen draai mag met recht klein genoemd worden, want de film telt talloze overeenkomsten met de pilot die op YouTube te vinden is.

Als laatste wil ik toch nog even wat melden over de fantastische muziek in de film, verzorgd door niemand minder dan Hans Zimmer. Hij wist het originele deuntje van The Lone Ranger op een voortreffelijke manier opnieuw te componeren en in de film toe te passen. Eerder verzorgde hij ook al de muziek voor de films Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, The Dark Knight en Inception.

Conclusie

Desondanks is The Lone Ranger een zeer vermakelijke film voor jong en oud. Het verhaal is niet het sterkste punt van de film, maar mocht je hersenloos vermaak zoeken dan is The Lone Ranger zeker een aanrader. De kritiek die in Amerika de film zwart maakte kan ik niet begrijpen. The Lone Ranger is een western vol Depp-humor.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Heel veel humor
  • Muziek van Hans Zimmer
  • Leuke actiescenes

Wat is NOT

  • Bijrollen vallen weg
  • Gebeurtenissen zonder verklaring

7.8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren