Beste Leon, I love zomer-modus!!

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige keer was het de beurt aan Leon, die vindt dat GTA 5 te vroeg komt. Deze week schrijft Peter een brief terug.

Reactie op: Beste Leon, is GTA V de perfecte game? Beste Leon,

Volgens mij is dit de eerste keer dat je op vakantie bent sinds jij de weekendshift op GamerNET hebt. En dus mag ik, ouderwets, twee weken lang het weekend voorzien van content, terwijl jij lekker zit te bakken in Spanje. Gelukkig is ook de rest van de redactie lekker actief bezig, dus de werkzaamheden worden goed verdeeld. Sowieso is het ook hier in Holland een heerlijke zomer. Het is de zomer van de voorpret, want hoewel het ieder jaar rustig is in deze warme maanden, wachten we nu echt met spanning op het najaar. Want niet alleen komen er geweldige games uit, ook maken we ons op voor de nieuwe generatie. Voor ons beiden de eerste keer dat we dat meemaken binnen deze mooie industrie.

Daarom ook is het bijkomen in de zomer belangrijker dan ooit. De zomer-modus op GN is altijd een heerlijke periode. Niet dat ik vrij ben, maar er is gewoon tijd voor andere projecten, wat meer buiten de deur lunchen en af en toe wat dagen vrij. Ook zijn er altijd leuke zomerse evenementen te bezoeken, zoals we zelf hebben ondervonden in Walibi! Yeah!

En natuurlijk is het ook de tijd om nog even wat oude games uit te spelen, alvorens de hel weer losbarst op de Gamescom (bezig met ACIII: Liberation!). Want wat heb ik toch zin in de beurs der beurzen! Toegegeven, het meeste wat we te zien krijgen is ons ook getoond op de E3, maar Gamescom is op een andere manier heel erg tof. Het laat namelijk zien hoeveel zin de gamer heeft in de nieuwe consoles. Gelukkig zijn alle grote partijen dit jaar wel aanwezig en dus kunnen bezoekers met zowel de Wii U, Xbox One als PlayStation 4 aan de slag. Dat vind ik erg mooi om te zien.

Daarnaast is ook bijna de gehele planning al rond voor Keulen. Tom gaat onder andere op bezoek bij Bethesda voor The Elder Scrolls Online, Richard gaat zich natuurlijk bezig houden met de andere MMO’s, zoals bijvoorbeeld WildStar, Valentijn doet alles wat Japans is (inclusief Nintendo), Leon Stougie doet EA en een aantal Sony-titels en jij? Killzone: Shadow Fall en InFamous: Second Son staan onder andere voor jou op het programma! Best vet lijkt me! Persoonlijk ga ik Ubisoft bezoeken, maar we moeten nog wel nadenken over de videocontent die we gaan maken in Keulen! Zeker nu we alle previews los opnemen, mogen we wel iets leuks verzinnen voor de overige GN ON TOUR’s. Heb jij een idee? Of misschien kan iemand anders ook wat bedenken?

Het is zomer-modus, dus mijn rooster voor vandaag? Naast deze brief mag ik een samenvatting maken van de nieuwe Guild Wars-update, een Retrospective editen over Splinter Cell (moeilijk script!!), een plan schrijven voor een samenwerking met een nog niet nader te noemen gameshop, een tweede ACIV-prijsvraag opzetten en bellen met Daniel (2.0) voor wat design-zaken. En als dat niet afkomt voor vieren? Dan ga ik toch morgen verder? Om vier uur zit ik namelijk op een terras in de Oude Haven in Rotterdam. I love zomer-modus!

Geniet van je vakantie!

Peter

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Het is altijd lekker om in de zomer weinig te doen. Lekker oude games voor de laatste keer op mijn Xbox 360 en PS3 spelen voordat de next-gen consoles verschijnen. Tussendoor naar de gameshop om wat oude games te halen en games voor de 3DS en PS VITA op te pikken om in de wachtrijen op Gamescom te spelen, heerlijk! 🙂

  TIP: Maak op Gamescom een beursvloer P.O.V. van de hallen 6,7,8,9, en 10. Net zoals jullie afgelopen E3 deden. 😀

 2.   
  soldierarjan's avatar

  De zomer is voor mij de tijd om games te spelen die ik nog heb liggen maar door lekker weer kom ik er nog niet aan toe.