De Pikmin van Pikmin 3

Binnenkort verschijnt Pikmin 3 en dat betekent dat wij gaan kijken naar de Pikmin in die game. We hebben een bonte verzameling van oude en nieuwe bekenden voor jullie op een rij gezet en wie weet is er nog wel een verrassing te vinden als Pikmin 3 straks verschijnt. Welke we tot nu toe weten, lees je in de Pikmin van Pikmin 3.

Rode Pikminight

De rode Pikmin, het grootste leger Pikmin dat al vanaf de eerste deel in de loopgraven loopt om het zware werk te doen. We romantiseren het een beetje, maar met deze kleine mannetjes begon het allemaal natuurlijk. De kracht van de rode Pikmin is niet alleen dat ze gemakkelijk te reproduceren zijn, maar ook dat ze bestand zijn tegen vuur! Handig voor brandende muren of tegenstanders natuurlijk!

Naam: Rode Pikmin
Kleur: Rood
Kracht: Vuurbestendig
Geïntroduceerd in: Pikmin

eftBlauwe Pikmin

De blauwe Pikmin zijn misschien wel de belangrijkste van de franchise, want een groot gedeelte van de games speelt zich af in het water. En laten de blauwe Pikmin nou de enige Pikmin zijn die bestand zijn tegen water!+ Ze zijn dus simpelweg niet te missen in je legertje Pikmin.

Naam: Blauwe Pikmin
Kleur: Blauw
Kracht: Waterbestendig
Geïntroduceerd in: Pikmin

Gele Pikminight

De gele Pikmin hebben weer iets meer talent dan de blauwe en de rode. Want niet alleen zijn de gele jongens bestand tegen alle vormen van elektriciteit, ook laten zij zich hoger werpen. Waarschijnlijk omdat ze lichter zijn. Op deze manier kun je die lastig te bereiken voorwerpen hoog in de lucht toch te pakken krijgen.

Naam: Gele Pikmin
Kleur: Geel
Kracht: Elektriciteitbestendig / kan hoog geworpen worden
Geïntroduceerd in: Pikmin

Witte Pikminight

Ook de witte Pikmin laten zich niet kweken, maar ze zijn wel handig. Deze Pikmin, ook wel albino-Pikmin genoemd, zijn giftig en dat is handig als ze worden opgegeten door tegenstanders. Natuurlijk is je Pikmin dan dood, maar ook de tegenstander zal het loodje leggen. Daarnaast kunnen ze giftige muren vernietigen en hebben ze de mogelijkheid om schatten op te graven. Een verborgen schat? De witte Pikmin komen in actie!

Naam: Witte Pikmin (Albino)
Kleur: Wit met rode ogen
Kracht: Gifbestendig / kan schatten opgraven / extra snel
Geïntroduceerd in: Pikmin 2

eftPaarse Pikmin

De paarse Pikmin kregen we voor het eerst te zien in Pikmin 2 en dat bracht gelijk nieuwe gameplay-elementen met zich mee. Ze zijn log, extra langzaam, maar ook extreem sterk. Om precies te zijn tien keer zo sterk als de andere Pikmin. Dus schrik je in het begin van dat getal 100 op die weegschaal? Vrees niet, paarse Pikmin bieden uitkomst! Let wel, je kunt paarse Pikmin niet kweken zoals de gele, blauwe en rode, je dient andere kleuren te transformeren in paarse Pikmin bij bepaalde bloemen.

Naam: Paarse Pikmin
Kleur: Paars
Kracht: Tien keer zo sterk als andere Pikmin / veel langzamer
Geïntroduceerd in: Pikmin 2


ightRock Pikmin

Met Pikmin 3 zijn we klaar met kleuren, maar gaan we andere elementen zien in de Pikmin. De Rock Pikmin zijn het eerste voorbeeld en zij kunnen glas breken. Ook kunnen ze tegenstanders goed pijn doen met hun glazen lichaampjes. Of ze nog meer speciale krachten kennen, is op dit moment nog niet bekend.

Naam: Rock Pikmin
Kleur: Paars / doorzichtig
Kracht: Kan glas kapot maken
Geïntroduceerd in: Pikmin 3

Winged Pikmineft

Ook de vliegende Pikmin zijn voor het eerste te zien in het derde deel. Ook niet al hun krachten zijn nog bekend, maar we weten we dat zijn bepaalde muren kunnen optillen. Ook kunnen zij op plekken komen waar voorheen alleen de blauwe Pikmin konden komen, ze kunnen namelijk over het water heen vliegen.

Naam: Winged Pikmin
Kleur: Roze
Kracht: Kan vliegen
Geïntroduceerd in: Pikmin 3

 1.   
  Andrevantoever's avatar

  Wel logisch waar de Rode Blauwe en Gele Pikmin’s tegen bestand zijn 😛

 2.   
  Noice!'s avatar

  Andrevantoever schreef, "Wel logisch waar de Rode Blauwe en Gele Pikmin’s tegen bestand zijn 😛 "

  En dat is nou de kracht van Pikmin!