GN Zomer Special: Top 5 Zomer 3DS-games

Opgepast gamers! Kijk eens links of rechts van je naar buiten. Herken je die zeldzame gele bol die we normaal nooit zien in Nederland? Juist, de zon is er weer! Ga jij binnenkort op vakantie of wil jij toch graag die overstap van bureaustoel naar tuinstoel maken als een echte gamer? Wij als GamersNet helpen je in stijl en hebben daarom de beste handheldtitels voor deze zomer voor jou op een rijtje gezet!

5. Mario Kart 7
Aangezien er buiten toch vaak iets meer dan één tuinstoel staat is het toch aanlokkelijk om ook samen of tegen elkaar te gamen. Hiervoor is het inmiddels anderhalf jaar oude Mario Kart 7 ideaal. Gooi als vanouds bananenschillen en andere voorwerpen over het grote assortiment aan banen dat deze titel biedt. De titel liet je voor het eerst écht onderwater en door de lucht racen. Heb je deze titel al grijs gespeeld..? Je kunt je altijd nog alvast warm rijden deze zomer voor Mario Kart 8 voor de Wii U.


4. Monster Hunter 3: Ultimate
Komt in de zomer toch eerder het oerinstinct in je naar boven? Gooi jij het liefst je vlees zo vers mogelijk op de barbecue? Pak dan je knots erbij en ga mee op dinojacht. In Monster Hunter 3: Ultimate keer je namelijk terug in de wereld van Monster Hunter Tri om te jagen op de meest uiteenlopende wezens. Of je nou van beren, dino’s of gevogelte houdt, alles valt te vangen of te doden. Van die gevelde wezens kun je weer allerlei harnassen, wapens en andere voorwerpen maken. De game biedt letterlijk tientallen dan wel niet honderden uren aan gameplay, waardoor je deze zomer nog wel even bezig blijft. Tja, het is nooit te laat om te barbecueën, toch?


3. Luigi’s Mansion 2
Fuck Mario. 2013 is het jaar van Luigi en dat is goed gebleken. Na een decennia gewacht te hebben, maakt de lange besnorde loodgieter eindelijk weer zijn opwachting in zijn eigen persoonlijke titel. Haal die Poltergust maar weer uit de bezemkast want het is tijd om te strijden tegen doorzichtig kwaad. Professor E. Gadd heeft namelijk weer een hoop spoken losgelaten waar je U tegen zegt. In plaats van af te dwalen in één landhuis, mag je ditmaal naar meerdere huizen toe om je zuigbekwaamheid te tonen. Elk landhuis heeft daarnaast ook nog eens zijn eigen unieke thema. Luigi’s Mansion 2 bewijst dat de slungelige groendragende pastavreter meer dan opgewassen is tegen zijn corpulente broertje.


2. Animal Crossing: New Leaf
Gaat je vakantie niet door of heb je op het laatste moment toch gecanceld? Geen zorgen, de wereld van Animal Crossing biedt genoeg rust om tot jezelf te komen. In jouw eigen dierendorpje hoef je als burgemeester namelijk niet veel anders te doen dan vissen, insecten vangen en fossielen opgraven. Oke, én van tijd tot tijd een bouwproject opzetten en financieren. Mocht je even weg willen van de rompslomp, die het zijn van burgemeester met zich meebrengt, dan dat ook. Slechts voor 1000 bellen kun je namelijk op een prachtig bootje afvaren naar een afgelegen tropisch eilandje. Deze bootrit wordt zelfs opgefleurd met gezang van de enige echte Kapp’n. Sfeervoller kun je het bijna niet krijgen. Dat is toch weer eens wat beter dan zo’n zomers reisje naar Turkije, toch?


1. Fire Emblem: Awakening
In elke top 5 kan er natuurlijk één winnaar zijn en er is maar één titel die zich op dat gebied echt heeft bewezen dit jaar. Fire Emblem: Awakening is niet enkel voor hardcore gamers, maar de titel is voor het eerst in de serie ook erg toegankelijk voor beginnende spelers. Je kameraden hoeven niet meer per se permanent dood te gaan na één slag, waardoor de instapdrempel een stuk lager is. Tel daar nog eens bij op dat je nog nooit zulke intieme keuzes had op gebied van je karakters, zoals de mogelijkheid tot trouwen en het krijgen van kinderen, en je hebt het mogelijk nog wel eens over één van de beste titels in de serie. Daarnaast, wat is er heerlijker dan oorlog te voeren vanuit je eigen tuintje? Het is nu enkel nog afwachten of de franchise ook zijn stap naar de Wii U zal gaan maken.


Deel jij dezelfde mening of ben jij het nou juist echt niet eens met deze top 5? Reageer dan hieronder om jouw persoonlijke zomerse top 5 voor de 3DS te geven!

 1.   
  -Arthur-'s avatar

  Zeldzame gele bol? Hahaha. Mijn 3DS top 5:
  1: Paper Mario.
  2: Zelda OoT.
  3: Fire Emblem.
  4: DKC Returns 3D.
  5: (ik wacht nog op) Animal Crossing.