The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Als er één game is die geen remake nodig heeft dan is het wel The Legend of Zelda: The Wind Waker. En dat is het grootste compliment dat ik Nintendo kan maken, want die game ziet er nog steeds schitterend uit. Heb je een GameCube en een kopietje van het origineel thuis liggen, sluit de console even aan en start het spel op. Je zult het zien. Vanwege de unieke, getekende stijl en het prachtige kleurenpalet is het nog altijd geweldig om te spelen. Toch krijgt juist deze Zelda een remake op de Wii U. Vanaf oktober kunnen we het epische avontuur opnieuw beleven en dat is absoluut geen straf, want het is misschien wel de beste Zelda ooit gemaakt. Het is in ieder geval de Zelda waarin ik de meeste uren heb zitten, ooit.

Ooit, heel lang geleden, maar niet zo lang geleden als die andere Zelda

Voor de mensen die het vergeten zijn of gewoon niet weten, The Wind Waker vertelt het verhaal van een jongetje, Link, die net als ieder ander jongetje in Hyrule, een groen pakje cadeau krijgt om een grote held van vroeger (ook Link, uit Ocarina of Time) te herdenken. Het is precies op deze dag dat een grote vogel het zusje van Link met zijn klauwen grijpt en ontvoert. Met behulp van een groep piraten onder leiding van Tetra, gaat Link achter de vogel aan om zijn zusje te redden. Uiteindelijk blijkt het verhaal veel verder te gaan. De vogel staat namelijk onder invloed van Ganon, een eeuwenoud kwaad.

Tot zover het verhaal, want de rest weet je toch al of ga je straks ontdekken in oktober als de game verschijnt (en als je een Wii U hebt en fan bent van Zelda). Het unieke van The Wind Waker zat hem in 2003 al in het feit dat de gehele wereld is overstroomd en het leven zich slechts afspeelt op een aantal eilanden. Eilanden die je kunt bereiken met je scheepje en een groot gedeelte van het spel speelt zich af op zee. Gelukkig leer je al snel hoe je de windrichting kunt bepalen dus je hebt in ieder geval altijd de wind in je rug.

Een paar veranderingen

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ziet er schitterend uit. Tijdens mijn speelsessie op de E3 kreeg ik een boss battle te spelen. Sterker nog, ik mocht de vogel bevechten die mijn zusje had ontvoerd. De besturing is daarbij grotendeels in tact gebleven. Nog steeds gebruik je de linker trigger om vijanden te selecteren, heb je een knop om te rollen en een knop voor je zwaard en kun je daarnaast drie voorwerpen toewijzen aan drie andere knoppen. Dit hoeft natuurlijk niet meer via een menu, want je sleept voorwerpen gewoon in het juiste slot met behulp van je tweede scherm op de Wii U-controller. Ook is daar natuurlijk de kaart van de wereld te vinden en geeft het de optie om Tingle gemakkelijk te vinden. Tingle is een seksueel dubieus geaard groen mannetje die je helpt met nieuwe zeekaarten. In de GameCube-versie was hiervoor een GameBoy Advance koppeling mogelijk. Deze optie is nu natuurlijk gemakkelijk te gebruiken via de Wii U controller. Het heet nu alleen Tingle Bottle en het heeft ook een Miiverse koppeling gekregen, zodat je vrienden kunt vragen om hulp.

Voorlopige conclusie

De laatste wijziging ten opzichte van het origineel is het snellere zeil dat je kunt gebruiken. De gamer van nu heeft wat minder geduld dan vroeger en dus kun je je sneller voortbewegen door de woeste baren van overstroomd Hyrule. En veel meer wijzigingen zijn volgens mij ook niet nodig. Voor veel mensen is Ocarina of Time de beste Zelda ooit gemaakt, maar eigenlijk is The Wind Waker veel exclusiever, bijzonderder. De epische stijl is tijdloos, het verhaal is enorm sterk en kleurrijker kan bijna niet. Een must voor elke Zelda-fan. Maar een Zelda-fan had deze preview natuurlijk niet hoeven te lezen om dat te weten.

 1.   
  ckerigon's avatar

  1 van de beste games die ik ooit heb gespeeld…
  Ga deze ook zeker weer halen.

 2.   
  WesterW's avatar

  Mijn favoriete game aller tijden <3

 3.   
  Zeeha's avatar

  oooh deze ga ik zeker spelen!

 4.   
  mmx's avatar

  Zelda blijft leuk 🙂

 5.   
  jillbo's avatar

  Ben er vandaag mee begonnen. Heerlijk, echt een heel leuke game. HD ziet er echt prima uit. Flessenpost is een leuk extraatje. 😀