GN Achtergrond: Turtle Beach Ear Force ZSeven

Het is de tweede Turtle Beach headset die wij bij GamersNET behandelen. Schreven we de vorige keer over de Ear Force X42, een simpel modelletje voor het lousy bedrag van 150 euro. Toen vonden wij dat natuurlijk geen lousybedrag, maar met de komst van de Ear Force ZSeven voor PC, Mac en mobiel, kom je tot de conclusie dat er altijd baas boven baas is. Dit is het paradepaard van Turtle Beach, niet alleen qua prijs, maar wat betreft aantal features heeft deze headset gewoon alles wat een headset kan hebben.

Er is ook een consoleversie onder de naam XP Seven, met dezelfde features

Waarom Memory Foam in elk apparaat moet zitten

Als leek zijn er twee dingen waar je op gaat letten bij het bekijken van een nieuwe headset. Allereerst is daar de pasvorm, of beter gezegd, hoeveel hoor je nog van je omgeving als je de headset op zet. Het is qua geluidsafsluiting een enorm opvallend apparaat. Je hoort heel weinig van de omgeving als je de koptelefoon op je hoofd zet. Dat heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het apparaat, maar ook met de pasvorm. Het is alsof twee kussentjes op je oren zitten. Je zet hem op en je voelt hem langzaam om je oren sluiten. Echt memory foam is niet lelijk, zo bewijst deze koptelefoon wel.

Het tweede waar je op zal letten is de bedieningsconsole. Hoe mooier de headset, hoe meer knoppen er te vinden zijn op de control unit. Er zijn acht voorkeursstanden in te stellen. Dit is erg handig, want een potje Battlefield 3 gebruikt natuurlijk andere geluidsinstellingen (hard, intens, veel bas), dan een potje SimCity (rustige muziek). Sowieso is de remote een prachtig stukje techniek. Het apparaat ligt perfect in de hand en alle nodige opties zijn bij de hand. Het volume, de dobly instellingen, de microfoon, de mute, alles is binnen handbereik en wordt zeer origineel weergegeven door middel van LED-lampjes op het apparaat. Vooral deze remote maakt duidelijk waarom dit de eerste headset van Turtle Beach is die erkend wordt door de Major Gaming League.

eft

Alles erop en eraan

Leuke andere features zijn onder andere de stem morpher, die je stem vervormd, vervangbare plaatjes voor op je oren (mocht je deze lelijk vinden), maar ook natuurlijk de microfoon, die van zeer goede kwaliteit is. Dat is vaak één van de grootste voordelen van een goede headset, al is dat vooral fijn voor de mensen aan de andere kant van de lijn. Jij hebt een extreem mooie headset, maar die repareert natuurlijk niet het geluid dat je binnen krijgt van andere gamers. Een goeie mic is dus vooral een zeer sociale functie voor de mensen die je beluisteren en natuurlijk als je het tof vind je eigen filmpjes te voorzien van een voice over.

Conclusie

Wat moet je zeggen van een headset van € 359,-. Het is een enorme berg geld en dat kan ik niet minder maken met mijn positieve verhaal. Mocht je echter een headset zoeken die alles heeft en het budget hebben daarvoor, dan biedt de Turtle Beach ZSeven alles wat je verlangt. Inhoudelijk is er namelijk niks op te merken aan de kwaliteit van het geluid, het aantal functies van de remote, het strakke design en de goede microfoon. Daarnaast is dit de eerste officiële MLG Pro Circuit headset van Turtle Beach en dat maakt dit het erkende paradepaardje van dit enorm stoere merk.

 1.   
  blackname's avatar

  Ik geloof best dat het een goede headset is maar van dat geld kan je al bijna een ps4 kopen :p dus zolang ik de loterij niet win zoek ik nog even verder naar een iets goedkopere variant.

 2.   
  Daan's avatar

  Ik koop dan toch liever een PS4 en een goedkopere P11. Heb die P11 nu thuis liggen en hij werkt prima, en hij kost 6x zo weinig. 🙂

 3.   
  Andrevantoever's avatar

  “Ooh de audio control unit, …. kijk dan met lampjes”

  Hahaha 😆 ziet er vet uit alleen vind hem wat te duur.