Super Little Acorns 3D Turbo

Deze wereld zit vol met eikels. Grote eikels, kleine eikels, modderdikke eikels en hele hoop dunne eikels. Dan heb ik het over een ander soort eikels dan die waar jij waarschijnlijk nu aan denkt. Ik heb het over die bruinige, kurkdroge en harde dingen die in de boom hangen of op de grond liggen. Van die dingen die eekhoorns verzamelen, weet je wel? Laat je die nou net ook verzamelen in Super Little Acorns 3D Turbo. Een heleboel eikels.

Een spel voor eikels

Diegenen die net hebben geprobeerd de titel hardop te zeggen, zijn waarschijnlijk finaal op hun bek gegaan. Zo groot als de titel is, zo klein is het spelletje. Waar Little Acorns, zo noem ik het voor het gemak, vorig jaar al op de iOS verscheen, keert het spel nu naar de eShop van de 3DS. Je mag aan de slag met eekhoorn Mr. Nibbles die een heuse vendetta voert tegen het wasberenrijk. Die smerige vuilnisbakgraaiers hebben namelijk zijn voorraad aan eikels leeggestolen. En tja, dat kan onze Mr. Nibbles natuurlijk niet over zijn kant laten gaan.

Om al je eikels terug te krijgen zul je met de eekhoorn door verscheidene platformlevels moeten rondspringen. Zodra je alle eikels in een level gepakt hebt, gaat de deur open en kun je naar het volgende level afreizen. Per level zijn er uiteraard nog wel wat meer uitdagingen. Zo krijg je extra eikels zodra je alle vijanden sloopt of wanneer je een tijdrecord neerzet. Inhoudelijk voegt het natuurlijk geen snars toe, maar het weet toch op een ideale manier de korte levels langer interessant te houden.

Meer dan je denkt

Wie denkt dat Little Acorns een simpel en ongeïnspireerd spelletje is, die heeft het helemaal mis. Elk seizoen biedt wel weer nieuwe gameplay-elementjes die de gameplay net fris genoeg houdt om je te laten blijven spelen. Pixel Toys, bestaande uit onder andere een voormalige Rare- en FreeStyleGames-ontwikkelaar, heeft daarnaast nog wel meer content toegevoegd. Zo kun je door allerlei opdrachten uit te voeren achievements halen en die haal je uiteraard niet voor niets.

Hoe meer van die achievements je namelijk bereikt, hoe meer kostuums je vrijspeelt. Binnen de kortste keren hangt jouw mr. Nibbles in een zwart pak met een afro op zijn hoofd aan een gouden ketting rond te zwaaien. Dankzij het kleurrijke en koddige uiterlijk van de titel is dit erg vermakelijk om naar te kijken. Het enige minpunt is dat gedurende het hele spel dezelfde irritante nummertjes worden gedraaid. Gelukkig is er daarvoor zo’n handig geluidsschuifje uitgevonden.

Conclusie

Heb je een hekel een wasberen en wil je ze graag de hersens in stompen met een eekhoorn? Dan is Little Acorns zonder twijfel de perfecte titel voor jou. Het spelletje doet weinig bijzonders en biedt allesbehalve een uniek verhaal, maar doet alles wat het doet gewoon goed. Simpele platformlevels met een heerlijk sfeertje. Genoeg gezegd, met meer dan 150 aan kleine levels verdient deze hardwerkende Mr. Nibbles zeker een plaatsje op jouw 3DS.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Erg vermakelijke platformer
  • Wasberen rammen
  • Vijf euro

Wat is NOT

  • Doet weinig echt bijzonders
  • Na een kwartier wil je je geluid uitzetten

7.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren