GN Achtergrond: De superhelden en schurken in Injustice: Gods Among Us

Injustice: Gods Among Us bevat natuurlijk de bekende superhelden als Superman en Batman en schurken als The Joker, Bane en Lex Luthor. Het roster van Injustice kent echter ook minder bekende personages, zoals Shazam, Green Arrow en Doomsday. Waar zijn deze karakters nu eigenlijk om beroemd of berucht? Je leest het in deze GN Achtergrond!

Green Arrow

Hoewel Green Arrow lange tijd niet bijster bekend was, heeft hij de afgelopen maanden veel aan populariteit gewonnen door de tv-show ‘Arrow’. Het onderstaande verhaal zal de kijkers van deze serie dus niet onbekend voorkomen.

Oliver Queen is een verwende zoon uit een miljardairsfamilie en vult zijn dagen met feesten en drinken. Zijn droomleven wordt echter bruut beëindigd als tijdens een vaartocht zijn, gesaboteerde, zeilboot in een storm beland en het schip vergaat. Oliver weet de schipbreuk echter te overleven en hij strandt op een mysterieus eiland. Hij blijkt hier echter niet de enige te zijn en er bevindt zich een gevaarlijk conglomeraat op het eiland dat Queen het liefste dood ziet. Om te kunnen overleven, leert Oliver pijl en boog te gebruiken en wordt hij een meester in martial arts: Green Arrow is geboren.

Na enkele jaren weet Oliver Queen echter van het eiland weg te komen en keert hij terug in Star City (in de tv-serie Starling City). Hoewel zijn familie en vrienden niet weten hoe erg hij veranderd is, heeft Oliver nog maar één doel: Star City veiliger maken als zijn alter ego Green Arrow.

Shazam

ightEen andere superheld, die wellicht nog minder bekendheid geniet dan Green Arrow, is Shazam. De historie van deze held is ook wat gecompliceerder, aangezien hij ooit eigendom was van Fawcett Comics. Toen was hij nog bekend als Captain Thunder, wat later veranderd werd naar Captain Marvelous. Zijn naam werd toen ook wel afgekort naar ‘Captain Marvel’. Toen DC Fawcett Comics overkocht en Marvel ondertussen een echte Captain Marvel had bedacht, besloot DC Captain Marvel te herintroduceren als Shazam.

In ‘werkelijkheid’ is Shazam een dakloze jongen van twaalf jaar oud, Billy Batson. Op een dag komt Billy echter een tovenaar tegen welke hem de mogelijkheid geeft om een superheld te worden en dit gebeurt met zodra hij het woord ‘Shazam’ zegt. Op dat moment krijgt hij de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de magische bliksem en kracht van Zeus, de moed (soms ook wel onkwetsbaarheid) van Achilles en de snelheid van Mercurius. Hoewel hij de wijsheid van Salomo krijgt als Billy transformeert in Shazam, blijft hij nog steeds een naïeve jongen van twaalf in het lichaam van een superheld. Desondanks staat Shazam ook wel bekend als ‘de machtigste sterveling ter wereld’.

Doomsday

Het volgende karakter dat we behandelen in deze column is in tegenstelling tot Green Arrow en Shazam een echte schurk. Het gaat hier om niemand minder dan Doomsday. Hoewel ook Doomsday niet erg bekend is, staat hij wel te boek als degene die ’s werelds grootste superheld wist te doden: Superman.

Doomsday is de creatie van een ontspoorde wetenschapper op Superman’s thuisplaneet Krypton. Deze wetenschapper experimenteerde door de jongen aan gruwelijke experimenten bloot te leggen en iedere keer als hij stierf, maakte hij een kloon die hij vervolgens weer onderwierp aan tests. Na jaren van onderzoek creëerde hij zo Doomsday, iedere keer als hij dood ging, kon hij zichzelf weer tot leven wekken en werd hij immuun voor datgene waardoor hij gedood werd. Doordat hij alles wat er met hem gebeurd was kon onthouden, ontwikkelde Doomsday een weerzinwekkende haat voor alles en iedereen en doodde hij de wetenschapper die hem gecreëerd had om vervolgens onder andere Aarde lastig te vallen, waar hij in een ultiem gevecht Superman weet te verslaan.

enter

Ares

De naam van de laatste schurk zal bij velen, met name bij gymnasiasten, een belletje doen rinkelen: Ares. Voor de oude Grieken is hij namelijk de God van de Oorlog. Zoals het een echte god betaamt is ook Ares, de zoon van Zeus en Hera, onsterfelijk. Daarnaast is hij, als God van de Oorlog, uiteraard een meester-tacticus en kan hij met vrijwel ieder wapen uitstekend over weg. Alsof dat nog niet genoeg is, kan hij zichzelf ook nog eens teleporteren en kan Ares iedere vorm aannemen die hij maar wil. Tel daar nog eens bij op dat hij de controle kan uitoefenen over een leger aan ondoden en het feit dat hij overal waar hij komt voor chaos en destructie zorgt, en het moge duidelijk zijn dat de amazone Wonder Woman, zijn onbaatzuchtige tegenhanger in de comics, een flinke kluif aan Ares heeft. Toch is ook Ares niet onverslaanbaar, zoals Killer Frost ons in de onderstaande trailer toont.

Hiermee is deze GN Achtergrond alweer ten einde gekomen. Wil je meer weten over de superhelden en schurken in Injustice: Gods Among Us? Laat dit dan weten in de reacties en wellicht volgt er dan nog een tweede artikel met andere, onbekende, superhelden en schurken!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik kijk echt uit naar deze game, want Mortal Kombat was fantastisch te noemen.
  Ikzelf heb niet zoveel met de DC Universe maar dit word een peuk van een game!!

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik heb juist zin in Injustice omdat het gebruikmaakt van het DC-universe. Al die kerels/dames uit Mortal Kombat, Street Fighter en Tekken heb ik weinig mee, dan vind ik het leuker om met Green Arrow, Bane of Batman te spelen. 🙂

 3.   
  BasvanDun's avatar

  Vergeet niet dat Green Arrow ook een grote rol had in de serie Smallville, enkele seizoenen lang. Doomsday deed daar ook in mee trouwens..