Monster Hunter 3: Ultimate (Wii U)

Drie jaar geleden verscheen Monster Hunter Tri op de Nintendo Wii. Deze game wist vriend en vijand te verbazen dankzij diens uitgebreide opties en grootse avontuur. Het was bovendien een game die grafisch het onderste uit de kan wist te halen van de Wii. Nu heeft Capcom het spel als Monster Hunter 3: Ultimate opnieuw op de markt gebracht, maar ditmaal verschijnt deze op de 3DS en Wii U. Wij hebben beide games onder de loep genomen. Hier lees je alles over de versie voor Nintendo’s nieuwe console. Ben je toch benieuwder naar het 3DS-exemplaar? Dan kun je hier terecht.

In Monster Hunter is het zaak om opdrachten te voltooien, de beste gear te verzamelen en bovenal diverse monsters te verslaan. Hierbij kom je in de meest uiteenlopende omgevingen terecht en ook kom je allerlei bijzondere soorten fauna tegen. Die je daarna dus in elkaar zult slaan. Ten behoeve hiervan heb je een diversiteit aan wapens tot je beschikking, zodat de jacht op monsters aangepast kan worden naargelang jouw smaak. Dit was het geval in Monster Hunter Tri en dit is in Monster Hunter 3: Ultimate niet anders.

Nieuwigheden

De eerlijkheid gebiedt om de vraag te stellen wat er dan wel anders is. Bijzonder weinig. Monster Hunter 3 Ultimate op de Wii U heeft een kleine grafische update gekregen, waardoor we de game ditmaal in HD kunnen ervaren. Echt veel impact heeft het echter niet, want deze verbetering kun je het beste zien als het toevoegen van een eenvoudig HD-jasje zonder de game echt aan te passen. Inhoudelijk is er ook weinig nieuws onder de zon, afgezien van een paar toegevoegde omgevingen, wapens en monsters.

Waar de game zich wel mee onderscheidt ten opzichte van het origineel, is de connectie die met de Nintendo 3DS-versie van Monster Hunter 3: Ultimate gemaakt kan worden. Het interessante is namelijk dat het lokaal met elkaar in verbinding brengen je in staat stelt om het spel met anderen te spelen, ongeacht de versie die je vrienden bezitten. Zo is het mogelijk om als Wii U-bezitter de avonturen van Monster Hunter met maximaal drie 3DS-eigenaren te ervaren.

De keerzijde

Naast bovengenoemde punten heeft de Ultimate-versie dus niet echt iets nieuws te bieden. Waar het 3DS-exemplaar nog bijzonder is omdat deze een grafisch indrukwekkende prestatie weet te creëren op Nintendo’s handheld en je het avontuur bovendien overal mee naartoe kunt nemen, voegt de Wii U-versie eigenlijk weinig toe. Voor de paar extra’s en de grafische update hoef je deze versie niet te halen. Monster Hunter Tri weet namelijk feitelijk dezelfde ervaring te bieden.

Het is bovendien bijzonder jammer dat enkele minpunten van het origineel niet zijn verbeterd in deze “ultieme” versie. Ook in de Wii U-versie van Monster Hunter 3: Ultimate zijn de tekstballonnen dus minuscuul afgebeeld, waardoor je de diverse teksten het liefste overslaat in plaats van dat je vlak voor je televisie gaat zitten. Tevens ontbreekt het in deze versie niet aan laadschermen, een punt wat ook eenvoudig opgelost had kunnen worden.

Conclusie

De Wii U-versie van Monster Hunter 3: Ultimate is in essentie een sterk spel. Het is echter problematisch dat deze erg weinig nieuws weet te bieden ten opzichte van het origineel uit 2010, terwijl de naam dit wel doet vermoeden. Eigenaars van Monster Hunter Tri hoeven allerminst de nieuwe versie te overwegen, terwijl de mensen die deze Wii-game nog niet in het bezit hebben de game gewoon uit de budgetbak kunnen vissen. De vraag is daarom: wat voegt Monster Hunter 3: Ultimate op de Wii U nou daadwerkelijk toe?

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Blijft een goede game
  • Mogelijkheid om te verbinden met de 3DS-versie

Wat is NOT

  • Voegt feitelijk niets toe
  • Kent dezelfde minpunten als origineel

7

  1.   
    lassieman's avatar

    Jammer dat ze niet dat beetje meer extra aan dit deel hebben besteed. Zou het denk meteen veel beter maken.