Hansel and Gretel Witch Hunters

Hollywood heeft een nieuwe bron gevonden om ons filmliefhebbers er voorlopig mee bezig te houden. Zo hadden we verleden jaar Snow White and the Huntsman en Mirror Mirror. Nu worden we voorgeschoteld met Hansel and Gretel; Witchshunters, met een sterrencast dat bestaat uit Famke Janssen, Jeremy Renner en Gemma Arterton.

Er was eens

Na het zien van de trailer was het al duidelijk, ook dit sprookje ontkomt niet aan Hollywood. De film begint spannend, twee kinderen worden door hen vader gedropt in het bos, met de boodschap daar te blijven totdat hij ze weer komt ophalen. Het is duidelijk dat er wat gaande is. Na de openingsscène, wordt door middel van een animatie getoond hoe de twee zich hebben gevormd tot wereldberoemde heksenjagers. Als de film dan daadwerkelijk begint, onderscheid het zichzelf echter wel meteen met de grof taalgebruik en de bloederige actiescènes die je niet zou verwachten bij een sprookjesverfilming, maar dan lijkt de hoogtepunt van de film wel echt voorbij te zijn.

Dertien in een dozijn

Een actievolle sprookje met de nodige woorden die je als een tier zieltje niet (mag) weten. Je zou denken dat het iets unieks zou moeten opleveren, helaas schijn bedriegt. De film weet de vlakke personages niet uit te werken en het verhaal is niets bijzonders. Geen spanning, geen verassingen, geen twists en het ergste is dat de sterrencast het niets lijkt te boeien. Zelfs de grappen zie je mijlenver aankomen, het enige wat echt op je lachspieren werkt zijn de special effects ervan. Alles wijst erop dat de film een dertien in een dozijn is, zelfs de liefdesverhoudingen die worden uitgewerkt, lijkt wel het werk van een peuter. Het verhaal is zo zwak als een sprookje zonder tekst. De film is dan ook niet bedoeld als een hoogwaardige cultfilm, maar zou het als hersenloos-popcorn-vermaak niet ver schoppen.

Er valt gelukkig ook nog wel goeds te vertellen over de film, kostuums en set zien er picobello uit. Gelukkig is er ook nog Gemma Arterton die de rol vervult van Gretel, ondanks haar vlakke personage weet ze er toch een leuke twist aan te geven. De film is niet geheel het bodemloze put, maar mist gewoonweg een vibe en de clichés komen in overmaat voor.

Nederlands input

Famke Janssen speelt erin en dat brengt wat Nederlandse trots met zich mee. Het is eerder schaamte, de beste vrouw probeert het wel en het is niet haar schuld, maar alles om haar heen is lachwekkend. De heksen lijken wel uit het sprookjes bos te komen, maar dan nog slechter. De make-up, de special effects en de tekst die ze moet opdraven is inhoudsloos. Het enige waar veel werk in lijkt te zitten is het decor, dat dan ook magnifiek zijn werk doet. Het is dus ten zeerste jammer dat Famke Janssen hieraan mee heeft gedaan, dit geldt hetzelfde voor Jeremy Renner en Gemma Arterton. Een van de schaarse pluspunten zijn dan wel de acteurs, zij weerhouden de film ervan een regelrecht fiasco te worden, weten wat aanvulling te geven op een mislukt script. De actiescènes zijn heel subjectief te beoordelen, voor de een is het fantastische maar zal voor de ander het druppel zijn die de emmer doet overlopen.

Conclusie

Doe jezelf er goed aan om de film niet te zien, sla het over en vergeet dat dit ooit is gemaakt. Een sterrencast die het niet waar lijkt te maken, hoofdzakelijk door de tenenkrommend script en de vlakke personages. De opmaak van sommige heksen is om van te huilen en ook de special effects zijn niet altijd zoals ze horen te zijn. De film zou aan de gros van filmliefhebbend Nederland voorbij gaan, maar de dappere die toch een poging wagen zullen hoogstwaarschijnlijk diep teleurgesteld de zaal uit komen. Het is wat popcorn vermaak waarbij je je ogen soms bij moet sluiten. Een flinke dikke afrader dus! Voor de studio, zie alstublieft af van een vervolg.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Gemma Arterton
  • Actie

Wat is NOT

  • Heksen
  • Clichés
  • Zeer zwakke verhaal

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren