GN Actueel: Eerste details over Bungie’s nieuwe MMOFPS-franchise Destiny bekend

Bungie kennen we allemaal wel van de Halo-franchise, het bedrijf is nu echter met een geheel ander project bezig. Al twee jaar gingen er veel geruchten rond dat dit om een nieuwe franshise genaamd Destiny zou gaan. Vandaag is de dag dat we de eerste details over dit massale project hebben mogen ontvangen.

Een MMOFPS van formaat

Destiny speelt zich af in het voor ons heel bekende melkwegstelsel. Het is even vrede geweest, maar deze stille tijden zijn weer ten einde gekomen. De aarde wordt aangevallen door een onbekende macht en bijna heel de mensheid wordt uitgeroeid. Eén stad wordt gered door een ontzettend grote en mysterieuze bol die vlak boven de aarde zweeft. Deze bol wordt ook wel The Traveler genoemd en bevat vreemde krachten. De speler krijgt de kans deze krachten te gebruiken om de laatste stad te verdedigen en de werelden die de mensheid bewoonde weer te veroveren.

Gamers zullen niet zoals in Halo met één bekend personage de held uithangen. Nee, Bungie laat het aan jou over om je eigen held, ofwel Guardian genoemd, te creëren. Kies je eigen look, uitrusting en vaardigheden. Op dit moment zijn er drie verschillende klassen bekendgemaakt, de Hunter, Warlock en Titan, en het is nog onbekend of er meer in de planning staan. Wat we wel weten is dat Destiny zich gaat richten op een levende wereld waarin co-op centraal staat. Om de game te spelen is er een constante internet verbinding nodig. Deze First-person shooter is prima in je eentje te spelen, maar je bevindt jezelf in een levende wereld waarin andere gamers zoals je vrienden ook aanwezig zijn. Simpel gezegd een MMOFPS op de consoles zonder maandelijkse betalingen. De wereld leeft door ook als je uitgelogd bent en zit vol met systemen die Bungie niet volledig in de hand heeft en dus random belevingen kunnen creëren.

De ruimte verkennen

We gaan in deze shared world shooter dus op pad om als een echte FPS op vijanden te jagen. In de wereld zal altijd wat te doen zijn en volgens Bungie is er voor iedere stemming wel een activiteit te vinden. Naast het goede schietwerk zullen ook ruimteschepen een grote rol gaan spelen. Spelers krijgen hun eigen ruimteschip die steeds mooier, groter, sterker en epischer zal worden. Met deze voertuigen kan van het mooie uitzicht worden genoten, maar Destiny zal ook gevechten in de ruimte gaan bevatten. Helaas is hier nog weinig over bekend.

Nog tien jaar te gaan

Er is veel over Destiny te zeggen, ambiteus… groots… nieuw… Maar misschien is het belangrijkste nog wel dat Bungie al veel plannen met deze franchise heeft. Er zijn meerdere games in de planning en de komende tien jaar zal het verhaal van Destiny vertelt gaan worden. Ook zitten er boeken in de pijpleiding die verhaallijnen uit de doeken gaan doen, mogelijk gaat dit gepaard met series zoals Forward Unto Dawn. De eerste game zal voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. Hint naar de nieuwe generatie consoles zijn ook al gemaakt. Een PC-versie is door Bungie zelf al voorzichtig de das omgedaan door Destiny constant een console shooter te noemen, al is een officieel en keihard statement hierover nog niet gemaakt. Naast de korte shots uit de eerste video zijn er gameplaybeelden of screenshots nog niet vrijgegeven. Volgens de journaille die al wat hebben mogen zien ziet het geheel er erg gelikt uit. We kunnen we alvast van wat mooi artwork genieten. Het is in ieder geval een feit dat er mooie tijden aankomen met deze nieuwe franchise en nog veel ander groot nieuws in het verschiet.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit klinkt erg interessant zeg!

    Maar ik zie 1 grote minpunt staan in deze nieuwsbericht. De PC versie komt er helemaal niet, helaas verliet me toen mijn interesse zeg. 😳

    Sinds ik echt terug ben gegaan naar de PC wereld, kan de console mij niet meer veel boeien. Ik weet namelijk niet of ik de nieuwe generatie console’s zo graag wil hebben. Stop het geld liever in mijn PC. Ik wacht even de gameplay beelden af, anders laat ik deze serie mij voorbij gaan.

  2.   
    ChielB's avatar

    Als het de traditionele MMO-paden achter zich laat kan het zeker wat moois worden. Volgens mij is dat ook hun wens en de reden dat ze zelf zo min mogelijk over een MMO willen spreken.

  3.   
    Neolite's avatar

    Een PC game is voor mij echt een gigantische must als dit echt zo’n gigantische franchise wordt. Daarnaast weet ik niet of ik wel zo gelukkig ben met het uitgeven van het eerste deel op de huidige consoles. Daarnaast vindt ik het ook opvallend dat men de Wii U volledig links laat liggen(toch niet krachtig genoeg?).

    Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar deze game en kan echt niet wachten totdat we hier weer meer over horen, voor mij nu al een absolute must buy.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Neolite schreef, "Een PC game is voor mij echt een gigantische must als dit echt zo’n gigantische franchise wordt. Daarnaast weet ik niet of ik wel zo gelukkig ben met het uitgeven van het eerste deel op de huidige consoles. Daarnaast vindt ik het ook opvallend dat men de Wii U volledig links laat liggen(toch niet krachtig genoeg?).
    Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar deze game en kan echt niet wachten totdat we hier weer meer over horen, voor mij nu al een absolute must buy."

    Ik vind het ook raar dat ze niet wachten op de nieuwe consoles. Op die manier zal de game sowieso grafische niet al te indrukwekkend worden.

  5.   
    Neolite's avatar

    Met een game die 6 jaar in ontwikkeling is, een engine waaruit je gigantisch veel objecten ontworpen hebt en een release op de huidige consoles, is het inderdaad te hopen dat men een engine gebruikt die gigantisch schaalbaar is. Echter ben ik bang dat de game op de Next-gen uit de toom gaat vallen.

  6.   
    Hitman047's avatar

    Ik verwacht het eerder andersom. Het Destiny universum zal uit zeker 4 games bestaan die over een periode van zo’n 10 jaar zullen verschijnen. Het lijkt me dus dat ze een Engine hebben ontwikkeld die vrijwel volledig op de next-gen gericht is. Er wordt dan ook al gesproken over een cross-gen release. Ik verwacht dus dat de versie die op de huidige generatie zal verschijnen een ‘gedownscalede’ versie zal zijn, en dat de game pas echt tot zijn recht komt met de next-gen versie.

    De enige reden waarom ze een versie voor de huidige gen maken, is omdat ze daar een afzetmarkt van 150 miljoen consoles mee kunnen bereiken.

    (Klanten die vervolgens, als ze de game tof vinden, allemaal naar de winkel rennen om een nieuwe console te halen zodat ze de vervolgen ook kunnen spelen.)

  7.   
    Neolite's avatar

    Het is inderdaad ook een mogelijkheid dat de engine al volledig Next-gen is en dat men op de huidige consoles met een downsize te maken krijgt. Wat mij echter tegen staat is, is het document wat tijdens de rechtszaak naar buiten kwam, waarin duidelijk staat dat deel 1 op de huidige consoles uitkomt en de overige delen op de Next-gen consoles.

  8.   
    Hitman047's avatar

    Nog een keertje goed lezen dan.

    Heb hem even voor je opgezocht. Paragraaf 2.1 spreekt al over een release op de next gen platformen.

    http://documents.latimes.com/bungie-activision-contract/

  9.   
    Neolite's avatar

    Ja, daar hebben ze het inderdaad over, ik zat gedeeltelijk mis. Echter moet je de paragraaf die daarop volgt ook even goed lezen en daar wordt gesproken over de Xbox360 en de Playstation 3 als platformen voor de game in eerste instantie. Een mogelijke transitie naar de opvolgers zal ook gebeuren, echter is niet duidelijk in welke vorm.

    Pas vanaf deel 2 wordt gesproken over een PC release en dat is in mijn ogen een beetje vreemd. Wat heb je aan deel 2 als deel 1 niet speelbaar voor je is. Ben heel benieuwd of ze alsnog de game verlaat uitbrengen voor de PC of dat gedeelte van het contract geheel gaan schrappen.

    Wat ik ook heel vreemd vind, is dat deel 2 wel op de Xbox360 komt en niet op de Playstation3. Dat terwijl deel 1 wel op deze console uitkomt. Het zou mij dan ook niets verbazen dat ze het contract misschien al wel weer aangepast hebben.

  10.   
    gatemaster64's avatar

    als hij niet op de pc komt ga ik hem zoiezo niet meer halen voor mijn ps3.

    misschien als ik ooit een ps4 heb koop ik hem misschien

  11.   
    I Juggy I's avatar

    Awesome moet ik hebben :p

  12.   
    mmx's avatar

    Dit kan leuk worden maar het is duidelijk te zien waar Halo de eerste delen vandaan komen 🙄