De Sims 3: Exotisch Eiland

Met de komst van De Sims 3: Jaargetijden kunnen je Sims al genieten van de vier seizoenen, waaronder uiteraard de zomer. Dit jaar verschijnt er een uitbreiding waardoor je Sims nog meer van het relaxte, zomerse leven kunnen genieten. De Sims 3: Exotisch eiland draait namelijk om zon, zee en… woonboten!

Met De Sims 3: Exotisch Eiland, in het engels Island Paradise, kunnen je Sims niet alleen wonen in een huis of flat op het land, maar ook zich ook huisvesten in een woonboot die is aangemeerd of over het water vaart. De woonboten zullen je Sims dus grote vrijheid geven, want hun huis is niet langer aan een plek gebonden. Hebben je Sims even behoefte aan ruimte, dan kunnen ze met huis en al het ruime sop kiezen.

Ronddobberen op een woonboot

Het wonen op een woonboot heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Je hebt wat minder ruimte tot je beschikking, maar daarvoor is en oplossing bedacht. Er is nu een cabine van slechts een hokje groot voor alle sanitaire behoeftes van je Sims. Dit zorgt ervoor dat je Sims plek hebben voor andere leuke voorwerpen op hun boot. Een woonboot leent zich namelijk perfect voor een dakterras met een bar en een barbecue, zodat je Sims lekker in het zonnetje kunnen eten en ontspannen.

Mochten je Sims liever een huis aan het water willen, dan kan dit uiteraard ook. Met de komst van De Sims 3: Exotisch Eiland krijgen je Sims namelijk ook de mogelijkheid een huis te bouwen dat gedeeltelijk op het land en gedeeltelijk op het water is gebouwd.

Daarnaast kunnen je Sims ook genieten van een snelle duik als ze daar zin in hebben, of kunnen ze vanaf de woonboot een paar vissen aan de haak slaan om die een tijdje later lekker op de gril te leggen. Maar ook een pizza bestellen als je met je woonboot midden op het water dobbert is een mogelijkheid. Alle bekende diensten zoals pizzabezorgers en brandweermannen kunnen gebruik maken van een watervaartuig om je woonboot te bereiken, dus je Sims hoeven zich geen zorgen te maken dat hun woonboot midden op zee afbrandt.

Wondere onderwaterwereld

Met De Sims 3: Exotisch Eiland kunnen Sims niet alleen een snelle duik in het water nemen, ze hebben ook de mogelijkheid om de onderwaterwereld te verkennen. Daar kunnen ze niet alleen allerlei nieuwe dieren ontdekken, maar ook op zoek gaan naar schatten. Je moet alleen wel oppassen dat je Sims genoeg lucht bij zich hebben in hun ademluchtfles, want anders dan zouden ze wel eens niet meer boven kunnen komen drijven.

Onderwater kunnen je Sims niet alleen schatten vinden, maar ze kunnen ook zeemeerminnen tegenkomen. Over de zeemeerminnen is nog vrij weinig bekend, maar als de release van deze uitbreiding dichterbij komt, dan zullen we hier vast meer over te horen krijgen.

Tropische resorts

In de Sims 3: Exotisch Eiland kun je ook zelf een resort bouwen en deze beheren. Daarbij kun je zelf kiezen wat voor soort oord je wilt. Wil je een resort dat vooral is gericht op gezinnen, waterglijbanen en buffetten, of ga je toch voor een resort bedoeld voor singles, met veel barretjes en genoeg gelegenheden om lekker te feesten en uit je dak te gaan? Wat je ook kiest, hoe hoger de gasten je resort waarderen, hoe meer geld er binnen zal stromen.

Voorlopige conclusie

Het duurt nog een paar maanden voordat De Sims 3: Exotisch Eiland in de schappen zal liggen, maar nu al is het enthousiasme behoorlijk groot voor deze uitbreiding. De screenshots en gameplaybeelden die tot nu toe naar buiten zijn gebracht zien er sfeervol uit en zorgen ervoor dat ik al bijna een vakantie naar Hawaï heb geboekt. De toevoeging van woonboten en de mogelijkheid om huizen te bouwen die gedeeltelijk in het water staan zijn voor degenen die van bouwen houden echt fantastisch. De Sims 3: Exotisch Eiland is een uitbreiding waar veel fans nu al naar uitkijken en waarvan de verwachtingen hoog liggen, verwachtingen die Electronic Arts aankomende zomer hopelijk waar zal maken.

 1.   
  Verluci's avatar

  ik had zo iets van.. damn wat een uitbuiterij, allemaal bullshit en zelfs… WOONBOTEN! omg woonboten zijn toch wel vet…

 2.   
  Majo's avatar

  Verluci schreef, "WOONBOTEN! omg woonboten zijn toch wel vet…"

  De woonboten zijn iets waar ik ook echt naar uit kijk. Ik ben vooral benieuwd hoe groot een woonboot maximaal kan zijn. Als die 64×64 kan zijn (grootst mogelijke kavelformaat in De Sims 3) dan heb je bijna een varend eiland.

 3.   
  Daan's avatar

  Ziet er wel gezellig uit. 🙂

 4.   
  Toetsje20's avatar

  Vindt het een cool spel. 🙂

 5.   
  Tiger_177's avatar

  Ja, wat moet je hiervan denken.
  Ik denk gewoon, ckr een welkome uitbreiding!
  Ben verders er heel benieuwd naar !!!