Beste Leon, 720 wensen voor de Xbox 720 zijn niet nodig

Wekelijks schrijven Leon en Peter elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Vorige week was het de beurt aan Leon, die zijn vier wensen gaf voor de PlayStation 4. Deze week schrijft Peter een brief terug.

Reactie op: Beste Peter, 4 wensen voor de PlayStation 4 Beste Leon,

Wat een mooie brief heb je me toch geschreven. Eén van de mooie dingen uit onze vriendschap is de tegenstelling in console-keuze en het is me eens te meer duidelijk geworden waarom de Xbox 360 mijn favoriete platform is. Ik begrijp heel goed dat de titel “4 wensen voor de PlayStation 4” lekker bekt, maar dat je twee van de vier punten gebruikt om het apparaat te repareren t.o.v. de PS3, daar kan ik niet bij. Lees puntje 3: “ik wens dat de PlayStation 4 een ontwikkelaar-vriendelijk apparaat is”. Is het niet ridicuul dat het huidige apparaat dat niet is? Dat PlayStation 3-bezitters nu nog steeds op een aantal delen DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim wachten? En dan puntje vier: “ik wens dat de PlayStation 4 gebruiksvriendelijk is”. Me dunkt! Me dunkt dat updates sneller kunnen, minder vaak en bovendien minder onnodig!

Maar goed Leon, ik begrijp dat jouw wens is dat de PlayStation 4 gewoon een gerepareerde PS3 wordt en dat gun ik je ook werkelijk van harte! Op naar de Xbox 720, want hoewel de PS4 ongetwijfeld op 20 februari wordt aangekondigd, kan Microsoft niet lang daarna met informatie komen over hun nieuwe apparaat. En hoewel ik geen 720 wensen voor de Xbox 720 ga bedenken, heb ook ik hoop op bepaalde dingen.

Nieuwe IP’s!
Nieuwe IP’s vind ik het belangrijkste. Goede, exclusieve IP’s, want het is geen geheim dat alleen Gears of War een échte Xbox 360-franchise is. Halo, Fable en Forza komen allen uit de vorige generatie. En dat is natuurlijk jammer. Want hoe vet we al die games ook vinden, een nieuwe franchise (of twee, of drie) is welkom. En waarom ook niet? Wat is er in godsnaam aan de hand met Rare? Is het niet zonde om die ontwikkelaar op Kinect- en Avatar-projecten te zetten? En wat dacht je van Lionhead? Kunnen zij niet iets nieuws bedenken naast Fable 4?

Tweede scherm
De Wii U heeft mij overtuigd van het tweede scherm! Zo’n schermpje is een oplossing voor heel veel gebreken die de huidige games nu kennen. Het is jammer dat Nintendo hun tweede scherm voorlopig alleen gebruikt voor party-games, maar op de nieuwe Xbox zullen natuurlijk vele RPG’s verschijnen en vooral daarvoor is het tweede scherm fantastisch! Of wat dacht je van RTS-games? Company of Heroes past perfect in een console-jasje met behulp van een tweede scherm. Het antwoord is dus: “ja, ik wil een scherm op mijn Xbox 720-controller”.

Indie power
Ik zou verder kunnen wensen dat we grafisch stappen maken, dat de interface nog gemakkelijker mag en er zal ook heus wel een Kinect-functie geïntegreerd worden in de nieuwe Xbox. Het lijken me logische stappen. Ik hoop alleen wel dat het voor indie-ontwikkelaars makkelijker wordt om hun games op Xbox Marketplace te krijgen. Microsoft (en ook Sony) mogen goed kijken naar Steam, want die hebben daar een exclusief selling point mee en het zou de service veel sterker maken.

Maar waar ik echt op hoop?! Ik hoop op iets wat ik nog niet kan bedenken! Iets wat me gaat verrassen! Wat Nintendo deed met de aankondiging van de Wii. Iets totaal nieuws uit onverwachte hoek, speciaal gericht op de fanatieke gamer.

Het zal wel utopisch zijn, maar een mens mag dromen. Eerst de aankondiging van de PlayStation 4, waar ik natuurlijk ook enorm veel zin in heb. En als Sony een beetje leert van hun fouten met de PSP, de Vita, de Move en 3D-gaming, wordt de PlayStation 4 een magistrale console!

Cheers,

Peter

 1.   
  Gunrunner120's avatar

  Jammer dat je niet 720 wensen had geschreven dat zou nog eens leuk zijn 😛

 2.   
  soldierarjan's avatar

  ”Gunrunner120″ schreef, "Jammer dat je niet 720 wensen had geschreven dat zou nog eens leuk zijn 😛 "

  Dat had ik zelf ook wel willen zien zou wel erg lange brief worden.

 3.   
  Daan's avatar

  Inmiddels zijn de Skyrim DLC wel verkrijgbaar voor de Playstation. 🙂

 4.   
  Rudizo18's avatar

  Wie zegt dat die 720 wensen niet nodig zijn!? 😉