Top 5 Romantische Gamemomenten

Heden de dag is het weer zover. Het is Valentijnsdag; de dag waarop ieders zijn of haar liefde in een lofzang de wereld in wil gooien. Sommigen zijn iets meer geïnspireerd door commercie dan anderen, maar dat geeft niet. Het is de dag waarop de hormonen en feromonen heen en weer schieten als kanonskogels. Ook menig gamershartje zal hieraan moeten geloven. Om toch eens een kijkje in de menselijke kant van onze redacteuren te geven, willen wij graag dan ook onze meest zwoele gamemomenten met jullie delen:

1. Tijdloze liefde in Final Fantasy VIII
“Yattaaa!!” Met deze laatste kreet maakt Squall een einde aan de krankzinnige Ultimecia, de ijskoude tante die alle instanties van tijd bijeen wilde brengen in een tijdzone waar alles eindeloos is. Maar met het uitdelen van de laatste klap wordt de groep uiteengedreven en iedereen raakt verdwaald in de tijd.

Squall is alleen, waar moet hij naartoe? Enkel uitkijkend op de eindeloze ruimte staat hij klaar om de handdoek in de ring te werpen. En dan bedenkt hij zich waarom hij deze hele tour in de eerste plaats op zich had genomen. Hij deed het voor haar. Om haar te redden, in de hoop haar grauwe toekomst te kunnen veranderen. In de hoop voor altijd samen te kunnen zijn met de extraverte donkerharige schone die hij op een schoolfeest ontmoette en die zijn leven compleet op zijn kop zette. Zij deed hem uit zijn schulp kruipen. Zij deed hem boven zichzelf uitstijgen. Zij maakte hem tot de geboren leider die hij is. Zij….is niet meer. Niets is meer.

Opgesloten in niemandsland sluit hij langzaam de ogen. Is dit het einde? Een witte veer, neerdalend vanuit de hemel, geeft het antwoord… Rinoa.

– Redacteur: Caron Peeters
– Final Fantasy VIII

2. Juliet Starling x Nick Carlyle
Een rondborstige, blonde cheerleader en een lichtelijk perverse jock: het is het gemiddelde liefdesverhaal van een slechte Amerikaanse high school-film. Er is echter een heel belangrijke catch in Lollipop Chainsaw. Cheerleader Juliet is een hyperactieve, licht psychotische zombiejager, terwijl Nick door omstandigheden is gereduceerd tot slechts een hoofd. Aanvankelijk lijkt hij slechts haar hippe accessoire (wie wil er nou geen pratend hoofd als vriendje?) te zijn, maar er blijkt toch meer te spelen. Liefde met een hoofd dus. Daar hebben ze uiteindelijk zelfs vrede mee, maar man o man, wat mist Nick toch stiekem zijn edele delen…

– Eindredacteur: Wester Wagenaar
– Lollipop Chainsaw

3. Mijn liefdesbaby in Fable III
Avonturiers, dat waren we. Twee heldhaftige gamers, bestemd voor elkaar in de magische wereld van Albion. Mijn maatje Sven en ik trotseerden samen de grootste obstakels, de engste monsters en we trokken er op uit voor de pittigste queesten. Het duurde niet lang voordat we dan ook in ons heldenhuwelijk traden en niet veel later was ook ons eerste kind in de wereld van Fable een feit: Peter, noemden we hem, naar de hoofdredacteur van GamersNET. De bevalling was een meevaller gebleken voor mij, de vooraf aangewezen vrouw in ons stel, maar toch voelde ons Petertje niets minder dan echt. We moesten onze liefdesbaby beschermen en behoeden voor het kwaad, wat onze gevechten met bandieten en monsters een stuk zwaarder maakten. Maar voor Peter, voor hem deden we het. Al was het allemaal niet van lange duur; het heldhaftige tweetal raakte namelijk op den duur benieuwd naar andere spellen. Fable III kwam zodoende te verstoffen. Zonde, we hebben Peter nooit op zien groeien….

– Redacteur: Tom Kauwenberg
– Fable III

4. Twee werelden van verschil
Jij draagt een kroon, ik draag slechts een muts. Jij gebruikt jouw handen om hordes aan mannetjes met paddenstoelhoofden aan te sturen, ik enkel die van mij om de wc te repareren. Toch voel ik die vonk. Die intense vonk. Die momenten dat jij weer eens voor de zoveelste maal ongewenst mee op date gaat met die dikke schildpad. Die momenten waarvan je toch stiekem een beetje geniet. Geniet van dat extra beetje aandacht. Dat ik weer alles op alles zet om jou weer naar je kasteel te loodsen. Ik doe nog beter mijn best dan die dikkerd. Ook al spring ik door het gehele heelal heen, blijf jij mijn grootste ster. Jouw schoonheid is dan ook niet van deze planeet. Voor jou spring ik dan ook niet enkel een gat in de muur, maar ook een gat in de lucht. Nee, wij zijn voor elkaar gemaakt. Daar geloof ik heilig in.

Ik heb slechts één verzoek: kun je die broer van me dumpen?

Liefs,
Luigi

– Redacteur: Valentijn van der Lende
– Super Mario Galaxy

5. Herenliefde
Als nieuweling voelde ik me nogal onwennig. Ongewenst zelfs. Net uit de auto getrapt en volledig op mezelf aangewezen. Overleven, in zo’n absurde omgeving, was een pittige taak. Vanaf de eerste lessen Engels, Biologie en Scheikunde wist ik dat ik liever mijn tijd zou doorbrengen op het schoolplein van Bullworth Academy. Iemand laten struikelen over een zak knikkers, stiekem het gebouw van de meiden binnen sluipen, chillen op de kermis, klooien in de stad met een dronken kerstman… heerlijk!

Het koste me veel pijn en moeite, maar ik heb mijn draai gevonden. Vrienden gemaakt, vijanden natuurlijk ook. De nodige chickies heb ik lekker afgelebberd op het schoolplein. Tot dat ene moment. Het leek wel alsof iemand anders de controle over me had. Alsof ik mijzelf niet kon beheersen. Onze lippen zochten elkaar, licht vochtig. Mijn hart klopte in mijn keel. En toen kuste ik, vol overgave. Hem! Het was een gek moment. Een enorme ontlading. Alsof ik in de wolken was… Over the Rainbow.

– Eindredacteur: Michiel Brunsveld
– Bully (Canis Canem Edit)
 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Grappig stukje! vooral van Bully! heb ik ook gedaan, in het spel natuurlijk 😛

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Wat dat juist Valentijn dit op Valentijnsdag post 😀

 3.   
  Valent!jn's avatar

  Ik moet mijn gegeven naam uiteraard een tikkeltje eer aandoen. 😉

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Haha leuk stuk! Inderdaad dat bij Bully ja weet ik nog goed. Eerst heel veel zoenen met die lelijke en later knappe meiden en ineens ook met jongens… alles voor een achievement 😆