Company of Heroes 2 Fast Forward 2013

2013 belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag praat Wouter over Company of Heroes 2!

Eindelijk kunnen we uitkijken naar de sequel op een van de vetste strategiegames aller tijden. Ruim zeven jaar geleden ontwikkelde Relic de titel Company of Heroes en die sloeg in als een bom. De opvolger is inmiddels aangekondigd en zal verschijnen in maart van dit jaar. We verschuiven het slagveld naar het oosten, waar zowel de Duitsers als Russen het zwaar te verduren krijgen. De vernieuwde engine zorgt voor een realistisch klimaat en dit zal een grote rol gaan spelen in Company of Heroes 2.

Niet alleen hier is het koud

Net als in Company of Heroes zal het tweede deel ook een campagne bevatten, waarin je met de het Rode Leger de strijd aan zal gaan met de Duitsers. Je zult alle bekende gevechten in detail meemaken, van Operation Barbarossa tot de slag om Berlijn. Wat ik bedoel met in detail, is dat je echt voelt hoe bar en boos de omstandigheden waren in die tijd. Je ziet je troepen lijden onder de kou van de ijzige, Russische winter. Sneeuwstormen zullen over het slagveld razen met als ergste gevolg het bevriezen van je troepen. Laat je deze namelijk niet op tijd dekking zoeken, dan sneuvelen ze in de kou. Een extra stukje micro-managen van je troepen is dus vereist.

Spiksplinternieuwe krachtbron

Deze kou heeft samen met een aantal andere nieuwe toevoegingen een kersverse engine als krachtbron. Relic maakt gebruik van de Essence Engine 3.0, waar het eerste deel ook de eerste versie van de engine nog gebruikte. De frisse krachtbron geeft Relic veel mogelijkheden, waaronder ColdTech. Ook TrueSight hoort daarbij, een nieuwerwets line-of-sight-systeem dat jou laat zien wat je soldaten op het veld ook in het echt zouden zien. Dit voegt weer nieuwe tactische mogelijkheden toe, bijvoorbeeld het verstoppen van een tank achter een gebouw, zodat je je tegenstander volledig kunt verrassen.

Verder is de mogelijkheid om de omgeving te verwoesten nog wat uitgebreid. Gebouwen kunnen compleet worden afgebrand en ook omliggende bomen en struiken zullen slachtoffer worden van al het geweld en explosies. Ondanks alle mogelijkheden die je hebt in de winterse setting van de game, zul je ook in zomerse, zonnige tijden ten strijde trekken.

Nog niet helemaal koek en ei

Zoals velen zich waarschijnlijk wel kunnen herinneren, was Company of Heroes een prachtige game om te spelen. Toen de game in 2006 verscheen, was het echt een plaatje. Nog steeds kan de strategiegame goed mee met de huidige generatie games. De grafische lat lag dus al vrij hoog voor Relic om de opvolger nóg mooier te maken. Na mijn eerste indruk in Londen was ik tot mijn spijt verbaasd over hoe weinig progressie de game had gemaakt als je keek naar de graphics. De versie die ik te spelen kreeg was gelukkig nog maar een pre-bèta versie, maar toch had ik er geen goed gevoel bij. Ik hoop van harte dat Relic nog de nodige tweaks en turns uitvoert in de laatste fase van de ontwikkeling van de game, zodat de titel niet achter gaat lopen met de huidige generatie games.

Voorlopige conclusie

Door de vele nieuwe factoren en het verschuiven van het strijdveld heeft Company of Heroes 2 genoeg frisheid meegekregen om zich een waardig sequel van het eerste deel te noemen. De game moet nog wat opgepoetst worden, maar ik heb vertrouwen in een ontwikkelaar als Relic. Er staat ons een geweldige nieuwe strategiegame te wachten met een uitdagende singleplayer en hopelijk net zo verslavende multiplayer als in deel één. Ondanks de kwaaltjes die de game nu nog toont, durf ik hem toch naar het warme deel van de barometer te schuiven. Ik verwacht toch de beste strategie titel van dit jaar, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2013 op de pc.

enter

Lees meer over Company of Heroes 2 op onze gamepagina. Bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Neolite's avatar

  De game zelf ziet er heel vertrouwd uit. Wat mij echter al langer tegenvalt en hier ook genoemd wordt, is de grafische verbetering ten opzichte van deel 1. Deze zijn eigenlijk niet zo heel erg groot en voor 6 jaar is dat gewoon veel te weinig.

 2.   
  ronineter's avatar

  Ik hoop dat Relic de DAF M39 in deze game gaat stoppen. Dit voertuig werd namelijk na de verovering van Nederland door de moffen ingepikt en in aan het oostfront gedeployed. Zal wel vet zijn om het enige door Nederland ontworpen panser voertuig tegen te komen in een game.

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Deel 1 speel ik nog regelmatig op me laptop.
  Ik hoop ook dat ze grafische nog kunnen bijwerken na wat vandaag de dag de standaard is of daar boven.
  Zal deze game moeten over slaan met me laptop die zal hem niet fatsoenlijk kunnen afspelen.

 4.   
  Jarek's avatar

  Voor mij maken de graphics in RTS games niet zo veel uit. Ik vindt dat de graphics beter horen te zijn bij bijvoorbeeld een RPG. Heb er zin in!

 5.   
  Eichmann's avatar

  Dit zou meer een aanschafwaardige game wezen als het al een tijdje in de winkel ligt en het te koop is voor rond de 30 euro.
  Het is net als wat meerdere al gezegd hadden , wel een vertrouwde game , maar grafisch niet echt op vooruit gegaan.