SiNG Party

Sony heeft SingStar en Microsoft heeft Lips, maar Nintendo heeft eigenlijk helemaal geen zingspel in zijn assortiment liggen. Uiteraard was het wel mogelijk om bij Rock Band of Guitar Hero op de Wii de rol van vocalist op je te nemen; exclusief was dit echter allerminst. SiNG Party brengt hier verandering in en poogt het genre op de Wii U van een mooi debuut te voorzien.

Karaoke

SiNG Party koop je tezamen met een goed afgewerkte microfoon en laat je nummers meezingen. In essentie niets nieuws onder de zon dus. Toch is deze observatie niet helemaal correct. Waar grote concurrent SingStar je simpelweg één voor één nummers laat kiezen om jezelf te kunnen bewijzen, is dat niet het geval in SiNG Party. Nintendo’s spel is veel minder een individuele bedoening en des te meer een partygame die het goed moet doen bij feestjes.

Er kan in SiNG Party weer ouderwets gezongen worden aan de hand van balkjes die de te zingen toonhoogte aangeven, om zo de hoogste scores te behalen, maar dit is niet hetgeen waar het spel zich primair op richt. In de reguliere modus, waarin je dus inderdaad balken zult moeten nazingen, wordt de nadruk gelegd op het aanvragen van nummers in plaats van het behalen van scores. Terwijl de zanger in kwestie zijn kunstjes aan het tonen is, wordt de GamePad namelijk gebruikt als een jukebox-achtige machine waarop anderen kunnen aangeven welk nummer ze willen doen. Op deze manier zal er, net als bij karaoke, een mooie lijst worden samengesteld met de te zingen nummers en wordt de vaart er dus lekker in gehouden.

De nummers

Het is helaas erg pijnlijk dat de game slechts een vijftigtal nummers bezit, waardoor het hele karaoke-aspect niet bijzonder krachtig overkomt. In tegenstelling tot karaoke in een bar is er natuurlijk maar weinig keuze. Het is daarom beslist een vereiste voor Nintendo om van SiNG Party een serie te maken of meer (betaalde) nummers toe te voegen, iets wat gelukkig door het bedrijf al is bevestigd. Dat op de GamePad alvast nummers gekozen kunnen worden is een sterk concept, maar het systeem komt dus door de karige tracklist nog niet volledig tot zijn recht.

Wel moet gezegd worden dat deze vijftig aanwezige nummers aardig goed zijn uitgekozen. Met een tracklist bestaande uit nummers die goed balanceren tussen oud en nieuw is er voor ieder voldoende zangmateriaal. De huidige generatie kent liedjes als Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen en Party Rock Anthem van LMFAO zeker, terwijl de iets oudere mensen zich tegoed kunnen doen aan muziek van Fleetwood Mac, Queen of Frank Sinatra. Zoals duidelijk moge zijn, het is zo dat je gewoonweg niet alles kunt vatten met vijftig nummers. Zo zul je niet aan de slag kunnen met karaokekrakers als My Life van Bon Jovi of Kryptonite van Three Doors Down.

Tijd voor een feestje

Desalniettemin is geprobeerd van SiNG Party ook daadwerkelijk een partygame te maken. Gelukkig houden de nieuwe ideeën van het spel namelijk niet op bij het selecteren van nummers op de GamePad. Zo laat de Party Mode je bijvoorbeeld nummers zingen met de GamePad in de hand. Hierop wordt de tekst afgebeeld, waardoor de zanger een veel levendiger show kan opvoeren. In plaats van met de rug naar je vrienden te zitten kun je nu lekker in hun gezicht blèren. Omdat scores in deze modus niet worden bijgehouden, gaat het gewoon om lol maken. Met een leuke groep vrienden, en eventueel met wat hulp geboden door de nodige alcohol, kan dit zeker tot vermakelijke situaties leiden.

Conclusie

Hoewel SiNG Party zeker vermaak kan bieden wanneer je mensen over de vloer hebt, betekent dit niet per se dat het spel ook grote hoogten bereikt. Een setlist van vijftig nummers, hoe goed deze ook is samengesteld, is namelijk vooral voor dit zingspel karig. SiNG Party pretendeert met diens opties namelijk een karaoke-ervaring te kunnen bieden, maar met een beperkt aantal te kiezen nummers schiet de game zich hiermee in zijn eigen voet. Voorlopig is SiNG Party daarom ook nog niet noodzakelijk de moeite waard. Wanneer Nintendo het geheel blijvend zal ondersteunen, zoals Sony dat doet met SingStar, dan heeft SiNG Party echter de potentie om beter te worden dan diens concurrenten.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Goed gebruik GamePad
  • Vermakelijke modi

Wat is NOT

  • ... maar veel te weinig nummers om karaoke-systeem goed te benutten

6.3

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    Een trailer maken met Call Me Maybe is voor mij reden genoeg om dit alles over te slaan. Ik hou het wel bij bezopen Singstar spelen.

  2.   
    Daan's avatar

    Ahh, waarom geen videoreview Wester. 😥

  3.   
    WesterW's avatar

    PC-Daan schreef, "Ahh, waarom geen videoreview Wester. 😥 "

    Sorry man! Iets voor de volgende keer 😛

  4.   
    Daan's avatar

    Wesz schreef, "Sorry man! Iets voor de volgende keer 😛 "

    *printscreen* 😆

  5.   
    R1chardTM's avatar

    PC-Daan schreef, "

    ”Wesz” schreef, "Sorry man! Iets voor de volgende keer 😛 "

    *printscreen* 😆 "

    You sir, just got owned. 😉

  6.   
    lassieman's avatar

    Ha, daar houden we je aan Wester.

    Het probleem met deze spellen is toch vaak dat er niet heel veel songs zijn, of dat ze vrij duur zijn om te kopen. Dit is jammer, maar ik speel dit toch niet ;p