De Sims 3: Studententijd Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag blikken we vooruit op een game die je als fan van De Sims niet mag missen, namelijk De Sims 3: Studententijd.

Dit jaar wordt een erg druk jaar voor De Sims 3. In januari krijgen we een accessoirepakket met allerlei spulletjes uit de jaren ’70, ’80 en ’90, in maart een nieuw uitbreidingspakket dat draait om het studentenleven, in juni een uitbreidingspakket dat draait om een paradijselijk tropisch eiland en in de herfst maken een futuristisch uitbreidingspakket en een filmgerelateerd accessoirepakket hun opwachting. Een vol jaar dus voor fans van De Sims. Het eerste uitbreidingspakket is het veelbelovende De Sims 3: Studentenleven.

Jocks, Nerds, Rebels en feesten

Het studentenleven is iets wat De Sims niet vreemd is, gezien dit thema ook in een uitbreiding van De Sims 2 centraal stond. Een belangrijk onderdeel van het studentenleven is uiteraard het studeren zelf, maar ook sociaal lekker los gaan hoort er helemaal bij. In De Sims 3: Studentenleven krijgt dit een nieuwe dimensie met de drie verschillende sociale ‘groepen’ waar je Sims mee in aanraking kunnen komen. De drie groepen zijn de Jocks, de Rebels en de Nerds. Door je relatie met een bepaalde sociale groep te verbeteren, krijgen je Sims unieke voordelen. Heeft je Sim een goede relatie op weten te bouwen met de Nerds, dan is hij of zij op de goede weg om later videogameontwikkelaar te worden, een van de drie nieuwe carrièremogelijkheden die De Sims 3: Studentenleven biedt. De andere twee carrières zijn sportagent en kunstbeoordelaar.

Bij het studentenleven hoort uiteraard ook lekker feesten, wat je Sims kunnen doen met de twee nieuwe soorten feesten of door zich aan te sluiten bij een van de studentenverenigingen, die zijn gebaseerd op de Amerikaanse fraternities en sororities. Daarnaast kunnen je Sims het ook heel gezellig hebben in de studentenhuizen die zijn toegevoegd aan de game.

Papiertje

Het hele doel van naar de universiteit gaan, is uiteraard om een diploma te halen. Dit doe je niet voor niks, want heb je dit papiertje eenmaal, dan begin je je carrière op een hoger niveau en maak je bovendien sneller promotie. Voordat het zover is, zul je echter eerst een hoofdvak oftewel major moeten kiezen. Er zijn zes hoofdstromen waaruit gekozen kan worden, waaronder bijvoorbeeld communicatie en techniek. Om hun cijfers te verbeteren kunnen Sims ook deelnemen aan lezingen en studiegroepen of gebruik maken van nieuwe voorwerpen zoals skeletten.

Zoals we dat gewend zijn van de uitbreidingen van De Sims 3 zal ook Studentenleven weer nieuwe voorwerpen, kleding en kapsels bevatten. Dit keer krijgen we er echter geen nieuwe stad bij, maar wel een nieuwe buurt, waarin zich de universiteit bevindt.

Voorlopige conclusie

Voor de fans is het waarschijnlijk al duidelijk, maar ook deze uitbreiding van De Sims 3 is er weer eentje die je als fan eigenlijk niet mag missen. Van sommige elementen van deze uitbreiding weten we nog niet zeker hoe deze precies in elkaar zullen zitten en wie weet komen we zelfs nog wel voor een paar verrassingen te staan. Volgens geruchten zouden namelijk ook de PlantSims weer hun opwachting maken in deze uitbreiding. Hoe dan ook, 2013 wordt een voor fans van de serie een vol jaar qua games, maar een leeg jaar voor de portemonnee…

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over De Sims 3: Studententijd te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Daan's avatar

  Straks krijgen de uitbreiding-pakketten nog uitbreiding-pakketten bij de Sims. 😆

 2.   
  G-6's avatar

  PC-Daan schreef, "Straks krijgen de uitbreiding-pakketten nog uitbreiding-pakketten bij de Sims. 😆 "

  Als het aan EA licht gaat dat vast gebeuren

 3.   
  SN0WIE's avatar

  Sims 3 krijgt echt belachelijk veel DLC’s, wel leuk voor de mensen die het spelen:)