Army of Two: The Devil’s Cartel Fast Forward 2013

2013 weer begonnen en ook dit jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag blikt Leon vooruit op Army of Two: The Devil’s Cartel.

Army of Two: The Devil’s Cartel is alweer het derde deel uit de co-op-reeks. Hoewel deze serie nooit echt een hoogvlieger is geweest, staan de games toch garant voor heel wat plezier mits je met z’n tweeën speelt. De serie is immers speciaal gericht op samenspel met twee spelers en dat zal in de nieuwe game niet anders zijn.

Nieuws

Hoewel Army of Two: The Devil’s Cartel de derde game van de serie is, waait er toch een frisse wind. The Devil’s Cartel wordt namelijk niet meer ontwikkeld door EA Montreal, maar ditmaal gaat Visceral Games (bekend van onder andere Dead Space) met de reeks aan de slag. Daarnaast zal de co-op shooter gebruikmaken van de Frostbite 2.0-engine, die door DICE ontwikkeld is voor Battlefield 3. Het gebruik van deze engine wist onze Tom in een eerdere speelsessie echter niet te imponeren.

Een andere noviteit is de zogeheten Overkill-modus. Als je Overkill-meter gevuld is, door goed samen te werken en genoeg tegenstanders om te leggen, kun je deze modus activeren en kun je je enkele seconden onsterfelijk wanen. Gedurende deze fase doen al je kogels, granaten en melee-aanvallen namelijk een portie extra schade. Ideaal dus om een grote groep vijanden naar een andere wereld te helpen. Buiten deze Overkill-meter zal Army of Two op gameplay-gebied vooral toch ook weer heel veel meer van hetzelfde doen. Spectaculaire actie, hevige vuurgevechten, de tegenstander flankeren en bovenal goed samenwerken met je partner.

Viva Mexico!

Bij The Devil’s Cartel nemen we afscheid van de voormalig hoofdpersonen: Tyson Rios en Elliot Salem. In plaats daarvan ga je aan de slag met de wijsneus ‘Alpha’ en de brute ‘Bravo’. De compagnons worden samen naar het zonnige Mexico gestuurd om een eind te maken aan de drugsbendes. Heel veel meer is er echter nog niet bekend over het verhaal, al heeft men op dit gebied wel hulp gekregen van niemand minder dan ontwikkelaar BioWare.

Voorlopige conclusie

Het lijkt erin alles op dat Army of Two: The Devil’s Cartel weer een vermakelijke shooter wordt om samen met één van je vrienden te spelen. Hoewel er met Visceral Games een frisse wind door de serie waait en de studio onder andere de Overkill-meter en Frostbite 2.0-engine introduceert, is het nog altijd de vraag of Devil’s Cartel het niveau van de voorgaande games kan ontstijgen. Op 29 maart komen we er achter, want dan komt Army of Two: The Devil’s Cartel uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Army of Two: The Devil’s Cartel te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    Fox's avatar

    Vind dat er wel iets meer bloed bij mag..