Borderlands 2: Sir Hammerlock’s Big Game Hunt review

Persoonlijk vond ik Sir Hammerlock één van de leukste karakters uit Borderlands 2. Deze echte gentleman heeft geen angst voor wat viezigheid, hanteert een sniper rifle, is volleerd in briljant oud Engels en heeft een fantastische snor. Wat wil je nog meer? Precies! Meer tijd doorbrengen met deze zwaar ondergewaardeerde vriend! Gearbox dacht klaarblijkelijk hetzelfde en herenigd je met deze lokale held in de nieuwe Borderlands 2 DLC; Sir Hammerlock’s Big Game Hunt.

De beste man vindt namelijk dat het tijd is voor wat ‘quality time’ en vraagt je daarom af te reizen naar de verwilderde landen van Aegrus. Het plan is om samen te gaan jagen naar groot wild, zoals echte mannen dat doen. Aegrus is een land wat je het best kan vergelijken met een Midden-Amerikaanse swamp gebied met het bijbehorende bruin/groene kleurenpalet. Wat gelijk opvalt is dat de omgevingen werkelijk van het scherm afspatten. Wat een sfeer!

Professor Nakayama

Maar voordat we kunnen beginnen met ons avontuur worden we meteen geïntroduceerd met de villain/held van deze DLC; Professor Nakayama. Deze man is geobsedeerd door het verlies van Handsome Jack en wil daarom ook niets liever dan deze man terug op Pandora toveren. Hiervoor gebruikt hij oud DNA dat opgeslagen lag in een oud Hyperion ruimteschip. Klinkt allemaal mooi en aardig, maar deze man weet niet goed hoe hij zich moet gedragen tegenover de Vault Hunter wat resulteert in hilarische conversaties. Dus sadle up! ‘Let’s give him the old one-two!’

De DLC zit vol met nieuwe content: nieuwe vijanden, wapens, loot, challenges, omgevingen en een nieuwe Raid Boss. De vijanden variëren van groteske spinnen tot Witch Dokters. Deze inheemse vijanden zijn zeer sterk en vragen om een strategische aanpak, aangezien ze zwakkere vijanden kunnen upgraden en healen. Dit brengt een nieuwe laag diepgang me zich mee, omdat je deze vijanden zo snel mogelijk moet uitschakelen voordat je een ontiegelijk groot leger voor je hebt staan. Uitdaging! Gelukkig krijg je dan ook betere loot en zwaardere wapens voor je moeite.

Kort maar krachtig

In vergelijking met de vorige downloadbare pakketjes is Sir Hammerlock’s Big Game Hunt helaas aan de korte kant. Na een goede 2 uur knallen kan je al door het verhaal heen zijn. Maar niet getreurd! Er zijn nog zat zijmissies en challenges te behalen. Ook rekken de vijanden de tijd flink op, op basis van je skill en/of level. Ook voor mensen die de levelcap al gehaald hebben heeft Aegrus de sterkste vijanden van het spel te bieden voor een maximale moeilijkheidsgraad. Daarbij zijn er nieuwe Sereph wapens te krijgen en is de nieuwe Raid Boss ook voor vier man co-op een ware uitdaging.

Conclusie

Misschien hebben de vorige DLC’s weliswaar meer body als het gaat om verhaal, maar voor de echte hectisch moeilijke Borderlands 2 actie moet je bij deze zijn. Daarbij krijg je in mijn ogen de leukste compagnon en een hilarische eindbaas. Tel daarbij op dat je hier de vetste loot krijgt en je hebt een totaalpakket wat een solide aanvulling is op de al zeer complete Borderlands 2-ervaring. Hou je van actie, tactiek, een hoge moeilijkheidsgraad en een voldaan gevoel? Dan is deze DLC absoluut voor jou! Oh en Gearbox, wanneer gaat de levelcap nou is omhoog!?

Sir Hammerlocks Big Game Hunt is voor Season Pass houders sinds 15 januari gratis te downloaden. Mocht je niet in het bezit zijn van deze Season Pass dan kost je dit een louzy 10 euro. Jaag ze!

 1.   
  Jelkey's avatar

  Ik heb een lvl40 Sniper en ik vloog door de main game. De eerste 2 dlc’s erna waren een eitje. En toen begon ik aan dlc nummertje 3: ik stierf bij het eerste (en tweede, en derde 😛 ) contact met een vijand. Deze dlc dwingt je om je tactieken aan te passen, met nieuwe (fantastische) tegenstanders en een relatie systeem onder de vijanden dat ervoor zorgt dat ze beter samenwerken om jou naar de verdoemenis te helpen. Aanrader voor de meer harde speler!

 2.   
  FishHookz's avatar

  nice

 3.   
  Donaga's avatar

  Gunzerker lv 50 met legendary gear rollen de credits na 15 minuten al op je scherm. WTF! 😡

 4.   
  See4urSelf's avatar

  Donaga schreef, "Gunzerker lv 50 met legendary gear rollen de credits na 15 minuten al op je scherm. WTF! 😡 "

  Jeetje, dat is wel heel erg snel. Heb je ook alle zijmissies en challenges gedaan? Deze zijn qua uitdaging misschien iets meer in jou straatje. Al is een lvl 50 gunzerker legendary only natuurlijk ook wel zwaar goed natuurlijk. Zelf speelde ik met een lvl 36 Zer0. Duurde waarschijnlijk dus iets langer.

 5.   
  alighttrunks's avatar

  Ik was ook begonnen met mijn lv 50 siren maar zag na 30 min dat het te makkelijk zou gaan worden. Als je jezelf gezien de level van de vijanden niet te makkelijk wil maken dan moet je beginnen met een character van ongeveer 30 -35. dan maak je het echt niet af in 2 uur hoor:)

  Ik speel een game voor de challenge en niet om er door heen te jagen en niks aan te beleven 😉

 6.   
  Steen's avatar

  Donaga schreef, "Gunzerker lv 50 met legendary gear rollen de credits na 15 minuten al op je scherm. WTF! 😡 "

  Echt he, heb een lvl 50 Gunzerker en Mechromancer, allebei ziek OP, en eigenlijk immortal, soms niet echt leuk meer, daarom raad ik je ook aan dit http://www.gamefront.com/borderlands-2-increase-difficulty-get-better-loot-with-this-mod-download te gebruiken, voor als je het spel toch iets te makkelijk vindt, wat ik zelf ook heb ervaren. 😉

 7.   
  ShadyXL's avatar

  Ik had meerdere keren gelezen dat de level cap verhoogd zal worden rond de lente->zomer, maar ik weet niet of het waar is. (Ik hoop dat de cap 70-75 wordt en dat er een 2e Season voor DLC’s komt :3)

 8.   
  Ika Q's avatar

  Goede DLC, en uitdaging zit er goed in voor degene die rond de lvl 38-42 is. Van mij mogen ze meer van zulke DLC uitbrengen.