Dishonored – Dunwall City Trials DLC

Dishonored staat hoog in mijn Game of the Year-lijstje. Deze unieke IP heeft al heel wat plezierige uurtjes opgeleverd, maar er staat nog meer fun voor de deur. Bethesda heeft namelijk de eerste DLC, Dunwall City Trials, uitgebracht.

In de zandbak spelen

Dishonored draait om het zogenaamde klooigehalte: krachten op unieke wijze combineren, zo lang mogelijke kill chains maken en zoeken naar verschillende manieren om missies te voltooien. In de singleplayer is dit allemaal goed uitgewerkt, maar er mist wel een zandbak waar eenvoudig en over de top geklooid kan worden. Bij mij speelde dit gevoel pas op naar de tweede keer uitspelen, maar er zijn ook gamers die hier al langer over klagen. Dunwall City Trials voegt gelukkig een dergelijke zandbak toe in de vorm van korte uitdagende maps. Het zijn tien levels die vier verschillende soort uitdagingen te bieden hebben.

Stealth, brute actie en meer

Mijn favoriet zijn de nieuwe stealth missies. De DLC schotelt je een map voor waar jij een doelwit moet doden. Wie dit is en waar je het target kunt vinden is echter onbekend. Sterker nog: elke keer is het slachtoffer random. Er moet gezocht worden naar hints en goed geobserveerd worden om de uitdaging tot een succesvol einde te brengen. Ook leuk zijn de missies die inspelen op de snelheid en behendigheid van hoofdpersonage Corvo. Met de blink-vaardigheid en een flinke dosis souplesse dien je zo snel mogelijk een parcours af te leggen. In de singleplayer was het teleporteren, springen en zoeken naar een weg al een toffe bezigheid en deze uitdagingen breiden dit plezier nog eens mooi uit.

Verder zijn er uitdagingen die simpelweg om het moorden draaien. Golf naar golf aan vijanden komen op je af en dienen uitgeschakeld te worden. Goede momenten om eens flinke kill chains te maken dus. Bethesda heeft voor deze missies enkele leuke variaties verzonnen en hier en daar verassingen verstopt, maar die zal ik nu niet verklappen. Tot slot zijn er ook nog enkele puzzeluitdagingen. Hierbij start een level en heb je enkele seconden om een specifieke taak te volbrengen. Dood bijvoorbeeld in één klap een zaal vol met mensen. De oplossing ligt echter nooit heel erg voor de hand.

Een tien met een griffel

Aan het einde van elke uitdaging wordt de speler beloont met een prestatierapport. Verschillende statistieken geven aan hoe goed of slecht je het hebt gedaan en via sterren en punten is te zien hoe er gemiddeld is gepresteerd. Hoewel de statistieken over het algemeen goed uitgewerkt zijn en de leaderboards per level de competitie er lekker in houdt, was ik niet altijd tevreden over het rapport. Zo mis ik bij de snelheidsuitdagingen een simpele tijdsaanduiding en is het niet echt mogelijk om erachter te komen waar je beter in moeten worden om een hogere score te halen. Erg frustrerend als je net tegen de vijf sterren aan schurkt. Het behalen van hoge scores wil je overigens wel echt doen. Het voelt niet alleen goed, maar voegt ook nog eens vijf extra moeilijke uitdagingen toe. Deze zijn mij wat te moeilijk, maar zullen voor anderen juist dat extra stukje pittigheid weten toe te voegen.

Conclusie

De Dunwall City Trials DLC voor Dishonored is een erg goede zet van Bethesda, want het vult het gat op dat vele gamers hadden na het uitspelen van het spel. Voor de prijs van vijf euro biedt het downloadbare pakket zat content om weer even mee voort te kunnen en de leaderboard-fanaten kunnen helemaal los gaan. De kleine minpuntjes van het prestatierapport maken de DLC er gelukkig echt niet minder plezierig op. Ben je nog niet klaar met het klooigehalte van Dishonored, dan vormt Dunwall City Trials een mooie aankoop.

 1.   
  mmx's avatar

  Voor 5 euro is het zeker een mooie aanvulling 🙂

 2.   
  Goldcobra's avatar

  Heb ‘m direct gekocht toen ‘ie in de PS Store kwam. Zeker m’n €5,- waard, ondanks dat ik de DLC maar 1 keer gedaan heb.

 3.   
  cookymonster's avatar

  zeker zijn geld waard