Tearaway Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag behandelen we een titel voor de PlayStation Vita waarover eigenlijk nog niet zo heel veel bekend is: Tearaway.

Ontwikkelaar Media Molecule is als studio bekend geworden met LittleBigPlanet. Nadat de studio ook LittleBigPlanet 2 had ontwikkeld, was het tijd om de creativiteit van de studio in een ander spel te uiten. Hun nieuwe project is dit jaar tijdens de Gamescom aangekondigd en komt exclusief naar de PlayStation Vita. De naam die de game meekrijgt is Tearaway.

Papier

Heel veel nieuws is er na de Gamescom niet meer vrijgegeven omtrent Tearaway. Wel weten we dat je in Tearaway samen met de boodschapper Iota op een bijzonder avontuur gaat. Je reis vindt plaats in een prachtig vormgegeven wereld die eruit ziet alsof hij met papier en karton bij elkaar geplakt is (voor de liefhebbers zijn er zelfs bouwplaten om uit te printen en in elkaar te zetten).

Evenals LittleBigPlanet is ook Tearaway een platformer. Waar je met Sackboy echter slechts in ‘2,5D’ speelt, kan je in Tearaway alle kanten op. In andere opzichten zijn er ook overeenkomsten tussen Tearaway en LittleBigPlanet te vinden. Zo maakt LittleBigPlanet 2 al optimaal gebruik van de mogelijkheden van de PlayStation 3 met onder andere de Move en Cross-Controller DLC, ook bij Tearaway weet Media Molecule dit kunstje wederom uit te halen.

In de trailer die Media Molecule ons toonde tijdens de GamesCom werd dit al uitgebreid aangetoond. Zo kan je bij bepaalde stukken in de game je vingers tegen het touch screen aan de achterkant van de Vita houden, waarna jouw vingers als het ware door het scherm heen komen. Een andere mogelijkheid is om tegen je PlayStation Vita te blazen, waarna dit in de game wordt verwezenlijkt als wind. Schud je Vita en de wereld zal ook door elkaar geschud worden.

Geen Play, Create & Share

Liefhebbers van de level creator in LittleBigPlanet zullen wel enigszins teleurgesteld moeten worden, want volgens Media Molecule draait het in Tearaway meer om spelen dan om creëren, wat dus betekent dat er geen uitgebreide level creator in het spel zal zitten. Hoewel je wel enkele zaken zult kunnen aanpassen en personaliseren is het bekende ‘play, create & share’-principe niet van toepassing op Tearaway. Het ontbreken van een level creator doet ook vermoeden dat er geen uitgebreide multiplayermodus in Tearaway zal zitten; daar drijft het onlinegedeelte van LittleBigPlanet immers voornamelijk op.

Voorlopige conclusie

Tearaway staat gepland voor een release in 2013 en verschijnt op de PlayStation Vita. Ondanks het feit dat we nog niet zoveel weten over Tearaway is al duidelijk dat Media Molecule weer even creatief uit de hoek komt als destijds met LittleBigPlanet. Tearaway maakt veel gebruik van de mogelijkheden die de PlayStation Vita biedt, zoals het gebruik van front en rear touch screen, maar ook de microfoon, camera en gyroscoop. Dit in combinatie met vermakelijke platformactie en een stilistisch vormgegeven wereld lijken van Tearaway een must have te maken voor iedereen die van platformers houdt en een PlayStation Vita bezit.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Tearaway te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Ik zelf kijk erg uit na deze game het is een toffe game om te zien en lijkt me erg leuk om te spelen om me vita.
  Hopelijk horen we binnenkort meer over de titels die voor vita zijn aangekondigd is nu maar erg stil.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Als het goed is moet er nog in januari nieuws verschijnen over Killzone: Mercenary en Tearaway. Hopelijk krijgen we ook meer informatie over Soul Sacrifice, ben daar erg benieuwd naar. In Japan is er al een demo van uitgekomen..

 3.   
  soldierarjan's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Als het goed is moet er nog in januari nieuws verschijnen over Killzone: Mercenary en Tearaway. Hopelijk krijgen we ook meer informatie over Soul Sacrifice, ben daar erg benieuwd naar. In Japan is er al een demo van uitgekomen.."

  Dat is erg mooi als er dan weer meer nieuws is na killzone kijk ik ook erg uit en een paar aankondigingen zou ook geen kwaad kunnen voor de vita.

 4.   
  ChrisBoers's avatar

  En voor iedereen die niet kan wachten tot Tearaway er is: Derrick the Deathfin! Sonic, maar dan in papieren vorm! (En geheel opgebouwd uit papieren bouwwerkjes)