The Last of Us Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag is het aan Richard om de aanstormende top exclusive The Last of Us onder handen te nemen.

Naughty Dog kennen we natuurlijk allemaal van de geweldige Uncharted-serie. In 2013 heeft de ontwikkelaar iets heel anders voor ons in petto. Een geheel nieuwe IP onder de naam van The Last of Us komt namelijk richting de PlayStation 3. In de game moeten een volwassen man en een jong meisje in een vergane wereld zien te overleven. Het wordt een moeilijke en emotionele trip.

Spanning en emotie

The Last of Us speelt zich af in Amerika, maar niet zoals wij dat kennen. Een gevaarlijke paddenstoelensoort heeft de wereld zo’n twintig jaar geleden overgenomen en voor een vervallen wereld gezorgd. Het restant van de Amerikaanse regering heeft het land in vier quarantainegebieden verdeeld en hier ziet het leger op strikte regels toe. Buiten de gebieden zijn de overlevenden het vertrouwen in elkaar kwijt en gelden alleen nog de gouden regels van het overleven. Ook niet te vergeten zijn de geïnfecteerde mutanten, die nu geen ander doel meer hebben dan het verspreiden van de infectie. Gevaren door bendes, valstrikken of infectie zijn buiten de quarantainegebieden dan ook aan de orde van de dag. Kortom, hoofdpersonage Joel heeft het niet makkelijk.

Aan het begin van de game komt Joel een oude vriend tegen. Tijdens deze ontmoeting gebeurt er nog iets onduidelijks, maar Naughty Dog kennende wordt dit een zeer goed begin van een mooi verhaal. De uitkomst is in ieder geval dat de beste man heeft beloofd voor het jonge meisje Ellie te gaan zorgen. Het leger is het hier echter niet helemaal mee eens en is opzoek naar Ellie. Het is van levensbelang voor de twee om een veilige plek op te zoeken, ver weg van het steeds harder zoekende leger en de gevaren die buiten de veiligheidszones loeren. Dit is natuurlijk een mooi streven, maar niet zo makkelijk gedaan. Aan ons gamers de taak om de touwtjes in handen te nemen en Ellie koste wat het kost te beschermen. Een hevige reis staat klaar, waarbij spanning en emoties de boventoon zullen voeren.

Echte gevechten

De gameplay die Naughty Dog ons met The Last of Us voor gaat schotelen is het bekende action-adventure en survival-horror werk. Altijd opzoek zijn naar de weg, goede klim- en klautercapriolen en natuurlijk ook puike gevechten. Vooral in deze gevechten lijkt de game uit te gaan blinken. Zo is de AI één van de beste ooit en dit brengt een strategische aanpak met zich mee. Een foute beslissing kan jou of Ellie al snel in gevaar brengen.

Ook zijn de gevechten realistischer dan we gewend zijn. Niet op het gebied van graphics, al ziet The Last of Us er op dit gebied zeker zeer mooi uit. Nee, vechten voelt veel echter door de impact die het heeft. Word je geraakt door een kogel, dan is dit heel duidelijk aan de animaties te zien en in het heetst van de strijd een kogel door een vijand jassen is ook niet de makkelijkste taak. Het resultaat van een schermutseling ziet er ook nooit zo frisjes uit. Joel moet natuurlijk op zijn ammunitie letten en een goede baksteen het hoofd van een bad-guy laten ontmoeten biedt dus ook soelaas. Stel je maar eens voor hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien. Kortom, vechten in dit actievolle spel is hard en emotioneel, maar ook tactisch en hectisch.

Voorlopige conclusie

The Last of Us verschijnt 7 mei, exclusief voor de PlayStation 3. Het zorgen voor een jonge meid als Ellie spreekt mij heel erg aan. Dit brengt zoveel mogelijkheden voor het verhaal met zich mee. Tel hierbij nog eens op dat Naughty Dog een zeer gerespecteerde ontwikkelaar is en zich met Uncharted meer dan bewezen heeft.

Toch is zo’n Fast Forward maken over een game als dit is nog best lastig. De essentie van het spel heb ik proberen te beschrijven, maar wat Naughty Dog echt probeert neer te zetten zie je pas goed in de gameplay video’s. Pak nou eens een kwartiertje en bekijk deze prachtige gameplay eens goed. Je zult zien wat ik bedoel! The Last of Us wordt een spannende, verhalende en vooral mooie trip. Een game die rust, actie en emotie fantastisch gaat combineren. Sony heeft dit jaar weer een top-exclusive in zijn handen en de GN-barometer laat dit dan ook zien.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Last of Us te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Tom 2.0's avatar

  Ik koop hem toch wel. Hier kijk ik al heel lang naar uit!

 2.   
  Danielle.k's avatar

  Zelfde hier, kijk ook erg uit naar deze game.

 3.   
  Eichmann's avatar

  Same here , ik koop dat spel sowieso , waarschijnlijk niet op de dag van de release ivm GTA 5.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik ga deze game ook halen lijkt me tof verhaal.

 5.   
  JonsoN's avatar

  Deze komt waarschijnlijk ook in mn collectie.

 6.   
  jamrex007's avatar

  Ben heel erg benieuwd naar het verhaal. Dit word waarschijnelijk het beste spel van 2013.

 7.   
  toqeer's avatar

  kan echt niet wachten op deze game lijkt echt op uncharted 🙂

 8.   
  mmx's avatar

  Ik koop deze ook lijkt mij echt top 🙂

 9.   
  Hercules's avatar

  toffe graphics hoor

 10.   
  Massive Koala's avatar

  Dit lijkt me zo een geweldige game ga hem zeker halen!!