Dead Space 3 Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag bespreekt Johan Dead Space 3, de horrorgame die al over een maand verschijnt.

In Dead Space vecht je tegen gemuteerde monsters in duistere omgevingen met een onheilspellende sfeer. Ondertussen krijg je steeds meer last van hallucinaties die door een buitenaards artifact genaamd de Marker worden veroorzaakt. Hiermee kun je ook Dead Space 2 omschrijven, het vervolg was dus meer van hetzelfde. Tijd voor vernieuwing dus, en dat is wat Dead Space 3 gaat bieden. Zullen al deze vernieuwingen echter goed gaan uitpakken?

Van ruimte naar ijs

Tot nu toe overkwam Isaac alles. Per toeval moest hij vechten tegen de mutaties en de Marker koos hem uit om te gebruiken. Nu gaat Isaac echter zelf in de aanval; hij kiest ervoor om het gevaar van de Marker te verslaan en gaat daarom naar Tau Volantis. Dat klopt, een opvallende vernieuwing aan Dead Space 3 is dat de game zich voor het grootste gedeelte niet meer binnen en in de ruimte afspeelt, maar op de planeet Tau Volantis. Dit is een ijsplaneet en bestaat dus niet meer uit de kleine, donkere gangen die we gewend zijn.

Mensen?

Door deze verandering verschijnen naast de traditionele Necromorphs ook andere vijanden. Dit lijkt twee kanten op te gaan. De goede kant is de inheemse levensvormen van de ijsplaneet. Denk aan de grote beesten van Lost Planet, met als verschil dat ze plotseling en veel vaker verschijnen. Wat minder klinkt is dat je nu ook tegen mensen moet gaan vechten. Hoe goed dit ook in het verhaal past en hoe afwisselend de gameplay daardoor wordt, maakt eigenlijk niet uit. De benauwde sfeer van Dead Space zal er naar verwachting onder lijden, maar hopelijk niet te veel.

Rol, cover en upgrade

Je krijgt in Dead Space 3 trouwens meer opties om al die verschillende vijanden te doden. De besturing is namelijk veranderd en je kunt nu rollen. Dit betekent dat je wat sneller kunt reageren op alle monsters, geen overbodige luxe. Ook kun je nu achter muren en dergelijke schuilen, zodat je vanuit cover mensen kunt neerschieten. Dit schuilen gaat heel natuurlijk gebeuren en klinkt dus ook als een aanwinst.

Een laatste leuke toevoeging is het upgraden en veranderen van je wapens. Je kunt in Dead Space 3 allemaal verschillende modificaties aan je wapen hangen, waardoor keuzes maken moeilijker wordt en je je wapens kan aanpassen aan je speelstijl. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan in in dit filmpje de uitleg van EA.

Samen of alleen?

De grootste toevoeging is zonder de twijfel de co-op. Op elk moment kan een tweede speler zich bij je voegen en de rol van EarthGov sergeant John Carver op zich nemen. Het coole hieraan wordt dat Isaac bepaalde hallucinaties kan zien die je maat niet ziet en omgekeerd. Samen de gevaren van Dead Space 3 bevechten kan natuurlijk heel leuk zijn, maar wat als je alleen wil spelen? Heb je dan de hele tijd een AI achter je aan lopen? Nee, gelukkig niet. Je zult Johan Carver soms tegenkomen, maar nooit veel samenwerken. Je kunt dus of alleen gaan griezelen of samen.

Voorlopige conclusie

Dead Space 3 wordt vast een goed spel, maar de vraag is of de game beter wordt dan de eerdere delen. Kunnen de toevoegingen voldoende vernieuwingen aanbrengen? De co-op, het verhaal en de nieuwe gameplayelementen klinken zeker veelbelovend. Of de typische sfeer van Dead Space echter niet zal lijden onder elementen als vechten tegen mensen en de nieuwe omgeving, is een nog belangrijkere vraag. Op 8 februari weten we het, want dan verschijnt de game gelukkig al. In ieder geval is Dead Space 3 hot!

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Dead Space 3 te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.[/center]

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik denk dat ik deze over ga slaan.
  Het lijkt me in mijn ogen toch te veel op een blockbuster actie te gaan worden in plaats van echt horror.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik ben zeker benieuwd naar deze game maar eerst nog wat zien voor ik een beslissing neem .Ik vind nog steeds deel 1 de betere .

 3.   
  OllieDenZotn's avatar

  Zoveel (goede) nieuwe games de laatste tijd. Ik weet niet of mijn budget nog veel meer games toelaat! 😛

 4.   
  Stubborn's avatar

  Ik heb niet de 1e deel maar de 2e gespeeld, ik vond hem heel leuk maar begreep bijna niks van het verhaal, knallen vond ik leuk met al de rare monsters.

  Ik zal de 3e ook halen, zeker wel maar heb geen haast, dus het kan voor mij eventjes wachten.

 5.   
  BartjeZ's avatar

  Onn: ik heb die andere 2 niet gespeeld maar het ziet er allemaal wel goed uit.

  Off: komt er ook nog een Fast Forward over Fifa 14 (nou nog niet natuurlijk)

 6.   
  R1chardTM's avatar

  Bartotelli schreef, "Komt er ook nog een Fast Forward over Fifa 14 (nou nog niet natuurlijk)"

  Nee over FIFA 14 is nog niet genoeg bekend om wat leuks over te schrijven. 😉

 7.   
  Sebas02's avatar

  Toffe game, deel 1 & 2 waren ook echt briljant

 8.   
  Neolite's avatar

  Bartotelli schreef, "Onn: ik heb die andere 2 niet gespeeld maar het ziet er allemaal wel goed uit.
  Off: komt er ook nog een Fast Forward over Fifa 14 (nou nog niet natuurlijk)"

  Ja leuk joh een Fast Forward over de nieuwe Fifa….

  Kunnen we vertellen over de vele nieuwe spelers die van club verwisselt zijn en over de minieme aanpassingen in de controls. O ja, grafisch ziet de game er 0,001 procent beter uit.